comments / reaksjes/ reacties:

Mei niget ha ik de side oer Wurdum besjoen. Tige moai fn ik de doarps typen, dat wiene minsken dy't ik kint ha,doe libben sy noch. Ek fn ik it aardich dat ik by de reaksje Hendrik fan Pieter en Akke en Anneke fan Jan en Romkje tsjin kaam. Der wien wol mear bekende nammen, mar de minsken sels koe ik net.
Ik winskje jim folle nocht mei jim moaie en belanryke wurk foar Wurdum

mei freonlike groetnis Lokke Tuinenga-Jellema
Hallo! we zijn per ongeluk op jullie site terecht gekomen maar vonden het leuk om weer eens wat van wirdum te zien. Hartstikke leuke site. Succes ermee verder.
Groetjes Fam. Guth (Meppel)

Hallo heer hoekstra,
Namens mijn man wilde ik u hartelijk danken voor de historische foto's op de website 'Wurdum-Swichum' ze hebben heel wat emoties opgeroepen, daar zag hij na 80 jaar zijn oude kleuterschool weer en jan brinksma , die als het paard beslagen was mijn man er boven op zette. Uit de verhalen begreep ik dat hij vroeger een echte pietje bel was,de konijnen van de buurman uit het hok liet en er zelf inkroop,zijn moeder zag eens een groepje mensen bij een boom staan, ook de veldwachter was present, ze riep al uit de verte:gelukkig die van mij is er deze keer niet bij:, waarop de man antwoorde :nee hij zit er boven in:

Toen jan(mijn man) 5 jaar was , zijn ze naar Leeuwarden verhuisd. Nu wonen we alweer 50 jaar in Amstelveen,ik bezoek vaak de 'site' van de Leeuwarder courant en zo kwam ik terecht in Wirdum. Ik wilde u toch even laten weten , dat we uw web-site prachtig vinden, alle lof! Komen er nog meer van die foto's uit vroeger tijden?

vriendelijk groetend, janny de vries-grimm. vries-grimm@hetnet.nl
Beste gebroeders Hoekstra,
Met veel plezier heb ik jullie website bekeken. Eigenlijk zou er voor elk dorp/stad zo'n website moeten zijn!
Met vriendelijke groeten,
Wim Ypma, kleinzoon van Willem Ypma
Dei mannen !
It is al wer in skofke lyn dat ik jimme thusbled bisocht ha. No bin ik der wer belanne en ik moat sizze, dit is jimme tiige slagge. Ik wit net krekt is en oft der ek "nijs" yn jimme doelstelling past. It soe ek tiige nijsgjirrich weze, in plakje te hawwen foar Wurdum(mers) yn it nijs !
It is moai te sjen dat Wurdum yn elts gefal mei foarop rint yn dizze untwikkeling (fiifde technyske revolutsje).
Groetenisssen ut Scottsboro Alabama USA en oant sjen !
Ype J. Duhoux
Minne,
I enjoyed your homepage very much. Thanks for your reply and keep in touch.
regards
Jack Vanderland
Hallo Jochum en Minne,
Samen met Anneke (Renema) mijn vrouw heb ik net jullie web site bekeken. Heel leuk om de oude fotos to zien, vooral de personen, waarvan wij de meesten nog herkenden.
Wij zitten er ook over te denken om volgend jaar naar Friesland te komen.
Misschien to ziens.
Henk (Hendrik) Hiemstra en Anneke Hiemstra Renema Wellington Nieuw Zeeland
Ik was hardstikke blei dat ik deze pagina tegenkwam, vooral de foto's van de oude Wirdummer's en de oude foto's van Wirdum spraken mei aan.
Pieke van der Schaaf Beckeringh
Mooie Website!! We proberen ook langs te komen met de festiviteiten.
Groetnis & Oant Sjens!
AkkeNeel Talsma
Ann Arbor, Michigan USA
Net uw site over Wirdum gevonden vanuit New Jersey, USA Als u de laatste naam herkent is dat wel mogenlijk want mijn zus (Nynke Valken) is de plaatselijke dokter.
Met groeten
Karel Valken
New Jersey, USA
Leuk om op deze manier kontact te maken! We zijn van plan om met de hele familie in het jaar 2000 over te komen, want zulke evenementen maak je maar een (1) keer in het leven mee.
Kees Beukema
East Lansing, Michigan USA
We just found out about simmer 2000 and I think it is a great idea. I was 10 years old when we came to Canada. I'm now a retired high school teacher and we plan to participate in the simmer 2000.
Bill and Rita Borger
Athens, Ontario Canada
Dear Hoekstra
Yesterday I found the Wirdum homepage on the Internet, along with your e-mail address. My family came to Canada in 1951 and presently I live in the United States. Because in 2001 it will be exactly 50 years that we left from Burum, I am planning to visit Friesland again in 2001 rather than 2000; however, I think Simmer2000 is a wonderful idea and I wish you all the best.
Janet Sjaarda Sheeres
Grand Rapids, Michigan USA
Wij Bram Postmus en Gert Feenstra hebben genoten van de dia' s Helaas konden wij ze niet binnen halen om te vergroten.
groeten van Bram en Gert
Wirdum
Hallo broeders Hoekstra,
Leuk idee om zon site op te zetten! Mijn Pake, (Jan Bakker) en Beppe (ene Starkenburg) woonden er ,pake is rond '78 overleden en ligt op het lokale kerkhof. Mijn vader,Jelle Bakker,geboren 18 augustus1925. Hebben jullie meer info over nog verdere voorvaderen? Ik zal kijken of er nog fotos o.i.d. zijn.
Bedankt alvast en tot mails.
Jan Bakker
Alkmaar