Bach Bloesems Remedies

 

 

 

 

Informatie

Ieder mens maakt wel eens een ingrijpende emotionele gebeurtenis mee. De Bach Bloesem Remedies hebben specifieke eigenschappen om verschillende problemen aan te pakken. Deze tincturen helpen je evenwicht te herstellen door je te ondersteunen bij het onder controle krijgen van emoties.

De Bach Bloesem Remedies komen overeen met de originele bloesemextracten, waarvan de werking door Dr. Edward Bach in de jaren 30 is ontdekt. Dr. Edward Bach was een Engelse arts, homeopaat, bacterioloog en immunoloog. Zijn filosofie, "Zolang als de ziel, het lichaam en de geest in harmonie zijn, zijn we immuun voor ziekte", was zijn tijd erg vooruit. Dr. Edward Bach heeft de laatste 10 jaar van zijn leven gewijd aan de verkenning en bestudering van de 38 vormen van gedrag en emoties, die hij identificeerde als de belangrijkste oorzaken van ons lijden.

In de natuur vond hij de bloesems, die deze emoties gunstig beïnvloeden, door ons diep in ons wezen het corresponderende evenwicht te laten ervaren. Hij maakte van deze 38 eenvoudige tincturen een verdeling in 7 groepen van emoties.

- Angst, - Onzekerheid, - Onvoldoende interesse in het hier en nu, - Eenzaamheid, - Overgevoeligheid, - Moedeloosheid & Wanhoop, - Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen.

Deze tincturen zijn sindsdien bekend onder de naam: Bach Bloesem Remedies

In de nabije omgeving van het Dr. Edward Bach Centre, niet ver van Oxford in Engeland, vond Dr. Edward Bach de meeste bloemen, waarvan hij remedies maakte. Vandaag de dag worden de moedertincturen nog steeds gemaakt door de huidige beheerders van het Dr. Edward Bach Centre.

Gebruik & Dosering

De Bach Bloesem Remedies zijn gemakkelijk te gebruiken voor de hele familie. Ook dieren en planten kunnen ermee geholpen worden. Ze kennen geen bijwerkingen, zijn niet verslavend en ze kunnen zonder problemen in combinatie met andere geneesmiddelen en ingenomen worden. Kortom, ze bieden jong en oud de nodige ondersteuning voor het welzijn van lichaam en geest. Let op: De Bach Bloesem Remedies vervangen geen noodzakelijke en medische behandelingen ! Gebruik in acute situaties; o.a. plotselinge ziekte of je niet lekker voelen: 2 druppels van ieder gekozen Bach Bloesem Remedie in een glas met water. Er kunnen maximaal 6 a 7 Remedies tegelijkertijd gemixt worden. Drink dit rustig op met hele kleine slokjes. Het tempo waarin je dit doet is afhankelijk van de behoefte als gevolg van de ernst van de situatie. Herhaal dit zo vaak als mogelijk is. Er is geen beperking. Normaal gesproken moet je de werking binnen één uur voelen. Gebruik van langere termijn; doe voor gemoedstemmingen die meer passen bij karakter of type, of wanneer al langdurig sprake is van disharmonie, ziekte of zich niet lekker voelen, het volgende: vul een 25 ml pipetflesje met bronwater zonder koolzuur en voeg 2 druppels van elke gekozen remedie toe. Neem uit dit samengestelde pipetflesje minstens viermaal daags vier druppels. Gebruik in noodsituaties; ongeval, schrik of paniek, slecht nieuws, hyperventileren, examens, stress etc. dosering: 4 Rescue Remedy druppels in een glas met water doen. Kleine slokjes nemen tot je de werking voelt. Daarna innemen naar behoefte. Als er geen water voor handen is, kunnen 2 druppels van de gekozen Bach Bloesem Remedie of 4 Rescue Remedy druppels direct in de mond genomen worden of aangebracht worden op de lippen, achter de oren, op de slapen of op de polsen.

De Bach Bloesem Remedies kan je meerdere dagen, weken of zelfs maanden gebruiken. Je eigen gevoel zal hierin de beste raadgever zijn. Hetzelfde geldt voor de herkenning van de emotie die je doormaakt. 

 

Op de volgende pagina kan je de Bach Bloesem Remedies bekijken, de soort & de werking.