Mijn naam is Louis Steeman en ik woon in Friesland, ik ben geboren in 1951, getrouwd met een geweldige vrouw en we hebben 2 kanjers van zonen en ook twee kanjers van schoondochters. En sinds dit voorjaar (2007) een allemachtige lieve kanjer van een kleindochter, genaamd Isa Janna. Inmiddels zijn er al weer twee bijgekomen, Meike Marlous Hetty, Zusje van Isa en mijn oudste zoon zijn dochter Sofie, allemaal schatten van kinderen!! En op speciaal verzoek van haarzelf, ook een fantastische schoonzus!!    Mijn bijnaam is Lodewijk.

En van mijn hobby's is het verzamelen van Nederlandstalige 78 toerenplaten en alles wat met 78 toeren te maken heeft. Ik heb o.a.  platen  van  Albert Bol, Kees Pruis, Willy Derby, Lou Bandy, August de Laat, Black and White, De Straatzangers, De Karekieten, The Chico's,   Johnny en Rijk,  De Originele Frisia's, De Selvera's,  De Aetergeuzen,  Tante Leen,  Truus Koopmans,  De Annebella's,  Guus Jansen,  Max van Praag,  Duo Hofmann, Willie Alberti,  Helma en Selma,  Piet Muyselaar,  Johnny Jordaan,   Bob Scholte,  Tom Manders,  Zwarte Riek en haar 24 modinettes,  Jan Koster,  Johnny Holshuysen en Olga Lowina,  Harry Bourdon,  Eddy Christiani,  De Limburgse Zusjes,  De Trekvogels, De Twee Jantjes, Malando, De Zingende Zwervers, Dolf Brouwers,  Dorus Haring, Frits Rademacher,  De Boertjes van Buuten,  Ernst van 't Hoff, De Bietenbouwers,  Annie de Reuver, etc.etc.

Van alle artiesten waarvan ik platen bezit zal ik geregeld  wat op deze site zetten. Ik heb ook vrij veel nummers waarvan ik de plaat niet bezit, met dank aan andere 78 toeren liefhebbers,  en ook hiervan komen nummers op de site. Wilt U naar de muziek luisteren, druk dan op de knop MUZIEK.  Heeft U een verzoeknummer, aarzel dan niet om naar het Forum te gaan, daar kunt U verzoekjes plaatsen. En meehelpen om anderen aan nummers of teksten te helpen.

De hobby is begonnen  met een oude opwindgrammofoon die ik op de kop getikt had.

Toen ik er de eerste keer een plaat op draaide vroeg mijn jongste zoon (toen 19) in welk stopcontact de stekker zat, hij zag namelijk geen snoer! Ik zei dat het zonder stroom werkte en toen vroeg hij waar de batterijen dan zaten!  Hij vond het wonderlijk dat zonder versterkers zoveel geluid gemaakt kon worden.

Vanaf die tijd zoek ik op rommelmarkten en dergelijke naar 78 toerenplaten, en om andere dingen die met 78 toeren te maken hebben. Dat kunnen miniaturen en naaldendoosjes en Nippers etc. zijn. Sinds ik met deze site bezig ben heb ik al vaak  78 toerenplaten gekregen van bezoekers  van mijn site. Dit is geweldig natuurlijk, en als U zelf platen, naaldendoosjes, miniatuurtjes of iets dergelijks kwijt wil  en  mij gelukkig wil maken, mail me dan! Druk hier:  MAIL NAAR LODEWIJK

Al deze onderstaande mensen hebben mij al prachtige dingen geschonken, en bij deze wil ik ze dan ook hartelijk bedanken, het zijn :  Maartje uit Amsterdam, Hans Poort uit Leeuwarden, Til en Wim Lourenberg uit Haarlem, Fam. J.Zwaal uit Purmerend, Fam. P.A.Vermaas uit Lelystad,  Fam.Spekreijse uit Ter Wolde, Dockx Marcel  uit Belgi, Papa CharleyGer Cornelissen uit Noorden,  Jan van Zanten  uit Lichtenvoorde, Ben Meyer Wisconsin, de Verenigde Staten , Cees Spits uit Leeuwarden, H.Hielkema uit Heerenveen, R.van der Poel uit Joure,  Koen Minnema uit Kampen, Ruud Hanssen uit Rotterdam, Jan Haagsma uit Hoogeveen, Dirk Jan Keppel  uit Voorburg,  Ernst uit Heerlen, Willem Dijksma uit Steenwijk, Joke Broersen uit Amsterdam,  Noud en Olga uit Texel, Fam.Bergh uit Lemmer, Wim Wolschrijn uit Lelystad, A.Stijf uit Heerde,  H.de Jager uit Roden, W.Linschoten uit Hoofddorp, Minie Testerink uit Grouw, Harm Dusseljee uit Groningen, De Zuschjes Lya en Willy uit Hoorn, Jan Willinge Prins uit Doetinchem, Hemmie Kruize uit Hoorn,   Joke en Leen uit Riddererk,  Richard Elzen uit Ryptjerk, Fam. Biesbroek uit Gees, J.Lamers uit Nijkerk, JokeBroersen uit Amsterdam.

 

Ook de geschiedenis van de grammofoon vind ik zeer interessant.  Daarom heb ik ook een stukje geschiedenis opgenomen in deze site.

Hieronder een foto van mijn eerste koffergrammofoon, ik heb er nog drie, maar ze zijn helaas nogal prijzig.  Ze staan op de foto onder de knop "KIEKJES"

 

 Terug naar HOME

 

Naar de complete site