Heks

Deze heks is gemaakt van papier maché. Op de pagina hiervoor heb ik uitgelegd hoe je papier maché moet doen. Lees dat nog eens door (zie bij de sorteerhoed).

De heks is gemaakt op een bamboe plantenstokje uit de tuin. Ik heb dit stokje in een fles gezet die gevuld was met zand, zodat het niet kan omvallen.

Voor het hoofd begin je met een stevige prop krantenpapier. Zet het hoofd vast op de stok met stroken krant die je van de prop naar de stok plakt. Beter teveel dan te weinig stroken……….Op de prop ga je dan met stroken krant de vorm van een gezicht maken. Hoe natter de krantenstroken en hoe dikker de laag die erop komt, des te beter kun je het gezicht vormen. Wangen en oogkassen kun je er dan zo in drukken.

Denk aan diepliggende ogen en een lange neus, eventueel met wrat. Vergeet vooral de wenkbrauwen niet.

Laat de heks enkele dagen drogen en beschilder hem dan met plakkaatverf. Van zwart vloeipapier of zwarte stof knip je een halve cirkel, die met een touwtje om de hals van de heks wordt gebonden. Het haar hen ik gemaakt van uit elkaar geplozen vulmateriaal (fiber) en de hoed is van karton.

© anne

Spook als deur- of raamdecoratie

Wat heb je nodig?

  • Een wit plastic bekertje

  • Een watervaste zwarte stift

  • Een touwtje

  • Een witte plastic tas

Hoe maak je het?

Knip stroken uit de plastic tas van 2 cm breed en 30 cm lang. Plak ze aan de binnenkant van het bekertje en laat ze iets overlappen. Teken een spokengezicht op het bekertje. Maak twee gaatjes met een hete naald in de bodem van het bekertje en trek er een touwtje door. Klaar is je spook!

Spook als sleutelhanger

Wat heb je nodig?

  • Een sleutelring en plastic sleutelklip

  • Stukje witte stof van 10 bij 10 cm

  • Twee bewegende oogjes

  • Touwtje

  • Piepschuim balletje Ø 2 cm

Hoe maak je het?

Let het piepschuim bolletje in het midden van het lapje stof en bindt de stof af met een touwtje. Naai de sleutelring met een paar steekjes vast aan de bovenkant van het hoofd. Plak de oogjes op het gezicht. Borduur eventueel nog wat op het spook. Hang de plastic sleutelklip aan de ring en klaar!

Harry Potter beginpagina

Wat wil je maken:

gewaad en hoed  *  memohouder  *  bezempotlood  *   cd-bakje  *  multomap  *  pennenbakje  *  sorteerhoed  *  pop-up kaart  *  papier maché-heks   *  spook-raamhanger  *  spook-sleutelhanger  *  linosnede  * skelet trekpop  *  spreukenboek  *  geluksstenenbuideltje  *  toverstok met magische kern  *  uiltje  *  Dobby van klei  *  echte heksenbezem