ga naar:

 

Horoscoop

 

Waterman

 

Vissen

 

Ram

 

Stier

 

Tweeling

 

Kreeft

 

Maagd

 

Weeg

schaal

 

Schorpioen

 

Boog

schutter

 

Steenbok

 

 

 

 

 

 

 

leeuw.jpg (35718 bytes) Het sterrenbeeld Leeuw

De Leeuw (21 juli – 20 augustus) heeft een sterke persoonlijkheid. De verstandelijke kant heeft altijd de overhand. Gevoelens worden niet gemakkelijk geuit en ook naar zichzelf toe zal de Leeuw niet snel toegeven aan zijn diepere gevoelens. Dit kan overkomen als of de Leeuw een hard persoon is, maar dat is slechts de buitenkant. De Leeuw is een uitstekende organisator, al gaat hij soms wel over de grenzen van de mogelijkheden, wat dan weer stress en teleurstelling oplevert.

Beeld van de Leeuw:

# koninklijk, dominant  # wilskrachtig  # geen volgelingen maar leiders  # moeilijk toegankelijk          # levensgenieters  # kan goed organiseren  # houdt van statussymbolen en tradities  # geneigd tot snobisme  # niet creatief  # grote vitaliteit en goed weerstandsvermogen  # managersziekte en stress komen bij de Leeuw veel voor  # heeft moeite met het tonen van gevoelens  # stelt hoge eisen aan anderen maar ook aan zichzelf.

Stenen die daarbij horen zijn: citrien, olivijn, diamant en bergkristal.

Beeld van de citrien:

# Kleur licht- tot donkergeel, helder of doorschijnend  # Vertegenwoordigt de zonnevlecht, het derde chakra  # Positiviteit  # Warmte zowel op het geestelijke als op het lichamelijke vlak  # Heeft een sterke binding met de lichtkracht   # Verbetert het concentratievermogen  # Sterkt het zenuwgestel  # Helpt bij extra geestelijke inspanning  # Is tegen agressiviteit  # Maakt vrolijk en blij                 # Vitaliserend voor geest en lichaam.

Beeld van de olivijn:

# Kleur geelgroen, olijfgroen, groen en bruinig, helder  # Helpt om het innerlijk te openen  # Geeft inspiratie en welsprekendheid  # Goed voor het hart   # Beschermt tegen negatieve invloeden van anderen  # Geeft een betere balans tussen gevoel en verstand  # Hoort bij de hartchakra en bij de zonnevlecht, die daardoor een betere verbinding krijgen  # Enig nadeel: kan nooit met een andere steen worden gedragen.

Beeld van de diamant, harde steen en daarom ook een echte edelsteen

# Als hij ook helemaal helder en loepzuiver is   # Heeft alle kleuren van het spectrum in zich  # Voor weinigen geschikt vanwege de meestal veel te sterke uitstraling  # Versterkt alles wat al aanwezig is in positieve en negatieve zin  # Bij andere stenen gedragen zullen ook deze stenen in hun werking versterkt worden.

Beeld van de bergkristal:

# Kleur helder of doorschijnend wit  # Balanssteen  # Reinigend voor geest en lichaam  # Helpt bij depressies weer meer lichtpuntjes te gaan zien   # Geeft energie  # Bevordert helder denken  # Sterkt het hart  # Geeft meer ruimte in het naar anderen kijken en maakt het gemakkelijker om in positieve zin met anderen om te gaan zonder zelf energie kwijt te raken  # Tegen vermoeidheid  # Helpt angsten overwinnen  # Vele toepassingen, ook in ruwe vorm  # In een overgangsfase helpt het bergkristal het evenwicht te houden en niet over grenzen heen te gaan.

Als een Leeuw meer aandacht wil schenken aan de zwakke kanten van zijn sterrenbeeld, dan kan gekozen worden uit de volgende stenen:

# Meer zachtheid in de gevoelssfeer - rozenkwarts

# Ruste en kalmte                              - lapis lazuli

# Tolerant en vriendelijkheid            - chrysocolla

# Spiritualiteit                                  - amethist

# Kijken naar het eigen innerlijk       - obsidaan (als meditatiesteen)