ga naar:

 

Horoscoop

 

Waterman

 

Vissen

 

Ram

 

Stier

 

Kreeft

 

Leeuw

 

Maagd

 

Weeg

schaal

 

Schorpioen

 

Boog

schutter

 

Steenbok

 

 

 

 

 

tweeling.jpg (41627 bytes) Het sterrenbeeld Tweeling

 

De Tweeling (21 mei - 20 juni) is praktisch en leergierig. Heeft last van concentratiestoornissen en voelen andere mensen heel goed aan. Bij het kiezen van stenen bij de tweeling moet ook rekening gehouden worden met de leeftijd. De relatie met de zonnevlecht komt heel sterk naar boven, en dat heeft te maken met het sociale en actieve leven van de Tweeling.

Beeld van de Tweeling

# verstandelijk  # praktisch  # leergierig  # prettig in de omgang  # ruimdenkend   # actief en veelzijdig  # kan goed organiseren  # voelen anderen meestal goed aan, maar blijven met beide benen op de grond  # soms wat nonchalant  # kritisch ten opzichte van het paranormale  # door vele interesses moeilijkheden met het concentratievermogen  # gevoelig voor nerveuze klachten zoals hart- en long aandoeningen.

Stenen die bij dit sterrenbeeld horen zijn: goudtopaas, citrien, tijgeroog en chalcedoon

Als we nu kijken naar de stenen die bij dit sterrenbeeld horen, zien we het volgende:

Beeld van de goudtopaas

# kleur goudgeel, doorzichtig  # vertegenwoordigt de zonnevlecht die zorgt voor het verwerken van ervaringen, de uitwisseling van ervaringen met anderen  # positiviteit  # warme levenskracht   # sterke verbinding met de lichtkracht  # bevordert een goede bloedsomloop  # versterkt de intu´tie  # helpt bij hart- en vaatklachten  # sterkt de lever.

Beeld van de citrien

# kleur lichtgeel tot donkergeel, helder of doorschijnend   # vertegenwoordigt de zonnevlecht net zoals de goudtopaas  # positiviteit  # warmte, zowel op het geestelijke als het lichamelijke vlak  # heeft ook een sterke verbinding met de lichtkracht  # verbetert het concentratievermogen  # sterkt het zenuwgestel  # helpt bij extra geestelijke inspanning  # tegen agressiviteit  # vrolijk en blij  # vitaliserend voor geest en lichaam.

Beeld van het tijgeroog

# kleur goudachtig bruin, met fijndradige lijnen  # vertegenwoordigt ook de zonnevlecht  # beschermt tegen negatieve invloeden van anderen, kaatst de negativiteit terug naar de afzender  # gaat kortzichtigheid tegen  # verwarmt en ontkrampt  # bevordert verantwoordelijkheidsgevoel  # goed voor de luchtwegen  # bevordert zelfvertrouwen.

Beeld van de chalcedoon

# kleur vuilwit, lichtblauw en grijslila  # vertegenwoordigt het keelchakra, dat behoort bij het uiten van de gevoelens en het spraakvermogen  # zachtheid en rust   # innerlijke bewogenheid  # versterkt alle goede eigenschappen  # verbinding met de kindertijd  # brengt emoties in evenwicht  # troost  # bevordert geestelijke groei op een rustige, zachte manier  # helpt tegen prikkelbaarheid en drift.

Als een Tweeling alle echte Tweeling-eigenschappen al heeft en juist wat meer aandacht wil schenken aan de zwakke kanten van zijn sterrenbeeld, dan kan gekozen worden uit de volgende stenen:

# Meer openstaan voor paranormale zaken        - aquamarijn en amethist

# Neutraliseren van overactiviteit                     - jade

# Zachtheid in gevoelens                                   - rozenkwarts

# Doelgerichtheid                                             - turkoois