Op deze pagina vind je leuke dingen om te knutselen. Natuurlijk hebben ze allemaal te maken met Harry Potter.

Er staat een duidelijke uitleg bij en ze zijn niet moeilijk om te maken. Ook heb je geen speciale dure dingen nodig, dus je kunt meteen aan de slag. Neem deze knutsels niet over op je eigen site. Alle beschrijvingen en foto's zijn © Anne


Memohouder

Je hebt nodig

  • een dun takje van ongeveer 6 cm

  • een houten wasknijper

  • rafelig touw

  • lijm

  • schaar

Zo maak je het:

Knip een aantal touwtjes af die iets langer zijn dan je ze uiteindelijk wilt hebben.Lijm ze een voor een rondom het stokje. Als je de touwtjes opgeplakt hebt totdat er een mooi bosje opzit draai je er een kort touwtje omheen. Dit touwtje plak je ook vast. Het touwtje zit iets onder de uiteinden van de andere touwtjes die op het stokje geplakt zijn. Knip de andere uiteinden netjes af.

Laat de lijm goed opdrogen en plak het bezemsteeltje dan op de houten wasknijper. Laat het goed opdrogen en klaar is je memohouder!

Bezempotlood

De bezem maak je op dezelfde manier als het kleine bezempje op de memohouder hierboven. Je gebruikt alleen geen stokje maar een blankhouten potlood. Kijk dus boven hoe je het maakt.

Als je bezem klaar is kun je op het potlood nog schrijven: Helleveeg 7 of Vallende Ster of Vuurflits enz .

Tip:

Als je denkt dat je niet alle spullen hebt om de knutsels te maken, kun je misschien iets anders gebruiken.

B.v het leren touwtje van de sleutelhanger kan ook een gewoon touwtje zijn!

© anne

© anne

This Harry Potter Site is an unofficial, non-commercial site, and is in no way related to J.K. Rowling, Scholastic Books, De Harmonie, Bloomsbury Publishing or Warner Bros. All images and material related to the J.K. Rowling novels is © Scholastic Books (US), De Harmonie (NL), and Bloomsbury Publishing (UK). All material related to the "Harry Potter" films is © Warner Bros. Content, layout and style of this site ©Harry Potter oNLine 2000-2009.     

Versie 1.46.1 updated: 7-5-2009 14:39

Harry Potter beginpagina

Wat wil je maken:

gewaad en hoed  *  memohouder  *  bezempotlood  *   cd-bakje  *  multomap  *  pennenbakje  *  sorteerhoed  *  pop-up kaart  *  papier maché-heks   *  spook-raamhanger  *  spook-sleutelhanger  *  linosnede  * skelet trekpop  *  spreukenboek  *  geluksstenenbuideltje  *  toverstok met magische kern  *  uiltje  *  Dobby van klei  *  echte heksenbezem

© anne

Multomap

De Harry Potter multomappen zijn in de winkel behoorlijk duur. Thuis vond ik nog twee witte mappen met doorzichtig plastic aan de voorkant en op de rug. Hier kon je iets achter stoppen……………...Harry Potter kaftpapier dus! Nu hebben wij al twee mooie mappen, een voor de eerste jaargang en een voor de tweede jaargang van Heks & Haard!

Wil je ook zo'n map? Ga thuis eens op onderzoek uit, wie weet vind je er ook een net als wij! En kun je niks vinden? Geen nood, ook een lelijke multomap is te kaften met Harry Potter kaftpapier!

© anne

CD-bakjes

Je hebt nodig:

  • Een houten cd-bakje (Ikea)

  • Plakkaatverf en kwast

  • Blanke lak

  • HP-kaftpapier

Zo maak je het

Schuur de houten cd-bakjes mooi glad. Tamponneer met een stevige kwast verf in de kleur die je wilt op de bakjes. Gebruik veel verf zodat de bakjes ruw worden. Laat het drogen en doe dan hetzelfde met de binnenkant, in een afstekende kleur. Knip de Harry Potterletters uit het kaftpapier en plak die op het bakje. Lak dan het hele bakje (binnen en buiten) met blanke lak, waardoor het mooi gaat glimmen. In onze bakjes zitten de Engelstalige luister-cd's van Harry Potter die we gedownload hebben op internet!