Phuket

Phuket is de parel van het zuiden in Thailand. Het is een soort zonovergoten bounty eiland dat omringt is door parel witte stranden. Phuket is een relatief klein eiland maar er is veel toerisme. Vooral Patong Beach wemelt van de toeristen en het doet niet onder voor Spaanse badplaatsen. Er is overal en altijd wat te doen in de vele disco's, cafe's en restaurants. Voor de mensen die rust zoeken is er Kata en Karon Beach. Hier is het toerisme wat minder ver ontwikkeld en is het relatief rustig.

Patong Beach

Het bekendste en verruit best bezochte strand van Phuket is Patong Beach. Dit gedeelte van Phuket is hard op weg Pattaya in te halen. het voordeel van Patong Beach ten opzichte van Pattaya is dat het allemaal wat nieuwer is en men dus van de fouten van Pattaya heeft kunnen leren. Het is echt een strand voor massa toerisme met honderden barretjes en disco's. De bekendste straat van Patong beach is Bangla Road. Hier vindt je allerlei cafe's, restaurants, disco's en gogo bars in een straat. Verder vindt je op Patong Beach de grootste hotels van het hele eiland. Alles staat in het teken van het toerisme. Een nadeel daarbij is dat de oorspronkelijke Thaise cultuur niet meer echt zichtbaar aanwezig is. Als je echter goed zoekt zal je hem nog wel vinden. Als je voor je rust naar Thailand ben gekomen is dit dus een absolute afrader. Maar wil je wat actie en lekker stappen en een mooi strand aan je hotel, dan is Patong beach waarschijnlijk wel wat voor jou. 

Kata en Karon beach

Zoek je meer rust en hou je niet zo van de hectiek en drukte op Patong Beach dan zijn Kata en Karon Beach uitstekende alternatieven op Phuket. deze twee stranden liggen op 30 minuten rijden van Patong Beach. Hier staan wat bescheidener hotels. De twee stranden lopen in elkaar over en hebben een gezellige boulevard met wat barretjes en winkeltjes.

 

Uitstapjes

 

Als je het drukke Patong Beach even wilt ontvluchten is dat op Phuket geen enkel probleem. Je rijdt het stadje uit en je staat midden in de Thaise natuur. Her en der op het eiland vindt je prachtige natuurlijke watervallen. Verder kun je genieten van mooie uitzichten op de stranden vanaf de bergen. Je kan met een Tuk-Tuk een rondrit maken over het eiland. Dit duurt ongeveer een halve dag. Iedere tuk-tuk chauffeur die je aanspreekt zal je graag rond rijden en rond leiden over het eiland. De chauffeur is dan tevens je gids. Let wel op dat je chauffeur een beetje Engels praat of je moet zelf goed Thai kunnen spreken. Over de prijs moet je natuurlijk even onderhandelen, maar het is niet duur (circa 40 gulden).  Als je langs de kust rijdt zal je merken dat de verlaten parel witte stranden nog bestaan. Je kan hier in alle rust zonnebaden of zwemmen zonder een sterveling te zien. Alleen een kokosnoot en een frisdrankje en de film set is compleet.

 

Ook onderwater is adembenemend. Phuket trekt vele duikers die van de onderwater wereld willen genieten. Een bekende duikplaats zijn de Phi Phi eilanden. Helaas is veel koraal gesneuveld bij deze eilanden door het massa toerisme. Er zijn echter nog legio plaatsen over om mooi te duiken en de regels zijn op deze plaatsen gelukkig verscherpt om de onderwater flora en fauna te beschermen.

 

Verder liggen in de omgevibg van Phuket kleine onbewoonde eilandje. Je kan hier met een bootje naartoe gebracht worden. Let wel op dat je op tijd weer van het eiland af bent. Het is op de meeste eilandjes namelijk verboden te overnachten.

 

 

Tuk Tuk

 

De Tuk-tuk's op Phuket zijn een beetje anders dan die in Bangkok. Buiten het feit dat ze nieuwer en moderner zijn, zijn ze ook een stukje groter. Het zijn eigenlijk een soort driewielers in een bestelbus uitvoering. Je kan er met maximaal 6 personen in. Reis je binnen een dorpje dan betaal je per persoon zo'n 20 baht voor een ritje. Ook hiervoor moet je van te voren over de prijs onderhandelen.