Het laatste nieuws over het madelievenstraatfeest

29-03-05

Het wijkcentrum Jordaan & Goudenreaal heeft een subsidie toegekend van 680 euro.
De buren Jan en An hebben Benno de clown kunnen strikken voor ons feest.

18-04-05

Derde vergadering bij Hanne en Geert thuis.

Promotie: De flyeractie is een groot succes. Je ziet de flyers voor veel ramen hangen. Vooral in de Madelievenstraat, helaas nog niet zoveel op het plein. Tot nu toe hebben 28 buren met 10 kinderen zich aangemeld. Ook zijn er nog een aantal informele toezeggingen. Alles bij elkaar opgeteld moet het wel een succes worden. We verwachten dat er zeker 50 buren komen met hun kinderen. Maarten (ms10) schrijft een stukje voor Wijkkrant Jordaan & Gouden Reael. Een volgende flyer is op korte termijn niet nodig. Mond op mond reclame natuurlijk wel. We hebben nog geen foto´s binnen voor het smoelenboek. Dus daarom direct iedereen op de vergadering op de foto gezet. Ook vindt iedereen de website die Geert (ms2d) heeft gemaakt mooi. Hanne (ms2d) leent een lichtkrant van haar werk.

Financiën: De verlening van de subsidie is nog niet toegezegd. Dat wordt pas besproken op 20 april door het wijkcentrum. De drank willen tegen een kleine prijs verkopen. Buren kunnen bonnen kopen voor bijvoorbeeld 3 comsumpties of de drank tijdens de maaltijd.

Drinken: Maarten en Marijke (ms10) nemen uit Frankrijk wijn uit eigen wijngaard mee. De vriend van Yvonne (ms12-1) heeft een horecagroothandel. Caroline (ms5) zal met Yvonne (ms12-1) de tap/bar, glazen, bier, frisdrank en koffie(-apparaat?) regelen. Als het koffieapparaat niet lukt, probeert Hanne (ms2d) er eentje te regel van haar werk. Wouter (ms5) ontwerpt de consumptiebonnen (tulpjes?). Wie wil er achter de bar staan?

Eten: Een aantal mensen hebben al toegezegd om te koken. We zullen proberen een aparte kookgroep op te richten voor de maaltijd. De bedoeling is dat alle buren zelf een gerecht bereiden. De kookgroep moet aangeven en inventariseren wie wat gaat maken. Het is wel leuk wanneer er eenzelfde voorgerecht (soep) komt. Dan heeft de maaltijd een echt begin. Geert (ms2d) probeert een kookgroep te organiseren. Hanne (ms2d) kan grote pannen regelen. Op de begaande grond van ms5 kan een keuken ingericht worden. Harriet (as410), Yvette (as410), Rosemarie (as410), Viviane (ms1), Maarten (ms10) en Jessica (ms11) hebben zo wie zo aangeboden om te gaan koken.

Kinderactiviteiten: De kinderactiviteiten vinden plaats op de Slootstraat. Nora (ts220) wil schminken. Maarten en Marijke (ms10) gaan poppenkast spelen. Ze hebben we poppen, maar nog geen (grote) poppenkast. Wie heeft of maak er een grote poppenkast? Verder hebben Hanne en Geert (ms2d) blikken voor blikgooien en tafeltennisbatjes en balletjes. Jan en An (ms2b) hebben een clown in de kennissenkring. Ze zullen hem vragen. Ook Caroline (ms5) kent een clown, die kan ze ook vragen. (Waarschijnlijk zitten beide clowns dan in het buitenland). Verder kunnen we nog bijvoorbeeld Stoepkrijten. Caroline (ms5) heeft wel een gasfles en gasstel. Dan kunnen er pannenkoeken voor de kinderen worden gebakken. Geert (ms2d) informeert naar de prijs van een gasfles en ballonnen.

Muziek: Caroline (ms5) heeft een Latinband op het oog. Deze speelt op koninginnedag bij cafe de Gijs (Lindengracht) voor. Ze zal proberen ze te boeken. Verder hebben we een informele toezegging van Laura (ms12-2) voor een optreden van Abba. Zij zullen waarschijnlijk op koninginnedag op de madelievenstraat staan. Olaf (ms9) vraagt zijn moeder om ´s middags accordeon te spelen. Olaf (ms9) en Robert (ms11) willen de installatie van de muziek regelen en plaatjes draaien. Ook gaat Olaf (ms9) de karaoke (met videobeelden) verzorgen. Een installatie met microfoons kunnen waarschijnlijk ook geleend worden van het wijkcentrum. Wie weet er nog een andere leuke band? En wie schrijft er een madelievensmartlap?

Andere activiteiten: Ticho (ms2d) wil ´s middags schaken tegen straatbewoners.

Opbouwen en versieren: We beginnen met een aftrap met koffie en appeltaart. Geert (ms2d) wil twee taarten bakken. Dat kan dan samen met zijn dochter Juno en de Caroline´s zoon Silver (ms5). Tafels en stoelen reserveert Caroline (ms5). Han (ms1) heeft een bus om spullen te vervoeren. Ook Olaf (ms9) kent iemand in de Anjeliersstraat met een bus. We hebben vlaggen, versieringen en vlaggetjes (te leen) gekregen van Jan en An (ms2d). Verder lijkt het ons leuk dat de ramen worden versiert met (kerst)verlichting. Olaf (ms9) probeert een podium te regelen.

Slecht weer: Bij regenvoorspellingen moet er zeil gespannen worden. Han (ms1) heeft een groot zeil, steigerdelen en touw en bus. Wel moeten er mensen helpen bij het halen en wegbrengen van deze spullen. Maarten (ms10) kan ook 5 of 6 partytenten regelen. Ook kunnen er eventueel wat activiteiten plaats vinden in de garage van Robert (ms11) en op de begaande grond van (ms5). Bij heel slecht weer kunnen we het straatfeest hoogstens uitstellen tot zondag 22 mei. We hopen op goed weer!!

Opruimen: Nog niets over afgesproken.

Vergaderingen:
- Straatvergadering in de madelievenstraat ivm muziek: 30 april 16.00 uur.
- Volgende vergadering: 11 mei 20.00 uur bij Wouter en Caroline (ms5).

10-04-05

De nieuwe folder 21 Mei Hou ´m vrij is klaar. De folder is al bezorgd bij de bewoners. Alle buren (die thuis waren), waren zeer enthousiast over het komende straatfeest. Bijna iedereen wil meedoen aan het smoelenboek. Nu wachten op op de eerste toegezonden foto´s.

02-04-05

De (nogal groot uitgevallen) poster 21 mei Madelievenstraatfeest Hou ´m vrij is klaar en wordt opgehangen op straat.

30-03-05

Tweede vergadering bij Olaf thuis. Vijf mensen/gezinnen hebben een strookje ingeleverd en een persoon heeft via e-mail gereageerd. Er zijn ook een aantal mondelingen toezeggingen. Enkele bewoners willen meedenken en meedoen. Er zijn buurtbewoners met contacten in de horecagroothandel of hebben een eigen wijngaard. Er is al iemand die wil schminken bij de kinderactiviteiten.
De subsidieaanvraag wordt begin april bij het wijkcentrum beoordeeld. Banken en tafels zijn via het wijkcentrum te lenen. Caroline zal ze reserveren voor 21 mei.
Caroline had al een Antiliaanse band op het oog. Ook willen de ABBA-meiden komen zingen.
Olaf wil foto´s maken voor een fotoboek op de website. Caroline heeft al slingers toegezegd gekregen om de straat mee te versieren.
Er wordt voorgesteld om ´s avonds een Karaoke te doen. Met een beamer kunnen de video´s worden geprojecteerd. Met de beamer kan dan ook het fotoboek van de bewoners worden geprojecteerd.
Er wonen ook een aantal (Jazz-)muzikanten in de straat. Dus er zou ook een Jamsession georganiseerd worden.
De poppenkastspeler die we op het oog hadden blijkt erg duur, dus we zoeken nog een ander alternatief.
Wouter maakt een nieuwe flyer. Hierin worden de buurtbewoners gevraagd om zich aan te melden voor concrete activiteiten. We vragen de bewoners de flyer voor het raam te hangen, om aan te geven dat ze ook komen.
Volgende vergadering 18 april.

20-03-05

De folder "JA, FEEST" wordt uitgedeeld op het openhuisfeest op de madelievenstraat 12 en later verspreid onder de bewoners in de madelievenstraat, slootstraat en madelievenplein. Nu maar wachten op de eerste aanmeldingen.

09-03-05

Eerste vergadering Madelievenstraatfeest in 2005 bij Caroline en Wouter. Zaterdag 21 mei wordt gekozen voor het het feest. Een programma wordt besproken en een begroting gemaakt voor de subsidieaanvraag bij het wijkcentrum Jordaan.
Wouter gaat de folder maken.
Er is wordt meteen een e-mailadres madelievenstraatfeest@hotmail.com aangemaakt.
De homepagina van Hanne wordt ter beschikking gesteld voor het feest en Olaf maakt de website. Later wordt het domeinnaam www.madelievenstraatfeest.tk aangevraagd.

1998 - 2004

Caroline: "Het lijkt mij een leuk idee om dit jaar een straatfeest te houden in de Madelievenstraat"