ga naar:

 

Horoscoop

 

Vissen

 

Ram

 

Stier

 

Tweeling

 

Kreeft

 

Leeuw

 

Maagd

 

Weeg

schaal 

 

Schorpioen

 

Boog

schutter

 

Steenbok

 

 

 

 

 

waterman.jpg (46527 bytes) Het sterrenbeeld Waterman

De waterman (21 jan - 20 febr.) is "stromend", houdt van veranderingen en heeft vooral een hekel aan stilstand. Dat maakt dat dit sterrenbeeld gevoelig is voor alles wat nieuw is, zowel op geestelijk als op materieel gebied. Het leven is op snelheid gericht en dat betekent dat het een stressgevoelig type is, die als het leven te snel gaat zichzelf volledig onder de voet loopt en dan chaotisch en verward gaat handelen. Rust en wat vaste grond onder de voeten is noodzakelijk voor de waterman.

Beeld van de Waterman:

# creatief  # trendsetters  # gevoelig, menselijk  # vindingrijk  # enthousiast  # soms chaotisch en tactloos  # sociaal  # hulpvaardig, zorgzaam  # sterke vrijheidsdrang  # gauw ongeduldig, op snelheid gericht  # Interesse in alles wat nieuw is, ook op spiritueel gebied  # lichamelijk gevoelige punten zijn: vooral de zenuwen, de benen, de bloedsomloop, keel en kaak.

# Stenen die daarbij horen zijn: aquamarijn, valkenoog en turkoois

Als we nu kijken naar de beelden van de bijbehorende stenen, zien we het volgende:

Beeld van de Aquamarijn:

# kleur groenblauw tot donkerblauw doorzichtig  # vertegenwoordigt het keelchakra, het uiten van gevoelens en het spraakvermogen  # ontwikkelt paranormale vermogens # tegen alle vormen van allergie  # verzacht het keelgebied  # maakt helder en zuiver  # tegen keelontsteking, goed voor de slijmvliezen, helpt bij voorhoofdsholtontsteking, goed voor de maag en de lever.

Beeld van de Valkenoog:

# kleur zwartachtig blauw, gelijnd, ondoorzichtig  # vertegenwoordigt zowel het keelchakra als het 1e chakra, wat betekent dat er in deze steen een verbinding bestaat tussen de basis en het uiten  # be- schermt tegen negativiteit  # versterkt de de realiteitszin  # maakt sterkt en zeker

Beeld van de Turkoois:

# kleur turoois, hemelsblauw, groenblauw, ondoorzichtig  # vertegenwoordigt het gebied tussen de hartchakra en keelchakra  # verwerken van emoties en in vertrouwen kunnen uiten  # beschermt tegen slechte invloeden  # trekt goede contacten aan  # leert inzien wat goed en wat wat minder goed  voor iemand is  # echte contactsteen  # talisman en amulet  # maakt tevreden  # bevordert daadkracht # goed voor de lever

Duidelijk is dat de stenen die bij de Waterman horen ook het blauw van het stromende water vertegenwoordigen, het zijn dus weer stenen die een evenbeeld zijn van dit sterrenbeeld. Ze hebben vaak dezelfde eigenschappen.

# Realiteitszin                     - rode jaspis (zonder strepen)

# Doorzettingsvermogen     - rode granaat

# Aarden                             - onyx

# Evenwicht                         - groene aventurijn

Een steen om in een vertrek neer te zetten is een rustig gebande, blauwige agaat (chalcedoon)