Terry Goodkind

De Amerikaanse schrijver Terry Goodkind woont in Maine, USA. Goodkind was oorspronkelijk natuurschilder, maar besefte terwijl hij in Maine in de bossen een huis bouwde, dat zijn ware levensdoel het schrijven was. Toen hij met schrijven begon besloot hij nooit meer zijn haar te laten knippen; dit herinnert hem eraan dat je nooit moet opgeven voordat je je doel hebt bereikt. Goodkind is altijd geinteresseerd geweest in schrijven en zegt in zijn hoofd altijd verhalen te hebben gemaakt.

In zijn kinderjaren merkte Goodkind dat hij een vorm van dyslectie heeft, waardoor hij moeite heeft met het herkennen van woorden. Hij is zelf dan ook een langzame lezer. Op school werd hij uitgelachen en bespottelijk gemaakt door leraren, die zijn probleem niet herkenden. Daardoor kreeg hij een hekel aan lezen, het werd een straf voor hem. Ook kreeg de jonge Goodkind het gevoel dat hij niet slim genoeg was om te lezen, waardoor hij dacht dat hij zeker niet slim genoeg was om de verhalen die hij verzon op te schrijven.

Ondanks alles bleef Goodkind lezen. Hij deed dit echter stiekum, zodat volwassenen hem er niet belachelijk mee konden maken. Tijdens het lezen verloor hij zich in andere werelden. Dit voelde hij niet als lezen, want bij lezen hoorden saaie verhalen. Hij las niet, hij ervoer een soort 'verhalen magie'. Hoe ouder Goodkind werd, hoe minder hij ging lezen. Wel bleef hij in zijn hoofd verhalen schrijven, maar die zette hij nooit op papier, omdat hij zo slecht spelde.
Tijdens het laatste jaar van de middelbare school kreeg Goodkind een lerares Engels die hem niet belachelijk maakte. Ze las de verhalen die hij als opdracht moest schrijven en zag meer dan een pagina vol foutgespelde woorden. Ze stimuleerde Goodkind om te schrijven en leerde hem hoe hij zijn schrijven kon verbeteren.

Tegenwoordig heeft Goodkind van schrijven zijn beroep gemaakt, dit is wat hij het leukst vindt om te doen. Naast zijn grootste hobby, het schrijven, houdt Goodkind ook van boswandelingen en bergklimmen in het gebied rond zijn huis.Wetten van de Magie
De 1e Wet van de Magie vert. van Wizard's First Rule (1994)
De 2e Wet van de Magie vert. van Stone of Tears (1995)
De 3e Wet van de Magie vert. van Blood of the Fold (1996)
Die 4e Wet van de Magie : Tempel der Winden ; vert. van Temple of the Winds (1997)
De 5e Wet van de Magie : Ziel van het Vuur ; vert. van Soul of the Fire (1999)
De 6e Wet van de Magie : Zuster van de Duisternis ; vert. van Faith of the Fallen (2000)
De 7e Wet van de Magie : Zuilen der Schepping ; vert. van The Pillars of Creation (2001)
De 8e Wet van de Magie : Het weerloze Rijk; vert. van Naked Empire (2003)
De 9e Wet van de Magie : Ketenvuur; vert. van Chainfire (2005)
vert. van Phantom (2006)
Proloog van de Wetten van de Magie : De Aflossing ; vert. van Debt of Bones