Chakra

 

Onze energie

Ons lichaam bestaat uit energie, die stroomt aan de voorkant van ons lichaam omhoog en aan de achterkant naar beneden.

Als de energie geblokkeerd is dan kan dat lichamelijke klachten als gevolg hebben. De beste manier is om de energie weer op gang te laten komen, dat kan d.m.v. verschillende oefeningen: Sport, Yoga & Meditatie. Het belangrijkste is dat je zelf weet dat jij de veroorzaker bent, d.m.v. over jezelf heen laten lopen. Uiteindelijke gevolg; Vermoeidheid & Depressie.

Als de energie goed stroomt dan zijn we in harmonie met ons zelf. We voelen ons beter en hebben meer tijd en energie om leuke dingen te doen. Deze energie heeft heeft zeven hoofdpunten die Chakra's genoemd worden. Deze Chakra's voorzien het lichaam van nieuwe energie. Elke Chakra heeft zijn eigen hoogte.

7e Chakra: Kroon Chakra (intu´tie)

6e Chakra: Derde oog (visualisatievermogen)

5e Chakra: Keel Chakra (communicatie)

4e Chakra: Hart Chakra (de onbaatzuchtige liefde)

3e Chakra: Solar Plexus Chakra (emoties)

2e Chakra: Seks Chakra (seksualiteit)

1e Chakra: Stuit Chakra (aarde-energie)

 

Het Eerste Chakra heet het Muladhara Chakra en wordt ook wel de stuit of wortelchakra genoemd. Dit Chakra bevindt zich ter hoogte van het stuitje. De kleur van dit Chakra hoort helderrood te zijn.

Het Tweede Chakra heet het Svadishana Chakra en wordt ook wel het sarcaal of buikchakra genoemd. Dit Chakra bevindt zich in de onderbuik ter hoogte van de voortplantingsorganen. De kleur van dit Chakra hoort stralend oranje te zijn.

Het Derde Chakra heet het Manipura Chakra en wordt ook wel de zonnevlecht genoemd. Dit Chakra bevindt zich net boven de navel. De kleur van dit Chakra hoort warm, helder geel te zijn.

Het Vierde Chakra heet het Anahata Chakra en wordt ook wel het hart Chakra genoemd. Het hart Chakra bevindt zich ter hoogte van het hart. De kleur van dit Chakra hoort helder, fris groen te zijn, maar het kan soms ook roze zijn.

Het Vijfde Chakra heet het Vishudda Chakra en wordt ook wel het keel Chakra genoemd. Dit Chakra bevindt zich ter hoogte van de keel. De kleur van dit Chakra hoort helderblauw te zijn.

Het Zesde Chakra heet het Anja Chakra. Dit Chakra bevindt zich op het voorhoofd tussen de ogen en wordt daarom ook wel het derde oog genoemd. De kleur van dit Chakra hoort indigo te zijn. (donkerblauw tegen paars aan)

Het Zevende Chakra heet het Sahasrara Chakra en wordt ook wel het kruin Chakra genoemd. Dit Chakra bevindt zich dan ook ter hoogte van de kruin. De kleur van dit Chakra hoort helderwit of violet te zijn.

 

Een Chakra kan je het beste zien als een bloem die - afhangend van de omstandigheden - open of dicht staan. Is een Chakra - bijvoorbeeld de keel Chakra - gesloten, dan betekent dat bv. problemen met communiceren, zoals stotteren. Het mooiste is dus wanneer een Cahkra open staat.

Chakra's zijn energiepoorten van kosmos naar de mens; wil een mens zich evenwichtig voelen dat is het van vitaal belang dat de zeven Chakra's goed zijn geopend. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Wat echter ook wel eens voorkomt, is dat een Chakra ver openstaat en de persoon zo een bepaalde tijd blootstaat aan negatieve energie.