Kaarsenmagie

 

Kaarsen worden voor verschillende doeleinden gebruikt, je kan er wensen mee in vervulling laten gaan, om bescherming vragen voor je huis of voor jezelf, voor geluk en voor gezondheid.

 

Het Ritueel

Het klaarzetten en aansteken van kaarsen gebeurt op een serieuze manier, er komt wel iets meer bij kijken dan het klaarzetten en aansteken daarvan. De kaarsen worden eerst speciaal uitgekozen en ingesmeerd met essentiŽle oliŽn (*zie lijst essentiŽle oliŽn). Alle benodigdheden worden klaargezet, ook de persoonlijke voorwerpen van iemand, denk bijvoorbeeld aan genezing op afstand of bescherming. Als het ritueel langdurig is, brand de kaars dan iedere dag een half uurtje, totdat de kaars helemaal is opgebrand, want deze kaars is we een deel van het ritueel. Je moet je wel concentreren tijdens de kaarsenmagie. Zonder je uiterste concentratie is je ritueel niet meer dan een toneelstukje en dat zou zonde zijn. Kaarsenmagie heeft een gevisualiseerd beeld door astrale krachten over te brengen, door het branden van deze kaars worden de krachten overgebracht.

 

Hieronder worden de kleuren en hun doeleinden van de kaarsen beschreven

Blauw:

Waarheid, inspiratie, wijsheid, occult vermogen en bescherming. Tevens is het de kleur van een goede gezondheid en verstand. Bij genezing van alle keelziekten; kiespijn; hoofdpijn; en slapeloosheid

Geel:

Trekt hogere invloeden aan.

Groen:

De kleur van (financiŽle) rijkdom, vruchtbaarheid, succes, geluk en goedgeefsheid. Bij genezing van hartstoornissen; hoge bloeddruk; maagzweren; en kankergezwellen.

Oranje

Aantrekkingskracht; om een spreuk te verzegelen. Bij genezing van astma; koorts; bronchitis en hoesten; slechte stoelgang; artritis.

Paars:

Vertegenwoordigt financieel succes en geluk op de beurs. Paranormaal vermogen van een hoger plan, gezag, idealisme en eigenwaarde.

Rood:

Gezondheid, energie, kracht, seksuele potentie en moed, creŽren van een romantische sfeer. Bij genezing van lichamelijke zwakheid; storingen in de bloesomloop; verkoudheden; vitaminetekorten.

Roze:

De kleur van de liefde, genegenheid, vriendschap en romantiek.

Wit:

Vertegenwoordigt reinheid, spiritualiteit en de hogere capaciteiten van het leven die je nog kunt verwerven. Ook worden witte kaarsen gebruikt als vervanging van een kleur die je niet hebt. Bij genezing van alles ernstige (chronische) ziekten.

Zilver:

Verwijdert negatieve krachten en opent poorten naar het astrale gebied. Maanmagie.

Zwart:

Negatieve energie terugsturen naar de verstuurder, divinatie, bescherming (in sommige gevallen ook gebruikt voor negatief werk)

 

* EssentiŽle OliŽn lijst