FOR THOSE ABOUT TO ROCK
          I SALUTE YOU !!!!!

Laatste update
27-05-2010

Gastenboek

        2 december 1960 -  27 april 2010

Hallo vrienden, kennissen, madcows fans en iedereen die interesse heeft.

Door de overweldigende interesse, en de vele vragen over mijn gezondheidssituatie  heb ik besloten om deze pagina te maken.

In september-oktober 2009 ging mijn conditie zo snel achteruit dat ik, genoodzaakt werd om in november optredens van de madcows af te zeggen!!!!! Na bezoeken aan artsen en specialisten, onderzoeken, en ziekenhuisopname, werd het al snel duidelijk dat het goed fout was.

10-12-2009
De uitslag!
Een erg agressieve vorm van blaaskanker met uitzaaiingen, die niet meer te genezen is, niks meer aan te doen, afgelopen uit!!!!!!!!
Na weken ziek in bed te hebben gelegen en verschillende soorten medicatie, is mijn conditie de laatste weken verbeterd, en voel ik me redelijk goed.

25-01-2010.
Ik ben nu voor een second-opinion bezig in Nijmegen. Samen met de professor gaan we  kijken wat de opties zijn, om mijn verblijf op deze aardkloot wat te verlengen. Omdat mijn nierfunctie wonderlijk wat verbeterd is, zou chemotherapie een optie kunnen zijn. De professor wil volgende week een scan doen en daarna bespreken wat er mogelijk is.

01-02-2010.
Ik ben naar Nijmegen geweest. Mijn conditie is weer een stukje beter, en ik ben ook wat kilo's aangekomen. Er is een scan gemaakt en er is bloedonderzoek gedaan.
Mijn nierfunctie is nog verder vooruit gegaan en de professor ziet nu een kans in het opereren van de blaas. Dit is voor mij een kans die ik met beide handen aan moet grijpen natuurlijk. Ik sta nu op de wachtlijst en zal begin maart dus naar Nijmegen vertrekken.

Wat betreft de madcows: optredens, toeren, zuipen en feesten, zit er, voor mij, helaas niet meer in. Mijn trouwe Flying-V gitaren hangen voorlopig aan de muur naar me te lonken.
Wel blijf ik zolang als het gaat zoveel mogelijk betrokken bij de band, denk aan optredens regelen, Mad Cows pagina bijhouden, email versturen, telefoontjes enzzzzzzzzz
Zelfs een onverwacht bezoekje aan een madcows optreden sluit ik niet uit, wie weet????
Vanaf februari gaat,  na intensief overleg, nachtelijke vergaderingen, wekenlange repetities en zuippartijen, Hennie Beekman mijn muzikale inbreng, op en naast het podium, overnemen.
Ik en de andere madcows zijn daar erg blij mee!!!!!!!!
Tot zover mijn bijdrage. Ik zal proberen op deze pagina, iedereen die interesse heeft op de hoogte te houden over het verdere verloop van mijn situatie.
Iedereen bedankt voor alle email, kaartjes, sms'jes, telefoontjes enzzzzz

24-02-2010.
Afgelopen maandag naar Nijmegen geweest. Gesprekken gehad met een verpleegkundige en de narcotiseur, zover alles in orde. Nu wachten op de oproep voor de operatie, de spanning neemt toe pffffffffffff.

17-03-2010.
Eindelijk: Vandaag de oproep binnengekregen, het aftellen is begonnen !!!!  31-Maart word ik opgenomen, en jawel hoor op 01-April de operatie.  Het stressen, beven en bibberen is begonnen.

27-03-2010
Nog een paar dagen aftellen !!!!!. Aan de ene kant vliegen de dagen nu voorbij, van de andere wordt de spanning, stress, angst, en de brok in mijn keel ook met de dag erger. Zal proberen om tot de dag van opname, elke dag een paar regeltjes te schrijven.


28-03-201o
Gisteravond, sinds maanden, een paar glazen bier gedronken, enja hoor ze smaakten nog steeds prima.  De dagen worden uren, ik ben er nu wel klaar voor.

30-03-2010
Vandaag alleen kwark, yoghurt, bouillon eten, en dan laxeren. Dus dit word voorlopig de laatste update. Wil neemt het over als ze daar de tijd voor heeft.
Bedankt, de groeten en tot over enkele weken.

01-04-2010
Martien heeft géén operatie gehad. Er is een CT scan gemaakt en daar was op te zien dat de lever aangetast is. Een operatie is niet zinvol meer. We Hebben 2 april weer een gesprek om te kijken naar de optie van bestralen( tegen de pijn) en buisjes in de nieren (rekken). Groetjes Wil.

02-04-2010
Martien blijft de komende week in het ziekenhuis. Dinsdag 6 april hebben we een gesprek met de radiotherapeut om te bespreken wat de bestraling in gaat houden en hoe ze dat willen gaan doen. De mogelijkheid om een buisje in de nier te plaatsen om zijn tijd hier nog wat te rekken is een beslissing die Martien ter zijner tijd nog kan nemen. De nierfunctie is nu nog goed.

08-04-2010
Martien komt vrijdag 9 april naar huis. Martien ziet af van bestraling. De kans om van die bestraling heel erg ziek te worden is groter dan het effect op de pijn. Alleen de echte blaaspijn zou met bestraling kunnen verminderen. De pijn in de rest van het lichaam kan door bestraling niet weggenomen of vermindert worden. De mensen in het ziekenhuis, de huisarts en de mensen van de zorg in Deurne maken het voor Martien zo comfortabel mogelijk.

24-04-2010
Martien zijn gezondheid gaat snel achteruit.  We zullen er rekening mee moeten houden dat Martien niet lang meer bij ons is en dat we afscheid van hem moeten gaan  nemen. Martien en ik hebben dit samen doorgesproken.  Aangezien we bijna geen huisadressen hebben zullen we dit grotendeels via de pagina en de mail bekend maken. Hebben we geen mailadres van jou stuur het ons dan via het gastenboek. Ik weet niet of ik de pagina kan updaten dus hou ook het gastenboek in de gaten.

27-04-2010
Lieve allemaal.
Vanmiddag rond 13.55 uur is Martien heel rustig in het bijzijn van zijn vader, moeder, zus en mij ingeslapen.
Martien wilde persé een afscheidsconcert dus dat gaan we hem geven en wel op donderdagmiddag 6 mei. Verdere details volgen hier en via de mail.

29-04-2010


Donderdag 6 mei
Nemen we muzikaal afscheid van

Martien (Mad Cow) Manders
*02-12-1960 † 27-04-2010

Plaats:    Zaal Thijssen te Vlierden
Aanvang: 13.00 uur
Zij die zich betrokken voelen mogen dit
bericht als een uitnodiging beschouwen.
Contactadres: Thijssestraat 16 te Deurne
Liever geen bezoek aan huis


30-04-2010
Allereerst wil ik iedereen heel hartelijk bedanken voor de vele kaartjes, mailtjes, smsjes, telefoontjes en gastenboek berichtjes. Ik hoop dat niemand zich gekrenkt voelt als ik nog niet terug bel,sms of mail. Op dit moment wil ik al mijn energie gebruiken om er voor zorgen dat Martien zijn afscheidsconcert goed geregeld wordt.

Martien wilde een echt afscheidsconcert dus gaan we hem dat geven.
We zullen ongeveer om 12.00 tot 13.00 uur beginnen met iedereen de mogelijkheid te geven even persoonlijk afscheid te nemen van Martien. De exacte tijden volgen nog omdat we nog niet precies weten hoeveel mensen er willen spreken. Martien zal op een zijpodium in de zaal aanwezig zijn(open kist). De mensen die Martien willen herinneren zoals ze hem in gedachten hebben worden hier niet mee geconfronteerd.
Dan gaan we om ongeveer 13.00 uur met zijn afscheidsconcert beginnen.
De mad cows zullen met gastmuzikanten de muziek voor hun rekening nemen. Tussen de nummers door is er tijd voor mensen die heel graag een woordje willen doen. Dit kun je tot en met Zondag 2 mei per mail doorgeven. Zet er ook even bij hoe lang je woordje duurt (ouderwets even klokken dus) i.v.m. met de tijdsplanning. Ik zou naderhand graag een kopie krijgen zodat ik alles nog eens na kan lezen.
Rond 15.00 uur gaan we met een heel klein besloten gezelschap met Martien naar het crematorium waar we helaas echt afscheid van Martien moeten nemen. Degene die nog na willen buurten en wat drinken (voor eigen rekening) kunnen ons na ongeveer 45 minuten terug verwachten in zaal Thijssen waar wij ook zeker nog een pilske op Martien zullen vatten.
Als je iets met bloemen wilt doen vond Martien het een mooi idee om 1 strelitzia bloem mee te nemen. Martien hield erg van strelitzia's. Hij heeft zelfs Van Deursen bloemencentrum in Deurne gebeld om te vragen of ze het hele jaar verkrijgbaar zijn en binnen hoeveel dagen ze binnen kunnen zijn. Van Deursen bloemencentrum in Deurne kan ze het hele jaar door krijgen en Maandag besteld is Woensdag binnen. Je kunt natuurlijk ook bij de bloemist bij jou in de buurt informeren. Er zullen grote vazen staan waar de bloemen ingezet kunnen worden.
Er zal geen condoleance register zijn. Er liggen wel boeken waar je een anekdote of gedachte of groet of wat je dan ook kwijt wilt in kunt schrijven.
Kijk voor de exacte tijden dus Dinsdag 4 mei nog even op de deze webpagina.
Er worden geen rouwkaarten verstuurd dus nogmaals iedereen die zich betrokken voelt is van harte welkom.

04-05-2010
Lieve allemaal.
Zoals beloofd vandaag de precieze tijden voor Martien zijn afscheidsconcert.
Vanaf 12.oo uur kun je afscheid nemen van Martien. De kist is, door onvoorziene omstandigheden, helaas al gesloten.
Vanaf 13.oo uur begint het afscheidsconcert.
Om 15 uur gaan we met een heel klein besloten gezelschap naar het crematorium.
Degene die nog na willen buurten en wat drinken (voor eigen rekening) kunnen ons om ongeveer 15.45 uur terug verwachten in zaal Thijssen waar wij ook zeker nog een pilske op Martien zullen vatten.

27-05-2010
Een maand verder. Een maand met pieken en dalen. De piek was toch wel het geweldige afscheidsconcert. Iedereen die aanwezig was, in levende lijve of in gedachte, héél...héél hartelijk bedankt! Wat doet het goed om te zien dat zoveel mensen Martien een warm hart toe dragen.
Diep respect voor iedereen die mee heeft geholpen om die dag zo perfect te laten verlopen. Bedankt voor alle medewerking en de grote inspanning, zonder jullie was het nooit gelukt. Ik schrijf dit ook namens Martien zijn vader en moeder. Ze vonden het prachtig.
De dalen zijn het zoeken met je ogen en niets vinden, de stilte in huis, het besef dat Martien ook niet even op zolder is of naar de winkel. De kleine dingen die nooit meer zullen zijn. De rake opmerkingen, het grinnikende lachje, het scheerschuim op de kraan, het ontbijtje op bed, de warme veilige armen om je schouder. Ik prijs mezelf een rijk mens met zoveel goede familie, vrienden en bekenden die me met raad en daad bijstaan om door te kunnen gaan.
Ik wil nog niet nadenken over Martien zijn speciale pagina en zijn speciale gastenboek dus deze pagina blijft voorlopig gewoon staan.

Nogmaals iedereen kei bedankt!!! Warme groeten...Wil


KEEP ON ROCKIN

Martien Mad Cow