CARNAVALS-VERENIGING " DE DORSTLESSERS " INTERNET-PAGINA

CV de DORSTLESSERS

 

Welkom bij de 1e maar ON-OFFICI╦LE internetpagina van CV DE DORSTLESSERS

Aangezien het internet de laatste tijd enorm gegroeit is en er al over bijna alle onderwerpen wel iets te vinden is, is het voor een Carnavalsvereniging natuurlijk ook heel normaal om ook een internet-pagina te beginnen. Toch wil ik even vermelden dat dit een ONOFFICI╦LE pagina is, dat wil zeggen dat deze pagina niet gezien mag worden als DE internet-site van de Dorstlessers.

 

Een aantal vrienden zijn begonnen met een drietal kleine "zuipwagens" en deden toen nog mee onder de naam Lol/Lul mutsen. Met de eerste wagen hebben ze in Budel meegedaan. Met de tweede hadden ze eigenlijk ook in Budel moeten meedoen omdat dit wel een goed idee was voor de optocht in Budel. In dat jaar hadden ze namelijk op de Buulderberg goudstaven gevonden. Het thema was dan ook; "Um mej carnaval os bier te betoale gaan we op de berg goud hoale." Het derde zuip- wagentje was alleen voor Gastel bestemd. Dit thema was; willie proberen och in het urste te komen. De hele optocht werd er gekaart en bier gedronken om zo te proberen in het eerste elftal van Gastel te komen. Maar zo is het niet gebleven, vanaf het derde jaar zijn we serieus gaan bouwen en meteen met een grote wagen gestart. De groep is op dat moment ook uitgebreid en de naam is veranderd in " DORSTLESSERS ". Het eerste jaar hebben ze nog gebouwd op een oude melkkar met een trekker ervoor. Hierna hebben ze alleen nog maar gebruik gemaakt van oude bus onderstellen.

 

Alles moet je leren in het leven, en zo is het ook met carnavalswagens bouwen. Nu is het niet altijd slim om zelf het wiel opnieuw uit te vinden. Het is dan ook geen geheim dat ze met goed rondkijken en navragen heel wat geleerd hebben. Carnavalsverenigingen zoals de Loltrappers, de Lapzwansen en de Schoemhappers moeten hier dan ook met name genoemd worden. Natuurlijk hadden de  wagens wel altijd het " Dorstlesser-sausje" meegekregen want je moet natuurlijk origineel blijven. Iedereen die wil beginnen met het bouwen van een carnavalswagen is natuurlijk elk jaar bij ons in de schuur van harte welkom om te kijken hoe ze hun wagens bouwen.

 

Een mooie carnavalswagen begint natuurlijk met een goed idee dat ook nog uitvoerbaar moet zijn. Van een van de vroegere Loltrappers is ons nog altijd een idee bijgebleven maar over de uitvoerbaarheid ervan hebben we nog steeds vraagtekens. De Loltrapper vond namelijk dat we een hele grote wagen moesten bouwen die zo groot was dat de pop op de wagen zich aan de dakgoten van de huizen vooruit kon trekken. Een van de problemen was natuurlijk dat we in de optocht in Gastel dan niet overal vooruit konden omdat her en der alleen koeien in de wei staan en geen huizen. Haha.

 

Er zijn vele mooie momenten geweest in de afgelopen jaren dat ze in Budel aan het carnavalsgebeuren hebben meegedaan. Een van de mooiste was het 2e jaar dat we meededen en gelijk de eerste prijs wonnen. We waren daarbij ook nog eens de eerste vereninging van buiten Budel die met de eerste prijs aan de haal ging. Andere mooie momenten zijn natuurlijk ook het jaarlijkse Schoemboksenbal en het feest na de prijsuitreiking waarbij er voor hun nog nooit een verschil is geweest qua gezelligheid of ze nu de eerste prijs hadden of niet. Het kan overigens nog mooier en gezelliger als er nog meer verenigingen wat langer blijven hangen.

 

Naast alle wagens die ze gebouwd hebben en de vele prijzen die ze gewonnen hadden, wilden ze natuurlijk ook nog even de geweldige avond van 22 april 1994 vermelden toen ze samen met de Pintewippers uit Gastel een optreden van Rowwen Heze in Gastel hebben georganiseerd. Velen hebben hier veel plezier gehad waarbij enkelen zich "onbesnut" hebben gedragen. (of was dit nou de naam van een of andere vereniging ???!) Het was gewoon een gezellige plastic bierbekertjes hoop!

 

Als jullie eens bij ons willen komen kijken of buurten, kom een paar maanden voor carnaval als we toch al aan het bouwen zijn gerust langs. Maar let erop, de kans zit er altijd in dat je ook de handen uit de mouwen moet steken. Uhhhhhhhhh.... Een bak bier gaat er overigens altijd wel in.

 

De Dorstlessers zijn ook regelmatig te vinden in Cafe Bar Zaal " Bie Lonne " in Gastel, dit is tenslotte al van het begin af aan het stamcafe.

 

Over heel wat wagens van een paar jaar geleden word nog elk carnavalsjaar gesproken maar in wat ze in 1999 hebben gebouwd slaat echt alles. Het was het 11-jarig jubileum, daarom vonden ze dat deze wagen zeker een van onze betere moest worden en dat is zeker gelukt. En hoe !!!.    Ze hebben dan ook overal waar ze meededen de 1e prijs weten te behalen, waar ze erg blij mee zijn.

 

BEDANKT VOOR HET BEKIJKEN VAN DE INTERNET-PAGINA VAN CV DE DORSTLESSERS (on-officieel)

NAAR DE NAAR DE LINKS VAN CV DE KLIPPELS

Voor reacties op DEZE SITE kunt u HIER klikken.