Pendelen & andere Orakels

 

Orakelen is zo oud als de mensheid bestaat. Een Orakel is een wijze raadgever.

Ook als je niet helderziend bent, zijn er wel degelijk middelen die je kunnen helpen bij het naar boven halen van onbewuste informatie over jezelf en/of anderen. Een orakel bijvoorbeeld, zoals de Pendel, het Tarotspel, een kristallen bol of meer een filosofisch orakel als de I Tjing. Bij het Orakelen ga je ervan uit dat de boodschap die je opvangt direct afkomstig is uit je onderbewuste. Orakels zijn middelen die je helpen bij het concentreren, dat wil zeggen: bij het uit je hoofd zetten van allerlei dagelijkse, afleidende gedachten. De Pendel is het eenvoudigst. Het is een stukje metaal of een edelsteen aan een touwtje, waarmee je van te voren een afspraak maakt. Zo zou je met de Pendel kunnen afspreken dat je hem bewegingsloos boven een advertentie met een mogelijke nieuwe baan houdt en dat hij dan aan jou laat weten of die baan de juiste voor je is door hetzij cirkels te draaien of heen en weet te zwaaien. De Tarot is een zeer oud kaartspel dat allerlei archetypes bevat - symbolen voor praktisch elke menselijke situatie -. Door voor een bepaalde situatie een kaart te trekken, wordt je met een aantal van die symbolen geconfronteerd. Het is opvallend hoe gemakkelijk je door het zien van de Tarotkaarten aan het associŽren gaat. De kristallen bol, die veel door de (nep)waarzeggers op de kermis wordt gehanteerd, is vooral een hulpmiddel bij de concentratie. door het staren in die volstrekt heldere, kristallen massa, wordt het derde oog geactiveerd. De beelden die zogenaamd in de bol verschijnen, verschijnen in werkelijkheid op het innerlijke beeldscherm, in het voorhoofd van de helderziende dus. 

 

In de oudheid had men een rotsvast vertrouwen in het Orakel, of het nu ging om staatszaken, veldslagen of persoonlijke kwesties. Tot in de zeventiende eeuw werd in Europa algemeen in Orakels geloofd. Daarna werd Orakelen door een heersende rationalisme afgedaan als een dwaling en nog slechts geassocieerd met waarzeggen op de kermis. Orakelen is een kwestie van interpretatie, dus neem de uitkomsten (zeker in het begin) niet al te serieus! Je interpretatie kan vertroebelt zijn. Maar hoe vaker en hoe serieuzer je met een Orakel omgaat, hoe nauwkeuriger de interpretaties worden.

Hoe werkt het

Het werken met de pendel wordt radiŽstesie genoemd, een woord dat ontstaan is uit de samenvoeging van het Latijnse 'radius' (=straal) en het Griekse 'aisthesis' (=waarnemen). Met de pendel maakt men dus contact met stralen of trillingen die afkomstig zijn van al wat leeft of bestaat. De aldus opgevangen vibraties worden door de pendelbewegingen vertaald en verstrekken alzo de gevraagde informatie aan de pendelaar. Om met deze vibraties in contact te kunnen komen is het nodig om er zich voor open te stellen. Een goede training hiertoe zijn meditatieoefeningen, waarbij men leert zich van de storende invloeden van het dagelijkse leven te kunnen afschermen om zich ten volle in het werken met de pendel te kunnen laten gaan. Probeer echt geen moeite te doen om de pendel tot beweging te dwingen, er is namelijk slechts ťťn manier om de ware magie te bedrijven en dat is door het ' te laten gebeuren'. Alhoewel ieder voor zich een persoonlijke manier van pendelen kan aannemen is het toch belangrijk om enkele grondprincipes voor ogen te houden.

Begin met de pendel vast pakken. Het is belangrijk dat het hele kettinkje of koordje vrij hangt en dus niet het bovenste stuk om een vinger is gewikkeld. Hierdoor wordt de beweging van de pendel namelijk beÔnvloedt. Een goede manier (maar niet de enige) is om de pendel tussen duim en wijsvinger te houden. Als je nog nooit gependeld hebt is het nodig om eerst afspraken met je pendel te maken. Deze afspraken maak je maar ťťn keer en gelden voor alle keren dat je pendelt. De afspraken hebben betrekking op welke beweging van de pendel welke betekenis heeft, bijvoorbeeld:

Horizontaal (van links naar rechts) = Ja

Verticaal (van boven naar onder) = Nee

Ronddraaien (met de klok mee) = Geen antwoord mogelijk

Ronddraaien (tegen de klok in) = Stel je vraag anders

Een andere methode is om gebruik te maken van pendelkaarten. Op een pendelkaart schrijf je de mogelijke antwoorden, een Ja een Nee of een Wensvraag. De Ja en de Nee zijn duidelijk, een wensvraag is een vraag waar je een bepaald antwoord op wil hebben, de pendel wordt daardoor beÔnvloedt en kan een onjuist antwoord geven, door de wensvraag als mogelijkheid mee te nemen kan de pendel deze mogelijkheid gebruiken om dat aan te geven. Pendelkaarten kunnen ook uitgebreider zijn. Wil je bijvoorbeeld uitpendelen welk kristal voor iemand geschikt is, dan kun je een halve cirkel tekenen en deze in punten verdelen (taartpunten). In elke punt kun je een bepaald kristal schrijven. Je houdt dan de pendel op de punt op de bodemlijn (het middelpunt waar de taartpunten eindigen) en vraagt welk kristal geschikt is. Deze kaarten kan je maken voor alle vragen waar je niet uitkomt met een Ja/Nee antwoord. Bijvoorbeeld voor het kiezen van een EssentiŽle Olie, Bach Bloesem, Kristal, welke emotie je belemmert, welke kleur het beste bij iemand past etc.

Kijk hier voor:

Kristal Lijst

EssentiŽle Olie Lijst

Bach Bloesem Lijst

Een beginnend pendelaar doet er goed aan om te oefenen op zaken waarvan de uitslag exact gecontroleerd kan worden. Zelfzekerheid is een pluspunt, wie aan zichzelf blijft twijfelen kan ook geen objectief oordeel vellen over de bekomen resultaten. Het is daarom ook veel makkelijker om te pendelen voor vreemden, of over zaken waarbij men niet persoonlijk bij betrokken is of een bepaald eigen (voor)oordeel over heeft. In het begin is het misschien makkelijker om de pendel zelf in beweging te brengen; vanuit een zelf veroorzaakte slingerbeweging kan de pendel dan overgaan in een draaibeweging.

Pendel niet op nutteloze zaken en stel elke vraag maar ťťn keer. Met de pendel kunnen ook gradaties bepaald worden, zo kan men bijvoorbeeld het zilvergehalte in een juweel onderzoeken. Een makkelijk te onderzoeken gegeven is bijvoorbeeld het meten van de bloeddruk. Neem de pols van de te onderzoeken persoon in de linkerhand en druk de top van de middenvinger op de polsader. Ga vervolgens met de pendel in de rechterhand langs de schaalverdeling op een tekenlat. (linkshandige doen dit uiteraard net andersom). Vertrekkend vanaf de 0 kan men eerst de hoogste waarde meten; vervolgens gaat men in tegengestelde richting terug om de laagste waarde te vinden. Denk er wel om je voor de proefpersoon open te stellen, anders ben je misschien bezig met het meten van eigen bloeddruk. Dit geldt trouwens voor alle toepassingen van het pendelen.

Hou steeds voor ogen dat je bij het pendelen in verbinding staat met een kosmische energie, een energie die onuitputtelijk is en met alles en iedereen contact kan maken. Denk er aan dat diezelfde eeuwige energie ook reeds gebruikt werd door ieder die ooit gependeld heeft en dit in de toekomst nog zal gaan doen, vermits deze energie niet gebonden is aan tijd. Stel je hiervoor open en probeer er 'feeling' in te krijgen; respecteer de mogelijkheden die je alzo geboden worden en misbruik de energie niet voor nutteloze zaken of voor eigenbelang. De kosmos zorgt er trouwens zelf wel voor dat je slechts krijgt wat je toekomt en op het ogenblik dat je het echt kan gaan gebruiken. Ware dit niet zo dan zouden wel elke week naar onze lottocijfers kunnen pendelen. Orakelen is een kwestie van interpretatie, dus neem de uitkomsten (zeker in het begin) niet al te serieus! Je interpretatie kan vertroebelt zijn. Maar hoe vaker en hoe serieuzer je met een orakel omgaat, hoe nauwkeuriger de interpretaties worden.

Een verloren voorwerp terugvinden met de pendel

Als je een pendel en een getekende plattegrond van je kamer of van je huis hebt, dan mag het geen enkel probleem zijn om je verloren voorwerp terug te vinden. Leg de plattegrond op tafel en houd de pendel in je rechterhand. Beweeg de pendel rustig over de kaart en vraag bijvoorbeeld: "Waar zijn mijn sleutels?" De pendel zal zachtjes ronddraaien als je hem boven de vindplaats houdt. Heb je geen plattegrond, ga dan staan met de pendel recht naar voren. Vraag de pendel waar het voorwerp ligt dat je terug wilt. Vervolgens zal hij in een bepaalde richting heen en weer zwaaien. Volg de richting die de pendel aangeeft. Als je op de vindplaats bent of er vlakbij, dan zal de pendel cirkeltjes draaien.

Wichelroede

De wichelroede is verwant aan de pendel omdat ze beiden hetzelfde doel hebben. De wichelroede heeft het voordeel dat ze veel handiger is bij veldwerk, je kan er al wandelend mee aan de slag. Dit in tegenstelling tot de pendel, die meestal zittend gebruikt wordt. De wichelroede wordt dus veelal ingezet om wateraders of geopatologische stoorvelden op te sporen.