Het nieuwe televisie-seizoen van SBS 6 belooft veel spektakel! Lees op deze pagina's meer over Blind Vertrouwen, Link, Domino Day 2001 en 'Super Robert'. Kies links je programma uit het menu of surf naar de presentaties van NET 5 of V8
'LOTTO WEEKEND MILJONAIRS' GAAT DOOR IN SEPTEMBER

NIEUW SEIZOEN, NIEUWE KANSEN OM 1 MILJOEN GULDEN IN DE WACHT TE SLEPEN

Vanaf september brengt SBS 6 nieuwe afleveringen van 'Lotto Weekend Miljonairs', het programma waarin 1 miljoen gulden te verdienen valt.

Dat het mogelijk is om 1 miljoen gulden in de wacht te slepen bij de door Robert ten Brink gepresenteerde 'Lotto Weekend Miljonairs', bewees Hans Peters. Hij won namelijk op zaterdag 6 januari 2001 de felbegeerde hoofdprijs van 1 miljoen gulden, na maar liefst vijftien vragen goed beantwoord te hebben.

De 36-jarige Peter Hagendoorn heeft, aangemoedigd door zijn moeder, broer en vriendin op 31 maart dit jaar, door te passen bij de laatste vraag een zeer respectabel bedrag van 500.000 gulden mee naar huis kunnen nemen. Als hij wel had doorgespeeld en vervolgens een fout antwoord had gegeven, zou hij niet 500.000 gulden maar 32.000 gulden gewonnen hebben.

Naast de kandidaten die aan de show deelnemen kunnen ook de mensen thuis, althans de mensen die meespelen met de Lotto, gigantische geldbedragen winnen. Wekelijks maken zij kans op de Jackpot van minimaal vier miljoen en de hoofdprijs van een miljoen. In maart van dit jaar is de Jackpot, die op dat moment op een recordbedrag van 21 miljoen gulden stond, gevallen bij een vrouw uit Amsterdam. Niet eerder in de Nederlandse loterijhistorie won n speler zo'n hoog bedrag. De Jackpot begint op vier miljoen gulden en loopt als hij niet valt, elke week op met vijf ton.

Het spelprogramma 'Lotto Weekend Miljonairs' is wereldwijd een rage. De show wordt in meer dan vijftig landen uitgezonden. De oorsprong van 'Who Wants to be a Millionaire' ligt in Engeland. De drie Engelse bedenkers, Dave Briggs, Steve Knight en Mike Whitehill, hebben met hun programma voor een doorbraak gezorgd in de televisiewereld.

De opbrengsten van Lotto en de andere spelletjes van De Lotto (Lucky Day, De Nederlandse KrasLoterij en Toto) komen ten goede aan goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. De Lotto droeg in 2000 bijna 103 miljoen gulden af aan deze goede doelen.

 

'Lotto Weekend Miljonairs' wordt gemaakt door Endemol Nederland B.V.Opname bijwonen?
Woon gratis een opname bij van Lotto Weekend Miljonairs. Je mag alleen komen, met z'n tween, of een grote groep. Iedereen die deze show bezoekt krijgt bovendien een gratis LOTTO-lot!!

Er zijn opnames op 25 , 26 en 28 september.

De minimumleeftijd om de opname bij te wonen is 15 jaar. Bel voor kaarten 035-6723274 of e-mail. Vermeld in de e-mail je naam, adres en telefoonnummer, het aantal kaarten en de datum+tijd. (onvolledige e-mails worden niet behandeld).