Korte Vooruitblik

Wat staat ons de komende weken te wachten in The Bold and the Beautiful?maandag 17 maart 2003

aflevering #3337

 • In de berghut in Big Bear zegt Macy tegen Brooke dat ze niet verwacht had dat Brooke nog lager kon zinken. Ze komt de vrouw van haar minnaar de scheidingspapieren overhandigen?! Brooke vindt dat Macy hier zelf op aangestuurd heeft. Volgens Macy is dat belachelijk en ze brengt de geschiedenis van Brookes liefdesleven ter sprake. Al die mannen die Brooke al verslonden heeft... Ze bespringt ze en verslindt ze als een prooi! Brooke wil dat Macy eindelijk eens beseft dat haar huwelijk met Thorne voorbij is. Ziet Macy dan niet wat ze op deze manier zichzelf aandoet? Macy zegt dat ze het niet eens van Brooke mag verwachten dat ze het begrijpt. "O maar ik begrijp het maar al te goed", zegt Brooke. Ze denkt dat Macy zich op elk denkbare manier aan Thorne vast probeert te klampen. Ze kan hem duidelijk niet loslaten! Macy kijkt Brooke verbaasd aan en Brooke vraagt: "Dat is toch precies wat je wilt?

 • Brooke gaat verder: "Je zorgt ervoor dat Thorne hier naar je toekomt en wilt dan samen met hem eten en herinneringen aan vroeger ophalen. Maar is je uiteindelijk bedoeling ook geslaagd?". Macy noemt Brooke onverbeterlijk. Brooke legt uit dat ze dit alleen maar allemaal zegt voor Macy's bestwil. Ze moet ermee ophouden te denken dat Thorne bij haar terugkomt, want het zal nooit gebeuren! Macy zegt dat een avond samen met de man van wie ze houdt het enige was wat ze van vanavond verlangde. Ze wilde op een elegante en waardige manier afscheid van Thorne nemen. Dat lukte aardig, maar Brooke komt nu alles alsnog verpesten! Brooke zegt dat Macy de juiste beslissing genomen heeft door Thorne los te laten, maar door Brookes komst beseft Macy juist dat ze een grote vergissing gemaakt heeft. Brooke zal Thornes leven kapotmaken! Ze ziet dat nu in en Macy zweert dat ze niet toe zal gaan zitten kijken hoe Brooke Thorne verslindt, net zoals ze ook eerder Eric en Ridge al zoveel ellende toegebracht heeft!

 • Brooke zegt dat ze zich heus wel realiseert dat Macy's relatie met Thorne heel bijzonder was. Maar dat betekent toch niet automatisch dat Brookes gevoelens niet oprecht zijn? Of dat ze slechts een spelletje speelt? "Jij kunt helemaal niets over mijn relatie met Thorne zeggen, omdat je zelf nog nooit zoiets moois gehad hebt!", zegt Macy kwaad. Ze scheldt Brooke uit voor een slet, die mannen verorbert om ze later weer uit te spugen. Maar wat Macy zelf met Thorne heeft is heel speciaal! Ze hielden van elkaar sinds de dag dat ze elkaar leerden kennen. Brooke herinnert Macy eraan dat Thorne en Macy regelmatig probelemen gehad hebben. Dit geeft Macy gelijk toe, maar volgens haar hoort dat nou eenmaal bij het leven. Het gaat er juist om dat zij en Thorne al die problemen op hebben kunnen lossen, totdat Brooke zich ermee kwam bemoeien en hen uit elkaar dreef.

 • Macy heeft er genoeg van en wil dat Brooke onmiddellijk vertrekt. Brooke kijkt naar het scheidingsformulier. Ze zegt dat Macy heel moedig geweest is door vanavond de knoop door te hakken. Maar er moet nog wel ťťn ding gebeuren... Brooke pakt de scheidingspapieren en zegt: "Als je werkelijk meende wat je zei, als je werkelijk Thorne los kunt laten, dan onderteken je nu deze papieren. Vanavond nog". Macy kijkt Brooke met natte ogen aan. "Er is geen reden meer om het langer uit te stellen, ook al weet ik hoe pijnlijk het moet zijn. Als je nu je handtekening zet dan is het voorbij en kun je je eigen leven weer oppakken", zegt Brooke. "Ja, en dat zul jij ook doen, maar dan met Thorne samen", zegt Macy. Brooke wijst Macy erop dat Thorne dit zelf ook zo wil.

 • Macy lijkt akkoord te gaan als ze Brooke om de papieren vraagt. Brooke overhandigt ze aan Macy, die vervolgens om een pen vraagt. Macy blijkt echter helemaal niet van plan om te tekenen, want ze pakt een aansteker en steekt de papieren in brand. Brooke kijkt gelaten toe en zegt dat dit helemaal niets aan de situatie zal veranderen. "Daar zit je helemaal naast; dit verandert namelijk alles!", zegt Macy. Hoe kon Brooke nou denken dat ze Thorne op een presenteerblaadje aangereikt zou krijgen? Brooke is kwaad en zegt dat Macy gelijk had: het is voorbij!

 • CJ en Amber komen terug uit Furnace Creek, waar ze naar Becky's begrafenis zijn geweest. Terug in Ambers appartement zegt Amber tegen kleine Eric dat zijn moeder een geweldig mens was. CJ vindt dat Amber nooit op mag houden om de baby hieraan te herinneren. Amber vraagt of CJ vannacht wil blijven logeren. CJ vindt dat best en zegt dat hij ook best wat langer wil blijven als Amber dat graag wil. "Dat zou ik echt heel fijn vinden", zegt Amber. CJ pakt een foto van Becky en kijkt ernaar. Hij zet hem vervolgens op de tafel en zegt dat het moeilijkste nu nog gaat komen. Daar is Amber het mee eens. CJ zegt dat ze nu voor dit kleine ventje moeten gaan zorgen, maar misschien zal hem dat helpen om zijn gedachten af te leiden. Hij zal Becky zo gaan missen...! Amber omhelst CJ.

 • CJ's oog valt op de Franse gedichtenbundel waar hij en Becky elkaar regelmatig uit voor lazen. Hij merkt op dat Becky zo'n bewonderenswaardig meisje was. Terwijl de muziek klinkt van "I will remember you (Ik zal je blijven herinneren)", denkt CJ terug aan zijn mooiste momenten samen met Becky. Amber en CJ huilen. Amber zegt dat CJ Becky gelukkiger gemaakt heeft dan Amber zelf ooit geweest is. Ze stelt voor om Becky's spulletjes door te gaan kijken. Vrij snel als ze daarmee bezig zijn vindt Amber een videoband, waar opgeschreven staat: "Voor Amber en CJ".

 • CJ vraagt zich af wat er op de band kan staan en vraagt of Amber van het bestaan van de band af wist. Amber antwoordt: "Nee. Ik wist wel dat Becky een videocamera had, maar ik dacht dat ze die alleen gebruikte om opnames van kleine Eric te maken". Amber vraagt of CJ de videoband mee wil bekijken. CJ vindt het goed en ze stoppen de band in de videorecorder. Amber en CJ reageren verbaasd als ze Becky zelf te zien krijgen. Ze vertelt dat dit haar kleine verrassing is. Ze heeft hen namelijk iets heel belangrijks te vertellen...

 • Bij Sally thuis zegt Sally tegen Kimberly dat ze hoopt dat het goed gaat met Macy. Ze worden onderbroken als de telefoon gaat; het is Thorne. Hij vertelt Sally dat Macy besloten heeft om in Big Bear te blijven. Hij wil niet dat Sally zich zorgen om haar maakt, want hij gelooft echt dat het allemaal wel goedkomt met Macy. De telefoonverbinding is erg slecht en daarom moet Thorne ophangen. Voordat hij dat doet belooft hij Sally dat hij terug zal bellen zodra hij thuis is.

 • Kimberly vraagt zich af of Macy tot Thorne door heeft kunnen dringen. Sally zegt dat Thorne en Macy een heleboel uit te praten hadden. Ze hoopt maar dat het goed gaat met Macy... Kimberly denkt dat dat wel goed zit. Dit is een avond voor Thorne en Macy samen geweest. Het is heel belangrijk dat Brooke er helemaal buiten is gebleven. Dat zou namelijk alles kunnen veranderen...! Sally vindt het toch een naar idee dat Macy nu alleen in Big Bear is achtergebleven en wil naar haar toegaan. Kimberly herinnert haar eraan dat ze CJ beloofd heeft om thuis te zijn als hij terug zou komen van de begrafenis. Ze biedt aan dat ze zelf wel naar Big Bear kan rijden om te kijken of alles goed gaat met haar zus. Voordat ze de deur uitgaat verzekert ze Sally dat ze zich nergens zorgen om hoeft te maken.

 • Macy zegt dat er een einde is gekomen aan Brookes fantasieŽn. Volgens haar heeft Brooke totaal geen klasse; ze is immers helemaal naar Big Bear gekomen om Macy de scheidingspapieren onder haar neus te houden! Macy herinnert Brooke eraan dat zij en Thorne in het bijzijn van God huwelijksgeloften hebben afgelegd. Maar dat zegt Brooke natuurlijk helemaal niets... Zij denkt altijd alleen maar aan seks! Macy gaat verder: "Als jij iets wilt dan zul je het krijgen ook. Het maakt je niet uit wie je er allemaal mee moet kwetsen! Je kent absoluut geen fatsoen, vriendelijkheid of respect. Je zult Thorne nooit gelukkig kunnen maken, omdat hij je niet eens begrijpt!".

 • Brooke zegt dat het belangrijkste is dat Thorne van haar houdt, en dat doet hij. Volgens Macy is dat echter alleen maar omdat Brooke hem voor de gek gehouden heeft. Net zoals ze Eric en Ridge in haar val gelokt heeft! Gelukkig dat zij in elk geval uiteindelijk hun lesje geleerd hebben en met Thorne zal het ook zo gaan. Maar dan is het eigenlijk al te laat! Tegen die tijd is hij alles verloren wat hem dierbaar was: zijn huwelijk, zijn familie, zijn waardigheid. Macy zweert dat ze het niet zover zal laten komen. Ze staat niet toe dat Brooke hem op die manier volledig kapotmaakt! Brooke zegt dat Macy niet in staat is om de scheiding tegen te houden. "Maar ik kan jou wel tegenhouden!", zegt Macy op een dreigende toon. Ze voegt eraan toe: "Hierheen komen en mij tot iets dwingen wat ik niet wil had je niet moeten doen...".

 • Brooke biedt Macy haar verontschuldigingen aan. "Je zult hier nog echt spijt van krijgen", zegt Macy. Brooke zegt dat ze zich realiseert dat het verkeerd was om Macy te vragen het scheidingsformulier te ondertekenen. Macy zegt hierop: "Nee, ik ben juist blij dat je dat gedaan hebt! Hierdoor heb ik namelijk weer eens gezien hoe diep jij werkelijk kunt zinken... Ik weet nu wat mij te doen staat!". Brooke begint zich zorgen te maken om de steeds dreiger wordende toon van Macy. Ze zegt dat ze weg moet en draait zich om om naar de deur te lopen. Dan pakt Macy haar ruw vast en duwt haar op de grond. "Jij gaat helemaal niet weg! Ik zal ervoor zorgen dat jij Thorne nooit, maar dan ook echt nooit zult krijgen!", schreeuwt Macy. Angstvallig kijkt Brooke Macy aan.


  dinsdag 18 maart 2003

  aflevering #3338

 • Brooke probeert Macy te kalmeren, maar die wil niets meer uit Brookes mond horen. Ze zet haar voet op Brooke en houdt haar met de hoge hak van haar schoen tegen de grond aan gedrukt. Brooke is zichtbaar bang, maar met enige inspanning slaagt ze er toch in om overeind te komen. Ze beschuldigt Macy ervan dat ze weer teveel gedronken heeft. Macy gaat hier fel tegenin: "Ik heb dit keer geen druppel gedronken! Ik heb het gewoon helemaal gehad met jou!". Brooke wil Thorne gaan bellen om te vragen of hij terug kan komen. "Nee, Thorne kan je niet meer helpen", zegt Macy. Macy kan er met haar verstand niet bij. Brooke heeft alles van haar afgenomen en dan komt ze ook nog zout in de wond strooien door met de scheidingspapieren langs te komen... Brooke biedt hiervoor opnieuw haar excuses aan. Ze zegt dat ze niet wist dat Thorne al weg was en beseft dat ze een fout gemaakt heeft door hierheen te komen. "Ja, het was een GROTE fout! De grootste die je ooit zult maken...!", zegt Macy.

 • Brooke bluft dat Macy niet op zo'n dreigende toon hoeft te praten, want ze weet toch wel dat ze haar niets aan zou kunnen doen. Macy vraagt hoe Brooke dat zo zeker weet. "Omdat jij zo niet bent", antwoordt Brooke. Macy vraagt of Brooke daar soms op gerekend heeft al die tijd; dat die lieve, zoete Macy alles gewillig toe zou laten terwijl Brooke haar leven kapot zou maken. Brooke zegt dat ze dat niet verwacht had. "Maar je had ook niet verwacht dat ik terug zou gaan vechten!", zegt Macy. Ze gaat verder: "Nou, ik zal zeker wel terug gaan vechten. Ik doe dit voor Thorne, want hij heeft er geen idee van wat hij zich met jou op de hals haalt!". Brooke wijst Macy erop dat Thorne haar beter kent dan wie ook. "Is dat echt zo?", vraagt Macy op een sarcastische toon, "Wist hij dan ook dat jij hierheen zou komen met de scheidingspapieren? Dat bewijst namelijk hoe harteloos en ontzettend egoÔstisch je bent! Je zou Thorne met huid en haar verslinden als je de kans kreeg!".

 • Totaal onverwacht grijpt Macy Brookes sleutels uit haar hand en loopt naar de deur. Brooke loopt achter haar aan als ze naar buiten loopt. Macy gaat in Brookes auto zitten en slaat de deur achter zit dicht. Brooke rent naar de andere kant van de auto en gaat naast Macy zitten. Ze probeert Macy tegen te houden en er volgt een gevecht. Desondanks slaagt Macy erin de motor te starten en ze rijdt weg. Brooke wil dat ze onmiddellijk weer stopt, maar Macy heeft een vastberaden blik in haar ogen en rijdt door.

 • Kimberly zit in de auto en is op weg naar Big Bear om te gaan kijken hoe het met Macy gaat. Kimberly zegt in zichzelf: "Sally maakt zich zo'n zorgen. Daarom is het het zeker waard dat ik helemaal daar naartoe rijd. Al is het maar om haar gerust te kunnen stellen. Als Thorne nu nog maar bij Macy is. Laat hem alstublieft bij haar zijn...".

 • Thorne maakt op weg naar huis vanuit Big Bear een tussenstop om wat te eten. In een wegrestaurantje belt hij naar Jonathan. Hij vertelt de advocaat dat er achteraf gezien toch niet zoveel haast achter die scheidingspapieren zit. Macy heeft namelijk net toegestemd met een scheiding en het lijkt Thorne beter om haar nu maar niet teveel onder druk te gaan zetten. Na het telefoontje met zijn advocaat belt Thorne naar Brooke. Ze neemt niet op en daarom spreekt hij maar haar voicemail in. Hij vraagt of ze hem terug wil bellen zodra ze zijn berichtje hoort. Thorne wil zeker weten dat het goed met haar gaat en hij beŽindigt het bericht met de boodschap dat hij van haar houdt. Als Thorne zijn portemonnee pakt om af te rekenen valt zijn oog op de foto van hem en Macy die hij bij zich draagt. Hij denkt terug aan het moment dat hij en Macy vanavond samen dansten en hoort op de achtergrond weer het nummer 'When I fall in love'.

 • Amber en CJ zitten samen naar Becky's videoboodschap te kijken. CJ merkt op dat Becky haar ochtendjas met daaronder haar nachtjapon draagt. Dan moet deze band dus zijn opgenomen op de dag dat... Amber ziet het ook. Ze luisteren naar wat Becky te zeggen heeft: "Iedereen zegt maar dat ik dingen bij een notaris moet gaan regelen, maar daar is geen tijd meer voor. Daarom laat ik jullie op deze manier weten wat ik zou willen. Ik maak me geen zorgen om kleine Eric. Amber was zijn eerste moeder en er is niemand die meer van de baby kan houden als zij. Ik wil echter niet dat Amber kleine Eric in haar eentje op moet voeden. Ik zou graag zien dat CJ haar helpt bij de opvoeding. CJ is namelijk precies de soort man op wie mijn zoon later moet gaan lijken. Eric zal er veel baat bij hebben om dicht in de buurt te zijn van twee ouders als jullie...".

 • Becky vertelt verder: "Nu weten jullie wat ik wil. Laat ik dan nu zeggen wat ik voor jullie wens. Amber, zorg ervoor dat je je leven niet helemaal laat bedelven onder het moederschap. Probeer een leuke man te vinden!". Becky besluit glimlachend haar boodschap voor Amber met de woorden: "Loop nou niet weg terwijl ik tegen je praat, jongedame!". Amber begint te huilen. Ze luistert hoe Becky haar wens kenbaar maakt dat Amber een bijzondere jongen moet zien te vinden. Iemand die goed voor haar zal zijn, iemand die zal lachen om haar grapjes. Becky heeft zo het vermoeden dat die jongen dichter in Ambers buurt is dan iedereen denkt...

 • Clarke vraagt aan Sally of ze Kimberly soms naar Big Bear gestuurd heeft om te gaan kijken hoe het met Macy gaat. Sally zegt dat Kimberly het zelf aanbood om te gaan kijken. Ze heeft de laatste tijd dan ook erg met Macy meegeleefd en heeft haar grote zus goed gesteund! Clarke is bang dat Macy misschien weer gedronken zal hebben. Sally is er vrij zeker van dat dat niet het geval is. Er is geen druppel alcohol te bekennen in de berghut. Daar komt bij dat ze haar auto niet bij zich heeft, dus ze kan ook niet gaan rijden mocht ze onder invloed zijn. Clarke is er toch niet gerust op. Hij is bang dat Kimberly het allemaal niet aan kan als ze Macy in een slechte toestand aantreft.

 • Sally besluit om Kimberly te bellen op haar mobiele telefoon. Zodra ze haar aan de lijn heeft stelt Sally voor dat Kimberly terugkomt. Dat is misschien wel beter... Kimberly is het hier niet mee eens. Bovendien is ze toch al bijna in Big Bear! Kimberly denkt dat het allemaal wel mee zal vallen. Het is goed voor Macy om wat tijd met Thorne door te kunnen brengen zonder dat Brooke tussenbeide kan komen. Clarke denkt dat het misschien goed is om de politie te bellen. Die zouden bij Macy langs kunnen gaan om te kijken of alles goed gaat. Waarom neemt ze de telefoon anders niet op...? Hij zegt: "In een situatie als deze weet je nooit hoe iemand reageert...".

 • CJ vraagt zich af wat Becky met die laatste opmerking bedoelde. Hij en Amber luisteren verder naar de videoboodschap. Becky vertelt dat ze weet hoe CJ zich nu moet voelen. Hij was immers de liefde van haar leven! Maar haar leven is nu voorbij en Becky wil dat CJ gelukkig wordt. Dat wil ze voor hen beide, ook voor Amber. Daarom moeten ze zorgen dat ze goed op elkaar zullen passen. Becky leunt naar voren en zet de videorecorder uit. Amber merkt glimlachend op dat dit typisch iets voor haar nichtje is: ze steekt haar neus weer eens in andermans zaken. Voor CJ is het nog niet helemaal duidelijk. Wat bedoelde ze er nou precies mee dat Ambers ware dichterbij zou zijn dan iedereen denkt? Bedoelt ze daar soms Rick mee? "Misschien wel", antwoordt Amber, "Maar het doet er verder niet toe. Becky wil dat wij er voor de baby zullen zijn en dat zal ook gebeuren". Amber staat op. Ze bedankt CJ voor zijn steun en gaat dan naar haar kamer.

 • CJ blijft alleen achter in de woonkamer en besluit de videoband nog een keer te bekijken. Hij spoelt de band terug naar het moment dat Becky zegt dat CJ de liefde van haar leven is. CJ zet hier het beeld stil en hij reikt zijn hand naar het beeldscherm, waarop hij Becky aanraakt. "Ik hou zo ontzettend veel van je", fluistert CJ. Amber komt terug de kamer in omdat ze dorst heeft. Dan gaat de telefoon en CJ neemt op. Het is zijn moeder, die vraagt of CJ vanavond nog naar huis komt. CJ antwoordt dat hij vanavond graag bij Amber wil blijven. Hij wil haar helpen met de baby. Sally vindt dit een goed idee. Ze zou het echter wel fijn vinden als CJ morgen even naar huis zou willen komen. Het gaat namelijk niet zo goed met Macy. Ze heeft problemen met Thorne en ze zou hun steun goed kunnen gebruiken, ook die van CJ. CJ belooft dat hij morgen langs zal komen en beŽindigt het telefoongesprek.

 • Na het telefoongesprek met zijn moeder vraagt Amber aan CJ of alles wel goed gaat. CJ legt uit dat Sally belde omdat ze graag wil dat hij zijn zus steunt. Het lijkt erop dat Thorne de boel weer eens verpest heeft... Amber vindt dat CJ niet zo snel conclusies mag trekken, maar CJ is er toch vrij zeker van dat hij het bij het juiste eind heeft. Hij zegt: "Thorne maakt er gewoon altijd een puinhoop van... Als hij het maar niet waagt om mijn zus op de een of andere manier nog te kwetsen!".

 • Macy rijdt in een duizelingwekkende vaart de berg af. Brooke wil dat Macy vaart mindert. Als ze de auto nou even aan de kant van de weg zet, dan kunnen ze Thorne bellen...! Macy wil hier niets van weten. Ze vraagt of Brooke al een beetje bang is. Voelt ze zich al machteloos? Dan weet Brooke nu ook eens hoe dat voelt! Brooke merkt dat Macy niet meer voor rede vatbaar is en wil haar mobiele telefoon pakken. Macy grijpt hem echter meteen uit haar hand. Brooke probeert de telefoon terug te pakken, maar het lukt niet. Macy's rijgedrag wordt steeds gevaarlijker en Brooke slaat haar handen voor haar gezicht. Macy schreeuwt dat ze het dit keer eens op haar manier zullen doen...

 • Kimberly belt naar de berghut, maar krijgt geen gehoor. Ze denkt dat Thorne en Macy misschien al vertrokken zullen zijn, terug naar huis. Of het zou kunnen dat Thorne en Macy te druk zijn om de telefoon op te nemen...! Kimberly zegt hardop in zichzelf dat ze er snel genoeg achter zal gaan komen.

 • Thorne belt naar kantoor in een poging om Brooke te spreken te krijgen. Hij krijgt Megan aan de lijn, die hem vertelt dat Brooke niet meer op het werk is. Thorne begrijpt er niets van. Waar hangt ze nou toch uit?! Opnieuw belt hij het nummer van Brookes mobiele telefoon...

 • Macy hoort Brookes telefoon overgaan. Ze denkt dat dat Thorne wel eens zou kunnen zijn die wil weten hoe het met Brooke gaat. Macy gooit de telefoon het raam uit. Brooke staat doodsangsten uit als Macy als een bezetene over de bergwegen blijft razen. Ze gilt en Macy vraagt hoe het nu voelt als iemand anders de controle over je leven in handen neemt. Dit heeft Brooke zelf immers ook met Ridge en met Eric gedaan...! Macy had nooit verwacht dat Thorne en haar dit zou kunnen overkomen, maar blijkbaar is niemand veilig met Brooke in de buurt... Brooke vraagt of dit soms is wat Macy Thorne wil gaan vertellen. "Inderdaad!", zegt Macy. Brooke denkt niet dat het zin heeft. Thorne houdt namelijk van haar en niet van Macy! "Dat komt omdat Thorne je nog niet goed genoeg kent", zegt Macy. Volgens Brooke kent Thorne haar beter dan wie ook. Hij weet gewoon precies wat hij wil! Dat zal ook zo zijn als Macy nu met hem gaat praten. Het enige wat Macy ermee kan bereiken is dat Thorne medelijden met haar krijgt...

 • Macy weigert te luisteren naar Brooke als die haar blijft smeken om de auto te stoppen. Ze zegt: "Ik rij direct naar Thorne en zal hem precies gaan vertellen wat hier gaande is. Ik moet je op deze manier zien te stoppen!". Brooke probeert Macy in te laten zien dat het geen zin heeft. Thorne en zij houden nou eenmaal van elkaar en ze zullen vanaf nu altijd samen blijven! Er is niets meer wat Macy zou kunnen doen om dat te veranderen... Deze laatste zin van Brooke blijft in Macy's hoofd nagalmen. Ze hoort hem steeds weer opnieuw. Macy krijgt een vreemde blik in haar ogen en geeft vol gas. Dan gooit ze ineens haar stuur om en rijdt terug. "Draai om! Je kunt niet die kant op rijden op zo'n smal weggetje!", schreeuwt Brooke. De angst is in haar ogen af te lezen. Dan klinkt er opeens een zware claxon van een vrachtwagen. "Kijk uit!!!", schreeuwt Brooke. Ze gilt en er klinkt een harde knal en glasgerinkel...

  woensdag 19 maart 2003

  aflevering #3339

 • Brooke en Macy blijken met Brookes auto tegen een vrachtwagen te zijn aangereden. Macy beweegt wat, maar haar arm is helemaal bebloed. Brooke heeft een wond aan haar hoofd en is buiten bewustzijn.

 • Kimberly is nog onderweg naar Big Bear. Tijdens de rit belt ze naar Brookes huis, maar in plaats van dat ze Brooke aan de lijn krijgt neemt Rick op. Kimberly vertelt hem dat ze op weg is naar Big Bear om te kijken of Thorne en Macy daar nog zijn. Als het even meezit dan zijn ze daar namelijk samen in de berghut. Wanneer Thorne en Macy de kans krijgen om op deze manier wat tijd samen door te brengen, dan kunnen ze hun problemen vast nog wel oplossen... Rick vraagt verbaasd: "Waarom ga je er dan heen? Als je vindt dat ze nu samen moeten zijn?". Kimberly zegt dat ze bang is dat Brooke zich er alsnog mee gaat bemoeien. Rick moet eens tegen zijn moeder zeggen dat ze Macy met rust laat en niet steeds tussen Thorne en Macy in moet komen! Rick weet dat Kimberly het liever niet wil horen, maar hij zegt dat ze niet realistisch is. Kimberly reageert kwaad: "Je hebt gelijk, dit wil ik niet horen!". GeÔrriteerd verbreekt ze de verbinding.

 • Clarke is nog steeds bij Sally thuis. Zowel hij als Sally maken zich zorgen. Ze zijn bang dat Thorne en Macy hun problemen niet uit zullen kunnen praten. Beide betwijfelen of Thorne en Macy ooit samen gelukkig zouden kunnen zijn.

 • Thorne zit weer in zijn auto en rijdt terug naar Los Angeles. Hij snapt maar niet waarom Brooke hem niet teruggebeld heeft. Thorne pakt een cassettebandje waar 'Macy' opgeschreven staat en stopt die in de cassettespeler. Het nummer 'When I fall in love' begint te spelen, gezongen door Macy. Het doet Thorne terugdenken aan eerder vanavond, toe hij in de berghut samen met Macy op dit nummer danste.

 • Macy doet haar ogen open en heeft duidelijk erg veel pijn. Als ze opzij kijkt en Brooke bewusteloos ziet, schreeuwt ze geschrokken: "Nee! O mijn God!!". Macy roept Brookes naam, maar er komt geen reactie. Macy ziet dat Brooke bloedt, maar tot haar grote opluchting voelt ze dat ze nog wel ademhaalt. Toch is Macy er niet gerust op. Brooke heeft een ernstige hoofdwond; ze zal nog doodbloeden als er niet snel iets gedaan wordt...!

 • Thorne komt uitgereden bij het ongeluk en stopt zijn auto. Hij stapt uit en gaat met een zaklamp kijken of hij kan helpen. Tot zijn grote schrik ziet hij aan het nummberbord dat het om Brookes auto gaat. Hij roept haar naam en schijnt met de zaklamp de auto in. Dan ziet hij Macy zitten, die beklemd zit en niet uit de auto kan. Thorne roept naar haar dat ze de deur van binnenuit open moet duwen. Hij zal tegelijkertijd van buitenaf aan de deur trekken. Het mag niet baten; er is geen beweging in de deur te krijgen. Thorne rent naar de andere kant van de auto en opent de andere deur. Nu pas merkt hij dat ook Brooke in de auto zit. Hij schreeuwt haar naam, maar ze reageert niet. Macy vertelt hem dat Brooke een lelijke wond aan haar hoofd heeft. Ze moeten zorgen dat het bloeden gestelpt wordt, anders zal Brooke eraan sterven! Thorne vraagt of Macy het wel redt. Ze antwoordt dat hij maar beter eerst voor Brooke kan zorgen. Zelf kan ze nog weinig, want haar benen zitten beklemd en ze kan onmogelijk uit de auto komen.

 • Bridget (voor het eerst gespeeld door de actrice Jennifer Finnigan) zit thuis op de bank een kruiswoordpuzzel op te lossen. Rick komt de kamer binnen en Bridget vraagt haar broer of die haar kan helpen met een woord dat ze maar niet kan vinden. Rick probeert Bridget te helpen om een ander woord te vinden voor 'broer en zus'. Hij draagt allerlei mogelijkheden aan, maar geen van allen passen in de puzzel. Broer en zus plagen elkaar wat en maken wat lol. Dit leidt ertoe dat Bridget opmerkt dat het wel erg rustig in huis geworden is sinds Rick in het gastenverblijf van Stephanie is gaan wonen. Rick zegt dat het vast niet lang meer zo stil zal blijven in huis. "Wat bedoel je daarmee?", vraagt Bridget. Rick glimlacht geheimzinnig en wil er nog verder niets over zeggen. Bridget staat erop dat hij vertelt wat hij met die opmerking bedoelde. Ze heeft al wel een vermoeden: "Mam heeft een nieuwe vriend, nietwaar?".

 • Rick geeft toe dat Brooke een nieuwe vriend heeft, maar als Bridget vraagt wie het is houdt hij zijn kaken stijf op elkaar. Hij vindt dat Bridget dat zelf maar aan hun moeder moet vragen. "Ken ik die mysterieuze man soms al?", vraagt Bridget nieuwsgierig. "Ja", antwoordt Rick. Maar hij weigert nog steeds een naam te geven. Bridget vertrouwt het niet helemaal. Er moet iets met die man aan de hand zijn. Waarom doet Rick er anders zo geheimzinnig over? Bridget komt met een heleboel vragen in een poging om Rick een naam te ontlokken. "Wil je soms advocaat worden?", vraagt Rick lachend. "Nee", antwoordt Bridget, "Maar als je die naam nog lang voor me verborgen houdt dan wil ik wel je ergste nachtmerrie worden!".

 • Thorne draagt Brooke voorzichtig uit de auto en legt haar op de grond. Huilend zegt hij: "Je mag me nu niet in de steek laten...!". Hij voelt haar pols en is blij als hij haar hartslag voelt. "Hou het nog even vol, dan komt alles goed", zegt hij. Thorne draait zich om en roept Macy's naam. De chauffeuse van de vrachtwagen komt naar Thorne en Brooke toegerend met een ehbo-doos in haar handen. Ze zegt tegen Thorne dat zij Macy wel zal gaan helpen. Thorne vindt niet dat zij dat hoeft te doen, maar ze staat er op. Verontschuldigend legt ze Thorne uit dat Brooke en Macy zomaar uit het niets tevoorschijn kwamen. Ze had ze echt niet aan zien komen...!

 • Kimberly belt nog een keer naar Sally en vertelt haar dat ze nog niet bij de berghut gearriveerd is. Ze zal opnieuw bellen zodra ze er aankomt! Vlak nadat Kimberly het telefoongesprek beŽindigd heeft ziet ze dat er een ongeluk op de weg gebeurd is. Ze zet de auto aan de kant van de weg, loopt snel naar de plek des onheils en vraagt of ze soms ergens mee kan helpen. Kimberly is verbaasd als ze Thorne herkent en haar verbazing verandert in angst als ze Brooke bewusteloos bij hem op de grond ziet liggen. "Waar is Macy?? Hoe gaat het met haar?", vraagt Kimberly paniekerig. Thorne is te druk bezig met Brooke om Kimberly's vragen te beantwoorden en Kimberly besluit om hem te helpen.

 • Macy zit nog altijd achter het stuur vastgeklemd. Ze maakt zich zorgen als ze gas uit de vrachtwagen op Brookes auto ziet druppelen. Het wordt nog erger als Macy ziet dat er vonkjes bij de ontsteking van de motor te zien zijn... Ze beseft dat ze geen tijd te verliezen heeft. Ze moet zorgen dat ze zo snel mogelijk uit deze auto komt! Macy begint tegen de deur aan te duwen, terwijl de vonkjes steeds talrijker worden...

 • Sally begrijpt er niets van. Kimberly zei net toch dat ze bijna in Big Bear was? Ze zou toch meteen bellen als ze er aankwam? Waarom belt ze dan niet...?
 • Amber, Rick, Kimberly en Tawny

 • De chauffeuse van de vrachtwagen probeert Macy te helpen om los te komen uit de auto, maar tevergeefs. Macy's benen zitten beklemd en het lukt haar niet om zich los te wringen. De chauffeuse gaat naar de andere kant van de auto en komt van die kant bij Macy in de auto zitten om haar te helpen. De situatie wordt echter met de seconde gevaarlijker door het lekkende gas en de vonkjes van de ontsteking...

 • Thorne ruikt gas en hij vertrouwt het niet. Hij vraagt of Kimberly bij Brooke kan blijven terwijl hij bij Macy gaat kijken. Tegen Brooke zegt hij dat hij haar even aan Kimberly's zorgen toevertrouwt, terwijl hij naar de auto loopt om te kijken hoe het met Macy gaat. Kimberly is het er niet mee eens. Het is te gevaarlijk! "Maar Macy zit nog in de auto!", zegt Thorne wanhopig. "Dan ga ik met je mee", besluit Kimberly. Thorne staat er echter op dat er iemand bij Brooke blijft. Kimberly geeft toe en Thorne rent terug naar de auto. Vlak voordat hij bij de auto kan komen is er echter een grote explosie, waardoor Thorne tegen de grond gesmeten wordt. Kimberly weet niet wat er gebeurt als ze de knal hoort. Ze kijkt in paniek op als ze ziet dat Brookes auto in vuur en vlam staat...


  donderdag 20 maart 2003

  aflevering #3340

 • Op de plek waar het ongeluk gebeurd is zitten Thorne en Kimberly bij Brooke en proberen haar te helpen. Brooke mompelt iets onverstaanbaars en Thorne zegt tegen haar dat ze zich geen zorgen hoeft te maken. Ze zijn bij haar. Thorne vraagt of Kimberly op Brooke wil letten terwijl hij Macy uit de auto gaat halen. "Zit Macy nog in de auto dan?", vraagt Kimberly geschrokken. Nu ze dit weet wil ze zelf ook naar de auto gaan, maar Thorne staat erop dat ze bij Brooke blijft. Hij staat zelf op om naar de auto te gaan, maar voordat hij er is explodeert de auto en Thorne wordt tegen de grond aan gesmeten.

 • Kimberly is in alle staten als ze ziet wat er gebeurt. Ze springt overeind en schreeuwt Macy's naam. Thorne rent naar Brooke en Kimberly toe en werpt zich als een menselijk schild over de twee vrouwen in een poging om hen te beschermen tegen de explosies. Kimberly blijft hysterisch de naam van haar zus roepen. Thorne probeert haar gerust te stellen; misschien is de chauffeuse van de vrachtwagen er op tijd in geslaagd om Macy uit de auto te bevrijden...!

 • CJ is nog bij Amber. Hij heeft kleine Eric in zijn armen en hij praat tegen "papa's kleine jongen". Amber kijkt naar hem en merkt op dat Becky heel trots op hem zou zijn. CJ denkt dat Becky op hen allebei trots zou zijn. Zo heeft Becky het immers gewild, dat CJ en Amber samen voor kleine Eric zouden zorgen. Amber vindt het ongelooflijk dat het zo kan werken, maar vindt het prachtig. Ze neemt de baby over van CJ en kleine Eric begint met haar haar te spelen. CJ zegt dat hij zich door de baby dichter met Becky verbonden voelt; door de aanwezigheid van kleine Eric is het net of Becky er zelf ook nog bij is! Er is helemaal niets wat CJ niet voor dat jochie over zou hebben... Amber wijst CJ erop dat hij de vader van kleine Eric is. Ze zijn echt familie van elkaar! Het woord familie doet CJ denken aan het telefoongesprek met zijn moeder. Het baart hem zorgen dat Macy volgens Sally grote problemen heeft.

 • Amber probeert CJ gerust te stellen en zegt dat elk huwelijk wel eens problemen kent. Zo erg hoeft het niet te zijn...! CJ denkt dat Amber misschien wel gelijk daarin heeft. Waarschijnlijk is zijn schuldgevoel dan ook niet terecht. Hij is zo bezig geweest met alles wat er in zijn eigen leven is voorgevallen, dat hij er helemaal niet op gelet heeft wat er ondertussen met de mensen om hem heen gebeurd is. Vooral voor Macy heeft hij al te lang niet genoeg interesse getoond! Amber denkt dat CJ zich er niet al te schuldig over mag voelen. Macy zal vast wel begrijpen dat CJ momenteel andere dingen aan zijn hoofd heeft! Desondanks zweert CJ dat hij het Thorne betaald zal gaan zetten als hij Macy weer pijn gedaan heeft.

 • Amber vindt dat CJ overbezorgd is. "Weet je, ik blijf maar het gevoel houden dat Macy mij op dit moment nodig heeft!", zegt CJ. Amber stelt voor dat CJ zijn zus dan even belt om haar te zeggen dat hij aan haar denkt. CJ vindt dat een goed idee en belt. Er wordt echter niet opgenomen en hij krijgt het antwoordapparaat. CJ spreekt een boodschap in. Hij zegt dat hij aan Macy denkt en met haar meeleeft. Hij besluit zijn bericht met de woorden dat hij van haar houdt en dat ze hem terug moet bellen zodra ze dit bericht hoort. Na het verbreken van de verbinding vraagt CJ zich af waar Macy op dit moment is als ze niet thuis is.

 • Clarke zegt tegen Sally dat hij begrijpt dat ze zich zorgen maakt, maar misschien is het wel goed wat Macy nu overkomt. Sally snapt niet hoe Clarke dat nou kan zeggen. Hij weet toch hoe belangrijk dat huwelijk voor Macy is! "Jamaar het is duidelijk dat het voor Thorne toch lang niet zo belangrijk is", merkt Clarke op. Sally corrigeert hem: "Nee, het is niet belangrijk voor Brooke! Zij is degene die Thorne verleid heeft!". Clarke gelooft hier niet in. Als Brooke Thorne niet verleid zou hebben, dan zou er wel weer iets anders zijn misgegaan. Zo gaat het nou eenmaal met dat soort mensen! De enige aan wie ze loyaliteit tonen is aan zichzelf... Volgens Sally zit Thorne zo niet in elkaar. Toch blijft Clarke erbij dat ze zo allemaal zijn; daarom is Macy volgens hem veel beter af zonder een Forrester in haar leven!

 • Sally gelooft dat Macy's leven een andere, betere wending zal nemen zodra ze op een serieuze manier de strijd met haar alcoholprobleem aangaat. Ze moet zorgen dat ze naar een ontwenningskliniek gaat. Als ze daarvan thuiskomt zal Sally haar verder helpen bij haar herstel. "Denk je dan echt dat Thorne en Macy uiteindelijk weer bij elkaar zullen komen?", vraagt Clarke verbaasd. Sally weet niet wat ze ervan moet denken. Ze wist ook al niet wat ze tegen Macy moest zeggen toen ze samen in de berghut waren.. Ze heeft Macy proberen te waarschuwen dat dat etentje met Thorne niet gelijk al hun problemen de wereld uit zou kunnen helpen, maar Sally betwijfelt of het wel goed tot Macy is doorgedrongen.

 • Sally heeft er enorme spijt van dat ze Macy haar heeft over laten halen om weg te gaan. Ze had haar nooit daar alleen achter mogen laten in Big Bear! Clarke doet zijn best Sally's zorgen wat weg te nemen en zegt dat Kimberly op weg naar Big Bear is. Ze kan daar elk moment arriveren en dan is Macy niet meer alleen. Sally begrijpt niet waarom Kimberly nog steeds niet heeft teruggebeld. Ze moet er nu toch allang zijn...?! Clarke zegt dat ze elk moment zal kunnen bellen nu.

 • In afwachting van Kimberly's telefoontje pakt Sally een foto-album van Macy en begint er in te bladeren. Ze laat Clarke de foto's zien en vertelt over alle pijn en geluk die Macy in haar leven meegemaakt heeft. Sally zegt dat Macy's meest gelukkige momenten altijd nog met Thorne geweest zijn. "Met of zonder Thorne... Macy zal altijd omringd worden door mensen die van haar houden", zegt Clarke. "Maar Macy heeft nog nooit zoveel van iemand gehouden als van Thorne. Ze hadden zo'n geweldig leven samen kunnen hebben", mijmert Sally. Clarke vindt dat ze realistisch moeten blijven. Ze moeten beseffen dat er vanavond een einde aan hun huwelijk gekomen kan zijn. "Wat bedoel je daarmee?", vraagt Sally. Clarke waarschuwt dat het etentje van Thorne en Macy best op een mislukking uitgelopen kan zijn. Wie weet zijn Brooke en Thorne op dit moment al bezig met de voorbereidingen voor hun bruiloft! Sally snapt niet waarom Kimberly maar niet belt. Ze weet toch hoe bezorgd ze zijn...?

 • Kimberly vraagt aan Thorne of hij iets kan zien. Ze ziet zelf namelijk niets door alle rook. Thorne wil gaan kijken, maar wederom wil Kimberly dan meegaan. Thorne trekt haar terug. Hij benadrukt dat ze hier bij Brooke moet blijven. Hij zal zelf wel bij de auto gaan kijken en hij verzekert Kimberly dat hij Macy wel zal vinden. Thorne loopt naar de brandende auto en een huilende Kimberly blijft achter bij Brooke. Brooke begint bij te komen en vraagt naar Thorne. Kimberly vertelt haar dat Thorne even weg is. "Waar is hij dan heen?", vraagt Brooke met een verzwakte stem. "Hij is Macy zoeken", antwoordt Kimberly. Dan vraagt ze aan Brooke: "Waarom zat Macy eigenlijk bij jou in de auto?". Brooke denkt even na, maar zegt dat ze zich er niets van kan herinneren. Kimberly legt zich er niet zo gemakkelijk bij neer en blijft maar vragen stellen. Wat is er precies gebeurd?! Brooke heeft genoeg aan zichzelf momenteel en reageert niet.

 • Kimberly hoort sirenes loeien: de brandweer is gearriveerd. Ze rent de brandweermannen tegemoet en wenkt welke kant ze op moeten. Eťn van de mannen komt naar Kimberly toe en vraagt aan haar wat er gebeurd is. Kimberly vertelt dat haar zus een aanrijding heeft gehad met een vrachtwagen, die blijkbaar gas vervoerde. Er is een grote explosie geweest! "Ben je gewond geraakt?", vraagt de brandweerman aan Kimberly. "Nee, met mij gaat het prima", antwoordt ze. Een andere brandweerman loopt naar Brooke toe en vraagt aan Kimberly hoe haar zus heet. "Dat is mijn zus niet", legt Kimberly uit, "Macy is daar bij de brandende auto, samen met haar man". Ze vertelt dat Thorne ervan uitgaat dat Macy op tijd uit de auto heeft kunnen komen voordat hij explodeerde. Hij is nu naar haar op zoek. Er blijft een brandweerman achter bij Brooke, terwijl de anderen naar de brandende auto gaan. Kimberly smeekt de mannen om haar zus te vinden...

 • Een brandweerman belt voor versterking. Hij heeft nog twee wagens nodig en er moet een ambulance komen. Zo snel mogelijk! Hij geeft door dat er op dit moment nog twee mensen vermist zijn: de bestuurder van de auto en die van de vrachtwagen. De bijrijder van de auto is gevonden. Ze is gewond, maar stabiel. Wel heeft ze een hele hoop bloed verloren en ze moet zo snel mogelijk overgebracht worden naar het ziekenhuis. Waarschijnlijk hebben ze zometeen voor de andere twee een helicopter nodig. "Het is hier ťťn grote puinhoop, dus we hebben echt heel snel versterking nodig!", besluit hij zijn verzoek aan de centrale.

 • Kimberly komt naar de brandweerman toegelopen en vraagt of haar zus al gevonden is. "We zijn ermee bezig", antwoordt hij. Kimberly kan niet machteloos toe blijven kijken en wil naar de brandende auto lopen. Ze wordt echter tegengehouden door de brandweerman. Het is veel te gevaarlijk voor haar om te gaan kijken! "Maar Macy is daar nog en ze heeft hulp nodig!", schreeuwt Kimberly wanhopig. Waarom is ze nog steeds niet gevonden?! "We doen ons uiterste best. Het is belangrijk dat je je op een afstand houdt, zodat wij ons werk kunnen doen", zegt de brandweerman. Thorne komt uit de rook tevoorschijn en hapt naar adem. Kimberly vraagt hem meteen of hij Macy gevonden heeft. Thorne kijkt haar aan zonder iets te zeggen.

 • Sally zit nog in het foto-album te bladeren. Ze bekijkt een foto van Saul en zegt dat hij ook zo ontzettend veel van Macy hield. "Macy heeft hele fijne tijden gekend samen met jou, Darla, CJ en Saul. Ook zonder Thorne! Het komt echt wel goed met haar", zegt Clarke in een poging om Sally te troosten. Sally zegt hierop: "Ik weet wel dat je gelijk hebt. Ik had gewoon zo graag gezien dat het anders gelopen was! Macy verdient zoveel beter dan dit...". Clarke merkt op dat Macy dat betere al heeft; ze heeft Sally namelijk! "Ja we hebben zeker geweldige tijden gehad samen", zegt Sally terwijl ze naar een foto kijkt waar zij samen met Macy en CJ op staat. Ze denkt terug aan vroeger en aan alle mooie momenten die ze als familie gekend hebben. Op de achtergrond klinkt het lied "Smile" (Glimlach), gezongen door Macy.

 • Sally zit zachtjes te huilen en Clarke vraagt haar waarom ze nou zo van streek is. Sally legt uit dat ze zo met Macy te doen heeft. Macy was zo gelukkig en hoefde zich nergens zorgen over te maken...! Clarke moet toegeven dat Macy het even zwaar zal hebben, maar ze komt er echt wel weer bovenop! Dat lukt haar immers altijd weer! Clarke zegt dat Macy een hele hoop leuke dingen heeft om naar uit te kijken. Zo ziet het er op dit moment niet naar uit, maar de mooiste tijd van haar leven ligt echt nog voor haar in het verschiet! Clarke biedt Sally een schouder om op uit te huilen en omhelst haar.

 • De ambulance arriveert op de plek waar het ongeval heeft plaatsgevonden. Terwijl Brooke de ambulance ingedragen wordt, vraagt Kimberly opnieuw aan Thorne waar Macy is. "Alles staat in brand, het gras, de bomen...", zegt Thorne. "Zeg me alsjeblieft dat Macy op tijd uit de auto heeft kunnen komen!", smeekt Kimberly. Thorne denkt dat Macy misschien wel op tijd weg heeft kunnen komen, als de chauffeuse van de vrachtwagen haar tenminste los heeft weten te krijgen uit de auto. Hij verzekert Kimberly dat de brandweermannen hun best aan het doen zijn om Macy te vinden. Als Thorne ziet dat Brooke de ambulance in dragen wordt, loopt hij er snel naartoe. Hij pakt Brookes hand vast en vraagt aan het ambulancepersoneel hoe het met haar gaat. "Ze verkeert in stabiele toestand", krijgt hij als antwoord. "Maar komt het wel helemaal goed met haar?", wil Thorne weten.

 • De verpleger legt Thorne uit dat de wond aan Brookes hoofd diep is. Ze zal wat hechtingen nodig hebben, maar verder komt het wel goed. Hij zegt dat Brooke naar het County Hospitaal in Big Bear gebracht wordt en vraagt of Thorne mee wil gaan. Thorne slaat het aanbod af. Hij zegt dat hij hier moet blijven om te helpen Macy te vinden. Terwijl de ziekenauto wegrijdt gaat Thorne terug naar Kimberly. Die vraagt hem wat er nou precies gebeurd is. Wat deed Macy in Brookes auto? "Ik weet het ook niet!", zegt Thorne. Maar hij wil niet dat het op deze manier tot een einde moet komen en hij staat erop dat Kimberly dat ook gelooft. Ze moet hoop blijven houden! "Maar dat is zo moeilijk! Macy is nog het enige wat ik heb en ik mag haar absoluut niet ook nog kwijtraken!", zegt Kimberly huilend. Thorne verzekert haar dat ze haar zus niet kwijt zal raken. Het komt echt allemaal goed! Thorne omhelst Kimberly.

 • De brand woedt nog steeds. Thorne en Kimberly kijken naar de vuurzee en zien dan de brandweerman weer uit de rook tevoorschijn komen. Hij komt naar ze toegelopen en zet zijn helm af. Kimberly vraagt de man waar haar zus is. De brandweerman kijkt Thorne en Kimberly aan zonder iets te zeggen. Thorne bemerkt de ernstige blik in zijn ogen en voelt dat er iets mis is. De tranen springen in zijn ogen en hij schudt zijn hoofd vol ongeloof.


  vrijdag 21 maart 2003

  aflevering #3341

 • Op de plek waar Macy en Brooke tegen de vrachtwagen zijn gereden, proberen Thorne en Kimberly erachter te komen wat er met Macy gebeurd is. De brandweerman die gezocht heeft naar Macy en de chauffeuse van de vrachtwagen kijkt ze aan met een ernstige blik in zijn ogen. Kimberly vraagt hem of hij Macy gevonden heeft.

 • Amber is bij Brooke thuis en heeft de baby bij zich. Rick houdt kleine Eric in zijn armen en praat tegen de kleine. Amber zegt dat hij de laatste tijd niet goed geslapen heeft. "Wanneer is dat begonnen dan?", vraagt Rick. "De laatste paar dagen pas", antwoordt Amber. Ze denkt dat kleine Eric Becky mist. Daar kan Rick zich zeker wel wat bij voorstellen. Amber kijkt Bridget aan (op wie ze vroeger altijd op moest passen) en zegt glimlachend dat Bridget tegenwoordig te oud is voor een oppas. "Over oppassen gesproken", zegt Rick, "Waarom laat je de baby niet hier, zodat jij een keer een avond voor jezelf hebt?". Amber bedankt Rick voor het aanbod, maar gaat er niet op in. Ze legt uit dat ze probeert de baby zoveel mogelijk aan een vast ritme te laten wennen. Bovendien gelooft ze niet dat Brooke er blij mee zou zijn. Waar is Brooke vanavond eigenlijk? Rick weet het niet. Ook Bridget weet niet waar ze is en ze vindt het wel vreemd dat Brooke nog helemaal niet gebeld heeft. Dat doet ze altijd als ze later thuiskomt!

 • Brooke ligt met een verband om haar hoofd in een ziekenhuisbed. De verplegers van de ambulance hebben hun werk gedaan en laten Brooke nu over aan de arts. "Gaat u terug naar de plek waar het ongeluk gebeurd is?", vraagt Brooke aan de verpleger. Hij antwoordt dat hij dat inderdaad gaat doen. Brooke wil graag weten of er nog nieuws is. Hoe staan de zaken er daar precies voor? De man kan hier helaas geen antwood op geven. Hij weet het niet! Maar hij belooft Brooke dat hij tegen haar vrienden daar zal zeggen dat het goed met haar gaat. Brooke bedankt hem en hij gaat weg.

 • CJ komt bij zijn moeder langs. Hij maakt zich zorgen om Macy na Sally's telefoontje. Is ze weer aan het drinken soms? Sally vindt het vreselijk om te moeten zeggen, maar inderdaad, Macy is weer aan de drank. Het komt niet als een complete verrassing voor CJ. Hij had al zo'n vermoeden dat er iets heel erg fout zat. Waarom hoort hij dit nu eigenlijk pas? Hij heeft er toch recht op om te weten wanneer het niet goed gaat met zijn zus? Sally legt CJ uit dat het wel goed gaat komen met Macy. Ze gaat naar een ontwenninskliniek en dan komt ze er echt wel weer helemaal bovenop. CJ gelooft niet dat het nodig is om Macy naar een ontwenningskliniek te sturen. Ze kunnen haar zelf toch ook helpen? Sally is het hier niet mee eens. Volgens haar is het belangrijk dat Macy professionele hulp krijgt. Bovendien kan ze zich in die kliniek helemaal op zichzelf en op haar herstel concentreren! Ze zal zich daar geen zorgen hoeven te maken om haar huwelijk, of om... Sally valt stil en CJ wil weten wat ze wilde gaan zeggen.

 • Clarke vertelt CJ dat Macy de laatste tijd onder grote druk gestaan heeft. CJ begrijpt het niet. Waarom dan? Kwam het soms door haar werk? Of hebben zij en Thorne weer problemen gehad? Clarke praat er overheen en zegt dat het het belangrijkste is dat CJ zijn zus steunt. CJ zegt dat hij dat ook zeker wel van plan is, maar hij wil wel graag weten wat er gaande is tussen Thorne en Macy! Na enig aandringen vertelt Clarke dat Thorne verliefd is geworden op Brooke. CJ weet niet wat hij hoort. Hij wordt woedend. Hij wil meteen naar ze toegaan, maar Sally houdt hem tegen. Ze probeert CJ in te laten zien dat het niets zal helpen als hij naar Thorne en Macy gaat. Trouwens, ze zijn momenteel toch niet thuis. Ze zijn namelijk samen in Big Bear. Macy heeft Thorne daarheen laten komen voor een etentje. Ze hoopt hiermee te bereiken dat ze in alle rust met elkaar kunnen praten. Wie weet dat ze hun huwelijk op deze manier nog kunnen redden...

 • De brandweerman vertelt Thorne en Kimberly het slechte nieuws dat de auto van Brooke compleet verwoest is door de explosie. "Dat wisten we al, maar ik wil weten of Macy er ongedeerd uit heeft weten te komen!", zegt Kimberly. De brandweerman vertelt dat ze de hele omgeving hebben afgezocht, maar ze hebben niemand kunnen vinden. Thorne vraagt of dit betekent dat de brandweermannen het opgeven. "Jullie moeten wel door blijven zoeken!", zegt Kimberly huilend. De brandweerman biedt zijn verontschuldigingen aan. Hij zegt dat hij het vreselijk vindt om hen dit te moeten melden, maar ze hebben lichamelijke resten gevonden. Kimberly gilt en raakt volledig over haar toeren. Wat betekent dit?! De brandweerman zegt dat het hem erg spijt, maar hij weet zeker dat er geen overlevenden meer zijn. Thorne slaat zijn arm om Kimberly heen en lijkt het zelf nog niet te kunnen bevatten als hij zachtjes fluistert: "Geen overlevenden...".

 • "Macy kan niet dood zijn! Dat mag niet!!", schreeuwt Kimberly. Thorne zegt ook dat dit niet mag gebeuren en hij wil terug naar de auto gaan om te zoeken. Kimberly vraagt hem echter om haar nu niet alleen hier achter te laten. Thorne zegt verslagen: "Ze rekende op me. Ik had haar kunnen redden...!". Een andere brandweerman komt naar ze toe en waarschuwt dat ze weg moeten. Er is nog steeds gevaar voor meer explosies. Kimberly wil echter niet weggaan. "U moet wel! Het is hier veel te gevaarlijk!", zegt de brandweerman. "Maar Macy is de enige familie die ik nog had", jammert Kimberly. Thorne wijst haar erop dat ze nog meer familie heeft. Ze zullen haar allemaal steunen en ervoor zorgen dat ze deze klap niet in haar eentje hoeft te verwerken.

 • Thorne denkt dat het beter is als ze hier weggaan. Hij wil naar het ziekenhuis gaan en staat erop dat Kimberly met hem meegaat. Kimberly kan het niet. Ze vindt dat ze zo snel mogelijk naar Sally moet om dit slechte nieuws te vertellen. Ze moet zorgen dat Sally dit niet van de politie te horen hoeft te krijgen! Thorne vraagt of ze zeker weet dat ze het zo wil. Kimberly weet het zeker.

 • Bridget wil popcorn gaan maken en vraagt of de anderen ook willen. Amber bedankt voor het aanbod, maar zegt dat ze zo weg moet. Ze wil weg zijn voordat Brooke thuiskomt... "Waarom zou je terug naar het appartement gaan, terwijl je hier gezellig bij ons kunt blijven?", vraagt Rick. Amber wil gaan zeggen dat ze niet alleen in haar appartement is, omdat CJ bij haar logeert, maar voordat ze de kans krijgt om dat te zeggen gaat de telefoon. Het is Brooke. Bridget vraagt haar moeder of ze op weg is naar huis, maar Brooke zegt dat ze vanavond waarschijnlijk niet meer thuis kan komen. Ze ligt namelijk in het ziekenhuis...

 • Bridget schrikt. Ze vraagt aan Brooke wat er gebeurd is. Brooke legt uit dat ze een auto-ongeluk heeft gehad. Ze ligt nu met een hoofdwond in het ziekenhuis... Bridget draait zich om naar Rick en vertelt haar broer dat Brooke in het ziekenhuis ligt. Rick neemt gelijk de hoorn van haar over en vraagt aan zijn moeder of het wel goed met haar gaat. Brooke kan hem geruststellen. Het gaat prima! De arts wil haar alleen nog wel vannacht in het ziekenhuis houden ter observatie. Rick vraagt in welk ziekenhuis Brooke ligt en ze antwoordt dat het het County Hospitaal in Big Bear is. Rick biedt aan dat hij haar daar wel op kan komen halen, maar dat is volgens Brooke niet nodig. Thorne zal haar wel naar huis brengen. "Was hij dan ook betrokken bij het ongeluk?", vraagt Rick. "Nee, maar Macy wel...", antwoordt Brooke.

 • Rick wil weten hoe het met Macy gaat, maar hier kan Brooke helaas geen antwoord op geven. Ze vertelt dat ze bij Macy in een auto zat toen ze tegen een vrachtwagen aanreden. Thorne is nog op de plek waar het ongeluk gebeurd is; hij is op zoek naar Macy. Brooke moet ophangen. Ze is zo moe en moet wat rusten. Rick zegt dat hij haar morgen wel weer ziet en wil dat ze goed op zichzelf past in de tussentijd. Moeder en zoon zeggen tegen elkaar dat ze van elkaar houden en beŽindigen daarmee het telefoongesprek. Brooke staart voor zich uit en zegt in zichzelf: "Het moet goed gaan met Macy. Lieve Heer, laat het alstublieft goed gaan met haar...".

 • Bridget vraagt aan Rick waarom hun moeder eigenlijk in Big Bear was. Rick weet het niet. Amber denkt dat Brooke er misschien naartoe gegaan is omdat Thorne en Macy er waren. Rick wil er niet over gaan speculeren en zegt dat ze de details wel zullen horen zodra Brooke weer thuis is. Amber kan er toch niet over ophouden. Ze vindt het maar vreemd dat Brooke Thorne en Macy op is gaan zoeken, want die drie brengen eigenlijk toch nooit tijd met elkaar door? Rick zegt dat het er allemaal niet toe doet. Het belangrijkste op dit moment is dat Macy niets mankeert! Brooke vertelde immers dat er een explosie geweest is... Bridget hoopt dan ook dat het goed gaat met Macy.

 • CJ kan het even niet volgen. Hadden Thorne en Macy een etentje samen? Sally zegt dat niemand weet hoe het verlopen is. Ze weet niet eens of Macy dit geregeld heeft met als opzet om haar en Thorne weer bij elkaar te brengen... CJ vraagt wat zijn moeder er dan wel over weet en daarom vertelt Sally dat Thorne haar eerder gebeld heeft. Hij zei dat het allemaal goed ging met Macy, maar voordat hij uit kon leggen wat hij precies bedoelde werd de verbinding heel slecht en moest hij ophangen. "Maar waar is Macy nu dan? Is ze nog alleen in de berghut?", vraagt CJ. Clarke zegt dat Kimberly er nu onderhand wel zal zijn. "Kimberly?", vraagt CJ verbaasd. Sally legt uit dat Kimberly naar Macy toe wilde gaan. Zelf vond ze het ook wel een goed idee, zodat Macy niet alleen zou hoeven te zijn mocht het misgegaan zijn tussen haar en Thorne.

 • CJ begrijpt er niets van. Is Thorne soms gek geworden? Ze hebben het hier over Brooke, de vrouw die onderhand met iedereen uit de Forresterfamilie getrouwd is geweest! "Waarschijnlijk wil ze een score van drie op drie krijgen", merkt Clarke op, doelend op de enige drie Forrestermannen die beschikbaar zijn. CJ begint nu te begrijpen waarom Macy weer naar de fles gegrepen kan hebben. Ze is er natuurlijk achtergekomen waar Brooke mee bezig is! Clarke zegt dat ze ondertussen al een stap verder zijn. Thorne heeft namelijk al aangekondigd dat hij van Macy wil scheiden... Het moet voor CJ niet gekker meer worden: "Een scheiding?! Dit hele huwelijk was zijn eigen idee! Hij heeft Macy gesmeekt om met hem te trouwen! Sterker nog, hij heeft gezworen dat hij haar nooit meer zou kwetsen...! En dan kiest hij nu alsnog voor Brooke?! Beseft hij wel wat hij Macy hiermee aandoet? Wat is er toch mis met die vent...?!".

 • Thorne arriveert in het ziekenhuis. Buiten Brookes kamer blijft hij nog even staan. Hij huilt. Uiteindelijk heeft hij genoeg moed verzameld om naar binnen te gaan. Brooke wordt wakker als ze iemand de kamer binnen hoort komen en ze vraagt meteen hoe het met Macy gaat. Het gaat toch wel goed met haar? Thorne reageert er niet op en vraagt hoe het met Brooke zelf gaat. Brooke zegt dat ze het naar omstandigheden goed maakt. Ze is zo blij om hem te zien! Brooke vertelt dat ze erachter heeft proberen te komen wat voor nieuws er over het ongeluk was, maar niemand kon haar iets vertellen. "Zijn Kimberly en Macy met je meegekomen naar het ziekenhuis?", vraagt Brooke. Thorne zegt dat Kimberly alweer op weg terug naar Los Angeles is. "Maar waar is Macy dan?", vraagt Brooke bezorgd. Thorne gaat naast Brooke zitten en brengt haar het nieuws dat Macy het niet gered heeft. Ze is dood. Brooke reageert geschokt en zegt vol ongeloof: "Wat?! Nee! NEE!!".

 • Thorne legt Brooke uit dat Macy is omgekomen bij de explosie. De tranen rollen over Brookes wangen naar beneden. Huilend zegt ze: "Ik heb zo geprobeerd haar te laten stoppen, maar ze wilde niet luisteren!". Thorne probeert Brooke wat te kalmeren en zegt dat het een ongeluk was. "Het enige wat ik wilde was jou die scheidingspapieren brengen", snikt Brooke. Thorne vraagt of dat de reden was dat ze naar Big Bear gekomen is. Brooke knikt en zegt dat ze alleen maar die papieren af wilde geven en dan zou ze gelijk weer weggaan. Ze was er helemaal niet op berekend dat Macy zo tekeer zou gaan...! Thorne gelooft dat hij de enige is die zichzelf wat kwalijk mag nemen in de hele situatie. Hij had nooit met Macy mogen trouwen. Hij had haar meteen al vanaf het begin moeten vertellen wat er tussen hem en Brooke gaande was... "Macy hield zo ontzettend veel van je", zegt Brooke. Thorne weet dat wel. Hij hield ook veel van haar! "Dat weet ik ook...", zegt Brooke. Ze omhelst Thorne als hij zijn tranen niet langer de baas kan.

 • CJ kan er met zijn verstand niet bij hoe Thorne Macy dit aan heeft kunnen doen. Clarke begrijpt wel dat CJ kwaad is, dat zijn zij zelf namelijk ook! Sally zegt dat het geen zin heeft om kwaad te zijn nu, ze kunnen zich beter concentreren op Macy! Die zal hen allemaal heel hard nodig hebben zodra ze thuiskomt. "Brengt Kimberly haar vanavond nog mee naar huis?", vraagt CJ. Sally weet het niet. Clarke snapt niet waarom Kimberly nog steeds niet gebeld heeft. Hij had uren geleden al een telefoontje van haar verwacht! CJ kan het nog steeds niet geloven. Macy wilde niets liever dan met Thorne trouwen. Thorne heeft haar beloofd dat het goed zou gaan! "Dat krijg je ervan als je zo blindelings op een Forrester vertrouwt!", zegt Clarke verbitterd.

 • Sally vindt dat Clarke dat niet mag zeggen, maar CJ is het met zijn vader eens. Toch wil Sally niet dat Macy hen zo ooit over Thorne hoort praten. Ze kunnen hun energie beter steken in het steunen van Macy en ervoor zorgen dat zij weer beter wordt. Ze heeft hun hulp nodig! CJ is het met zijn moeder eens. Macy moet weten dat ze allemaal voor haar klaar staan, hoe slecht het er ook voor haar uitziet. "Het komt echt wel goed met haar", zegt Sally, "Dat weet ik gewoon zeker!". Er wordt aangebeld en Sally gaat de deur opendoen. Het is Kimberly, die staat te trillen op haar benen. "Wat is er met jou gebeurd?!", vraagt Sally. CJ vraagt aan Kimberly waar Macy is. Is ze meegekomen? Kimberly staat daar maar en kan geen woord uitbrengen. Opnieuw vraagt CJ wat er met Macy gebeurd is. Kimberly zegt nog steeds niets en staart verdwaasd voor zich uit.

 • Bezoek voor foto's van de eerste ItaliŽ-reis de B&B nieuwspagina van deze site: http://www.geocities.com/TelevisionCity/Set/5458/nieuws5.htm

  Openingspagina
  Heet van de naald
  Achter de schermen
  Korte vooruitblik
  Duik in het verleden
  Sneak preview
  B&B Brieven
  Wie is wie?
  Prikbord
  Gastenboek
  Chatroom
  Vragenformulier