Ook 'Vocaal' strijdt voor Junior College
Door Jules Hezemans

Woensdag 9 oktober, BUDEL - Twee prominente Budelnaren zijn een werkgroep gestart die gaat meestrijden voor behoud van het Junior College in Budel. Oud-bestuurder Mat van der Heijden van onderwijsstichting Skozok en TU/e-hoogleraar Philip de Goey maakten gisteravond de start bekend van de werkgroep 'Vocaal' (een afkorting van Voortgezet Onderwijs Cranendonck: Aandacht en Actie voor Levensvatbaarheid). Dat deden zij in het gemeentehuis, tijdens de persbijeenkomst van gemeente en provincie.

De werkgroep is gestart uit onvrede met het dreigende verdwijnen van het Junior College, de laatste middelbare school uit Cranendonck. Het hoofddoel is dan ook het behoud van een levensvatbare vorm van voortgezet onderwijs in de gemeente, aldus De Goey.
'We willen wel realistisch zijn', aldus De Goey. 'Misschien blijkt wel dat de school beter in Maarheeze dan in Budel kan staan. Dat moet je dan accepteren.' De groep wil hierover met de bestuurders meedenken en meepraten, en daarnaast de spreekbuis namens de bevolking zijn. Die steunt het Junior College massaal, stellen ze.
Wel wil de groep duidelijker heel Cranendonck vertegenwoordigen. Daarom wordt de komende gezocht naar vertegenwoordigers uit Maarheeze, Soerendonk/Gastel en Budel-Schoot en Dorplein, die de werkgroep willen versterken.
Wethouder Van Tulden is blij met het initiatief: 'Dit toont weer eens aan dat de bevolking ons erg steunt in deze strijd.'