ga naar:

 

Horoscoop

 

Waterman

 

Ram

 

Stier

 

Tweeling

 

Kreeft

 

Leeuw

 

Maagd

 

Weeg

schaal

 

Schorpioen

 

Boog

schutter

 

Steenbok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vissen.jpg (35070 bytes) Het sterrenbeeld Vissen

De Vis (21 febr. - 20 mrt) is een bijzonder kwetsbaar sterrenbeeld, misschien wel het meest van allemaal.  Het zich staande houden in onze gejaagde en vaak harde wereld is voor dit sterrenbeeld heel moeilijk. Het versterken van de realiteitszin is dus belangrijk, en leren om met behoud van de gevoeligheid, de mensenlievendheid enz. toch te kunnen handelen in de realiteit van alle dag.

Beeld van de Vissen

# overgevoelig   # kwetsbaar   # emotioneel   # gebrek aan realiteitszin  # passief, gebrek aan wilskracht  # be´nvloedbaar  # zeer mensenlievend   # bescheiden   # behoefte aan leiding en houvast  # gevoel voor mystiek en occultisme, als het lief en zacht is   # kan moeilijk omgaan met geweld en gaat elke ruzie uit de weg, waardoor er veel ingeslikt wordt   # lichamelijk zijn de gevoelige punten: voeten, infecties van allerlei aard, hoofd, nek en schoudergebied.

Stenen die daarbij horen zijn : amethist, amethistkwarts, olivijn en labradoriet

Als we nu kijken naar de beelden van de bijbehorende stenen, zien we het volgende:

Beeld van de amethist

# kleur licht lila tot donkerblauw violet  # vertegenwoordigt het kruinchakra, dat hoort bij de hoogste geestelijke ontwikkeling en spiritualiteit  # meditatiesteen  # geestelijke rust  # spirituele inspiratie  # helpt bij verstrooidheid  # bevordert de bloedsomloop  # ontspant hoofd, nek en schouders, helpt bij hoofdpijn  # goed voor lever, ogen en maag  # verbinding tussen blauw en rood.

Beeld van de amethistkwarts

# kleur lichtlila tot donkerblauw violet met witte strepen  # zelfde werking als gewone amethist, alleen wat meer gericht op de lichamelijke ontspanning en minder op de geestelijke  # verzacht de overspannen maag  # helpt bij het "verteren" van spanning.

Beeld van de olivijn

# kleur geelgroen, olijfgroen en bruinig doorzichtig  # opent het innerlijk, vertegenwoordigt het hartchakra, het centrum, neutraliseert een eventueel te veel aan blauw of aan rood  # beschermt tegen negatieve invloeden van anderen  # goed voor het hart  # geeft een betere balans tussen gevoelens en het verstand, enig nadeel: kan nooit met een andere steen gedragen worden.

Beeld van de labradoriet

# kleur blauw, grijsachtig groen, geel of roodachtig  # bevat allerlei kleurschakeringen die op het eerste gezicht niet zichtbaar zijn  # elke labradoriet is uniek en de kleuren die het sterkst vertegenwoordigd zijn, bepalen de werking van de labradoriet  # zo is bv. een labradoriet met daarin rood: energiegevend, aardend, behorend bij het eerste chakra, wat staat voor "met beide benen op de grond staan"   # een labradoriet met daarin geel, behoort bij de lichtkracht, de levenswarmte, de zonnevlecht en het verwerken van ervaringen, concentratie en het werken aan eigen doel  # een labradoriet met daarin groen: bevordert de groeikracht, de ontwikkelingsdrang, de neutralisatie, het hartchakra en het vrijmaken van emoties   # een labradoriet met daarin blauw: geeft verdieping, rust, hoort bij het keelchakra, de keel, de stem, en helpt een blokkade bij het uiten te doorbreken  # een labradoriet met daarin violet: hoort bij het kruinchakra, de vergeestelijking en de meditatie.

Al deze kleuren komen in de labradoriet voor, al lijkt de steen op het eerste gezicht alleen maar grijsachtig. Meerdere nuances zijn vaak aanwezig, maar ÚÚn kleur daarvan overheerst meestal. Vergelijk de eigenschappen van het sterrenbeeld met die van de stenen, wat dan opvalt is dat deze stenen ook allemaal erg gevoelig zijn.

Als er aan de zwakke kanten van de Vissen meer aandacht geschonken moet worden, kan gekozen worden uit de volgende stenen:

# Met beide benen op de grond staan          - rode jaspis

# Moed en kracht, doorzettingsvermogen   - hematiet

# Evenwicht tussen lichaam en geest            - aventurijn

# Realiteitszin versterken                           - rode jaspis met pyriet