Engelen/Gidsen

 

Gidsen ... wat zijn ze, waar zijn ze en hoe zien ze eruit

Gidsen zijn mensen zonder stoffelijk lichaam. Ze zijn al vanaf onze geboorte bij ons en reeds langer daarvoor. Mensen die niets van Gidsen kennen en hun waarnemen, denken een Engel te hebben gezien. Je Hoofdgids is iemand waar je al eens een leven mee gehad hebt en toen een innige band mee had. Het is een oeroude ziel die niet meer incarneert en zal je begeleider zijn voor altijd. Hulpgidsen zijn mensen die je in dit leven hebt gekend en waar je een innige band mee gehad hebt. Het hoeft niet altijd een familielid te zijn, het kan ook een Vriend of een Vriendin zijn. Ze zijn er om je voor een korte, langere tijd te begeleiden en ze helpen je door moeilijke periodes heen te gaan. Je gidsen zullen altijd tot je directe zielengroep en waarschijnlijk tot je zielenfamilie zijn. Gewoonlijk zul je elkaar in de loop van je incarnaties hebben ontmoet.

Wat zijn Engelen? Engelen zijn "engelachtige wezens" die nooit mens zijn geweest, het is nog maar de vraag of ze  geestvormen zijn van wezens die ooit op de aarde hebben geleefd. Sommige zouden zeggen dat ze het allebei zijn. Er bestaan twee soorten 'helpers'. Engelen, in tegenstelling van Gidsen zijn veel vaker bij ons. Wanneer wij ons lichaam verlaten dan is het werk van de Engelen gedaan. Ik wil het eigenlijk helemaal niet over God hebben, omdat ik daar mijn twijfels heel erg in heb. Mijn excuses hiervoor, maar ieder zijn eigen geloof. Maar Engelen noemen ze ook wel de vingers van God.

Gidsen hebben andere dingen te doen als voormalig geïncarneerde wezens, andere avonturen te beleven, de kans andere uitdagingen en groeimogelijkheden te ervaren in wat wij "het hiernamaals" noemen. Maar ze vliegen meteen naar onze zijde als ze voelen dat we begeleiding of hun nodig hebben, of wanneer we ze roepen. Omdat ze een speciale band met ons hebben gedeeld, kan hun aanwezigheid door ons vaak gevoeld worden.

Ik voel regelmatig de aanwezigheid van mijn Gids, terwijl ik het 'beestje' nooit bij zijn werkelijke naam noem, ik omschrijf mijn ervaring met Gidsen als een ontmoeting met mijn 'Engelen'. Ik weet dat Gidsen absoluut geen verwant hebben met Engelen, omdat Engelen nooit op aarde hebben geleefd en Gidsen wel, maar mijn Gids, is mijn Engel. Als mijn 'Engel' in mijn aanwezigheid is, ervaar ik dat als een vertrouwd en een zeer warm "iets" en weet ik zeker dat hij/zij bij mij is. Mijn 'Engel' is er vaker op momenten als ik het moeilijk heb in mijn leven. Alsof ze me willen zeggen: "Leun maar op mij, dan komt alles goed." Vaak heb ik het gevoel dat er 2 Engelen bij mij zijn. Ik voel een mannelijke en een vrouwelijke straling om me heen. Ik kan niet beschrijven in woorden hoe je zoiets voelt. Alsof het zo hoort. 

Gidsen 'leven' in de vierde dimensie. Onze wereld is er één van de drie dimensies. In de vierde dimensie bestaat geen tijd en afstand. Zij handelen uit pure en allesomvattende liefde en zijn er altijd voor je. Er zijn geesten die er zijn om ons te helpen "verder te gaan zonder problemen", maar zowel in het Hiernamaals als in dit leven zal geen geest, geen Gids, geen Engel, geen wezen van welk soort ook, onze vrije keuze belemmeren. NOOIT.