Home

Edelstenen

Horoscoop en Edelstenen

Verhalen

Foto-album

Links

mijn praktijk

mail me

 

Lees mijn Gastenboek

book_purpl.gif (23641 bytes)

Schrijf in mijn Gastenboek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De geschiedenis van Reiki.

                                       mikaousui.jpg (13424 bytes) Mikao Usui herontdekker van Reiki

 

Reiki is van oorsprong een Japanse hellingswijze die door Mikao Usui een Japanse monnik is herontdekt. Reiki kan vertaald worden in twee Japanse karakters nl. Rei en Ki. Rei betekent Zon en Ki betekent Kracht. Reiki betekent dus Kracht van de Zon. Usui was op zoek naar een methode om op natuurlijke wijze mensen te genezen. Hij was spiritueel leraar in Kyoto, Japan. Een van zijn studenten vroeg hem op een gegeven moment waarom wij mensen niet in staat waren om te genezen met onze handen, zoals Boeddha en Christus. Deze vraag veranderde zijn levensloop op ingrijpende wijze.

Hij besloot oude talen te gaan studeren om zo de oude geschriften in hun oorspronkelijke vorm te kunnen lezen. Helaas was hij na zeven jaar nog niets wijzer geworden. Vervolgens bezocht hij vele kloosters en kwam op een dag een oude monnik tegen waar hij zelfs Sanskriet van leerde om alle oude geschriften te kunnen lezen. Na jaren bestuderen ontdekte hij bij toeval een document, geschreven door een onbekende volgeling van Boeddha.

duif.gif (3053 bytes)

Na alle symbolen en verwijzingen bestudeerd te hebben begreep hij dat hij een waardevol document had waar de genezingswijze van Boeddha in stond. Helaas wist hij niet hoe de symbolen te gebruiken omdat ze voor hem nog niet werkten. Zonder een initiatie door de juiste persoon hadden ze geen kracht.

De monniken adviseerden hem een oude doeltreffende wijze van bezinning aan, 21 dagen lang mediteren en vasten op de berg Kuramayama. Helaas wist hij na die 21 dagen nog steeds niets, totdat er iets gebeurde. Heden ten dage weet nog steeds niemand wat, maar toen hij de berg afdaalde was hij heel gelukkig. Hij had het contact met de Reikistroom gekregen en de eerste Reiki master was geboren. Daarna heeft hij Reiki bij de mensen gebracht en is dit door zijn leerlingen verspreid.

dreamweav.jpg (18516 bytes)

Wat is Reiki?

Reiki is geen geloof, sekte of religie, maar het respecteert de integriteit van mensen. Reiki heelt, verzacht, ondersteunt en is rustgevend. Het werkt ook ontspannend als je niet ziek bent. De energie wordt door de handen doorgegeven. Na een Reiki I inwijding krijg je de kracht om zelf met je handen te "helen" door middel van handoplegging.

Na je Reiki II inwijding krijg je 3 symbolen met de bijbehorende mantra's en kan je behalve met handoplegging reiki sturen op afstand. B.v. Een familielid aan de andere kant van de wereld laat je weten dat hij / zij ziek is en graag Reiki van je wil krijgen. En dat kan je sturen via je eigen stoel thuis.

 

Rei = Zon

Ki = Kracht

Reiki = Kracht van de Zon

Bij Reiki III A krijg je de inwijding voor aspirant-master. Je krijgt de bijbehorende symbolen en mantra's en hebt dan de kracht van een master.

Bij Reiki III B wordt je opgeleid tot Reiki master om zelf leerlingen in te wijden in Reiki graden.

pegasus.jpg (23670 bytes)

Mijn eerste kennismaking met Reiki.

Mijn man Cor en ik gingen eens naar een paranormale beurs waar ook Jomanda kwam, dat wilden we wel eens zien. Nieuwsgierig waren we eigenlijk, vooral naar Jomanda. Dat was een ervaring op zich maar daar wil ik niet verder op in gaan. Maar het is zeker de moeite waard om haar eens te zien.

Op die beurs waren ook mensen die Reiki gaven. We lieten ons natuurlijk uitleggen wat dat was, en ik vond het allemaal erg interessant. Ik ben altijd al in dit soort dingen ge´nteresseerd geweest. Omdat Cor veel last van zijn rug had, een hernia waar ze niets aan deden en liet zich een stoelbehandeling geven. Hij heeft toen de hele avond geen pijn meer gehad, was daar heel verbaasd over.

                            engel.jpg (29697 bytes) Guardian Angel

Na een paar maanden vertelde een collega van mij, waarmee ik gesproken had over die beurs, dat zij Reiki I had gedaan en dat er in mei een cursus bij haar thuis gegeven zou worden, of ik ook mee wilde doen. En of ik dat wilde, ik had intussen al veel informatie opgedaan. Mijn schoondochter Cindy vertelde me toen dat zij ook Reiki I had. In het weekend van 6 - 7 en 8 mei 1998 heb ik toen Reiki I gedaan. Het was een hele ervaring, heel emotioneel, er kwam bij mij veel los van onverwerkte emoties. Na mijn inwijding voelde ik me heel gelukkig en bevrijd.

Waarom weet ik nu nog niet maar na een paar weken deed ik er niets meer mee. Misschien omdat ik zover nog niet was. Totdat ik op internet ging. Ik ging wat rondsurfen en kijken wat er zoal over Reiki te vinden was. Zo ben ik bij de Reiki e-mail groep terechtgekomen en mee gaan doen. Ik heb daar heel veel van geleerd en ben zelf weer Reiki aan mezelf gaan geven.

Op een gegeven moment ontstond bij mij de behoefte om verder te gaan en me in te laten wijden in Reiki II. Samen met Cindy heb ik toen de cursus gedaan op 13 november 1999. En echt waar, het is heel goed geweest voor me dat ik dat gedaan heb. Daarna ging het allemaal vrij snel met mijn Reiki opleiding. Op 9 augustus 2000 heb ik Reiki IIIA gedaan en ben per 1 october 2000 begonnen met mijn masteropleiding.

Als er nu mensen zijn die Reiki willen hebben omdat ze iets mankeren, geef ik ze eerst een paar keer een persoonlijke behandeling zodat ze weten hoe het voelt. Daarna ga ik verder met afstandsbehandeling. Af en toe komen ze nog voor een persoonlijke behandeling, sommige voelen zich beter als ik met handoplegging werk.

Reiki gaat zoals een waterval zijn eigen weg

Wel vertel ik er altijd bij dat Reiki zijn eigen weg gaat. Het kan zijn dat iemand komt om een behandeling voor migraine maar als er ergens een blokkade zit, emotioneel of lichamelijk, kan het mogelijk zijn dat Reiki daar eerst zijn werk gaat doen. Veel mensen hebben lichamelijke klachten omdat er toch ergens een emotioneel probleem zit, en daar gaat Reiki dan eerst zijn werk doen.

De laatste paar maanden combineer ik reiki met edelstenen, en behaal daar fantastische resultaten mee. De werking van deze combinatie doet mij zelf soms versteld staan. Niet dat ik geloof dat Reiki versterking nodig heeft van de edelstenen, maar meer als iets tastbaars voor de mensen die voor een behandeling komen. De energie die mijn handen uitstralen tijdens een behandeling is niet "zichtbaar" en is voor veel mensen zo'n steen wat meer tastbaar.

Als er mensen zijn die nog meer informatie willen, je kan me altijd mailen met vragen en ik zal dan proberen zo goed mogelijk een antwoord te geven.