ga naar:

 

Horoscoop

 

Waterman

 

Vissen

 

Ram

 

Stier

 

Tweeling

 

Kreeft 

 

Leeuw

 

Maagd

 

Schorpioen

 

Boog

schutter

 

Steenbok

 

 

 

 

weegschaal.jpg (41354 bytes) Het sterrenbeeld Weegschaal

De Weegschaal (21 september – 20 oktober) is gevoelig en de neiging tot zweverigheid bestaat, houdt van fijne, mooie dingen en gaat moeilijkheden liever uit de weg dan er iets aan te veranderen. Strijdbaar zijn ze alleen als ze gevoelsmatig echt geraakt en gekwetst wordt, maar dan nog is het moeilijk om de harde strijd aan te gaan en zal eerst gezocht worden naar een rustige tactvolle uitweg weg.

Beeld van de Weegschaal:

# Altijd op zoek naar een balans tussen geest, lichaam en gevoel  # Emotioneel  # Tactvol                  # Vriendelijk  # Ruimdenkend  # Houdt niet van verantwoordelijkheid  # Behoefte aan vrede en harmonie  # Gezellig in de omgang met anderen   # Behoefte aan veiligheid  # Neiging tot idealiseren  # Creatief, vooral in de muziek  # Gaat ruzies uit de weg waardoor nogal eens iets ingeslikt wordt om de lieve vrede te bewaren  # Lichamelijk zijn de nieren en de rug gevoelige plekken, maar ook de bloedsomloop is een zwakke plek.

Stenen die daarbij horen zijn: goudtopaas en rookkwarts

Als we kijken naar de beelden van de bijbehorende stenen zien we het volgende:

Beeld van de goudtopaas:

# Kleur goudgeel, doorzichtig  # Vertegenwoordigt de zonnevlecht, wat zorgt voor het verwerken van ervaringen en uitwisseling van ervaringen met anderen  # Positiviteit  # Warme levenskracht  # Sterke binding met de lichtkracht   # Bevordert een goede bloedsomloop  # Versterkt de intu´tie  # Helpt bij hart- en vaatklachten   # Sterkt de lever

Beeld van de rookkwarts:

# Kleur rookkleurig, helder  # Vertegenwoordigt de aardpool, het eerste chakra  # Doorbreekt wantrouwen  # Geeft verantwoordelijkheidsgevoel   # Versterkt de intu´tie  # Doelgerichtheid   # Verbinding tussen geest en lichaam  # Wilskracht versterken, vooral bij het doorbreken van een vervelende gewoonte zoals b.v. roken e.d.   # Houdt de beide benen op de grond  # Realiteitszin

Voor de Weegschaal is het belangrijk om vooral de realiteit goed te blijven zien, en niet te veel weg te dromen en verantwoordelijkheid af te schuiven. Ook ruzie maken kan heel positief zijn en opluchten, dat is vaak moeilijk voor de Weegschaal.

Als de zwakke kanten van de Weegschaal nog wat meer aandacht vragen kan ook og gekozen worden uit de volgende stenen:

# Strijdbaarheid en wilskracht          -          granaat

# Daadkracht bevorderen                  -          rutielkwarts

# Meer in het eigen centrum blijven   -          jade

# Emotionele veiligheid                      -          turkoois