Harry Potter beginpagina

Wat wil je maken:

gewaad en hoed  *  memohouder  *  bezempotlood  *   cd-bakje  *  multomap  *  pennenbakje  *  sorteerhoed  *  pop-up kaart  *  papier maché-heks   *  spook-raamhanger  *  spook-sleutelhanger  *  linosnede  * skelet trekpop  *  spreukenboek  *  geluksstenenbuideltje  *  toverstok met magische kern  *  uiltje  *  Dobby van klei  *  echte heksenbezem

Een simpel gewaad

Het is simpeler dan je denkt om je eigen gewaad te maken. Het maken van het volgende gewaad zal je maar een paar uur kosten, ook al heb je nog nooit iets gemaakt.

Het enige wat je nodig hebt is een stuk stof van 150 cm breed. De lengte hangt af van je eigen lengte, dus ben je klein, dan heb je minder nodig, dan dat je groot bent. De soort stof maakt niet veel uit, houd er wel rekening mee dat het lekker moet zitten en dat je het mooi vindt.

Begin met het dubbelvouwen van de stof in de breedte, zodat de lengte nog steeds hetzelfde is. Zie figuur A

Vouw het dan ook nog in de lengte doormidden. Zie figuur B. Nu is de stof in vieren gevouwen.

Teken nu het patroon volgens de stippellijnen in figuur C.

Als je dit getekend hebt kun je volgens de lijnen het patroon uitknippen. Je krijgt nu eigenlijk, als je de stof uitvouwt, twee T-en die aan elkaar zitten. Leg nu de stof met de goede kanten tegen elkaar (je ziet dan dus de binnenkant voor je). Nu kun je de kanten die nog open zijn aan elkaar naaien. Let er hierbij wel op dat je de onderkant en de armgaten niet dichtnaait, anders kun je het gewaad niet aantrekken! Langs de nek, de uiteinden van de mouwen en de onderkant kun zigzaggen, of je naait er een zoompje in. Vraag hierbij eventueel hulp aan je moeder, oma of iemand anders die goed kan naaien!

Je gewaad is nu klaar! Als je wilt kun je een koord om je middel doen, om het er iets anders weer uit te laten zien.

Tovenaarshoed

De snelste manier om je eigen toverhoed te maken, is door er een te maken van een feesthoedje.

Je hebt nodig:

  • Feesthoedje

  • Blauw en geel knutselpapier

  • Schaar en lijm

Zo maak je het:

Beplak je feesthoedje met blauw of zwart karton. Knip uit het gele papier sterren, manen of bliksemflitsen, en plak die op je hoed. Klaar!