De echte Mad Cows bestaan niet meer.

Intens verdrietig, ben ik genoodzaakt jullie te melden dat nog geen jaar na het overlijden van Martien de echte Mad Cows niet meer bestaan.

Martien was samen met Wim de oprichter van Mad Cows.
Wim heeft al een tijd geleden Mad Cows verlaten om gezondheidsredenen.
Martien was dus nog de enige echte Mad Cow. 
Tijdens zijn ziekbed bleek tijdens een gesprek met Han en Dorenda Ernest dat zij graag de Mad Cows pagina wilden veranderen.
Martien wilde dit niet want hier had hij zoveel tijd en energie ingestoken en hij was trots op "zijn" pagina.
Toen ik dan ook voorstelde om de pagina na zijn overlijden bij te gaan houden was hij blij en opgelucht dat alles zou blijven zoals het was.
Hij heeft dit aan leden van Mad Cows voorgelegd en volmondig zeiden ze allemaal ja!
"Alles wat jij wilt, en hoe jij het wilt".  "Fijn dan blijft Wil tenminste betrokken bij Mad Cows" zeiden ze.

Dat was toen en nu is nu.

Mad Cows hebben besloten deze simpele afspraak met Martien niet na te komen.
Zonder ook maar enig overleg met mij is er door Dorenda Ernest een nieuwe pagina gemaakt. Via een email op 21 november werd ik hier van op de hoogte gebracht. Ik was er kapot van......Martien zijn pagina...... Martien zijn afspraak met Mad Cows...... alles voor niets geweest.
Ik wilde de leden van Mad Cows spreken..... dit kon toch niet zomaar gebeuren.

Martien vroeg maar één ding van Mad Cows en dat was zijn pagina behouden. één simpele belofte die niets koste en geen inspanning van Mad Cows vereiste.

13 Januari, na weken van onzekerheid en slapeloze nachten kwam er dan eindelijk een gesprek.  In dat gesprek met 3 leden van Mad Cows ( één van de jongens durfde niet omdat hij het er niet mee eens was) kreeg ik te horen dat ik onbuigzaam was omdat ik tegen een andere pagina was. Afspraken werden alleen nagekomen zolang het hun uitkwam werdt mij door Han meegedeeld.
De reden voor een nieuwe pagina was:
· Ze stonden stil. Ja als je zelf niets doet sta je stil idd… Dit ligt niet aan de pagina maar eigen laksigheid. Te laks om de agenda in te vullen en ik ben niet zoals Martien dat ik ze als kinderen achter de broek blijf zitten. Ik heb het wat dat betreft verzaakt. Ik heb te weinig gedaan aan optredens binnehalen. Ik durf dat te bekennen.
· Er zitten foutjes in de pagina. Klopt die zaten er bij Martien ook al in. Het gele streepje naast de mad cows kop die is erin gekomen nadat ik de pagina aanpaste voor had Léon.
· Er gebeurde niks meer. Martien en Léon waren de gangmakers in het gastenboek en ja… als die dood zijn en niemand anders doet wat…. Dan gebeurt er inderdaad niks meer. Overigens paste ik wel gelijk alles aan wat aangepast moest worden.
· De foto's van optredens kwamen niet online. En daar ligt mijn verantwoordelijkheid. Ik weet niet hoe dit moet en Martien heeft het me niet meer uit kunnen leggen. Ik heb contact gezocht m et de maker van de pagina maar ook die is gewoon druk. Daar hulp voor bieden is niet bij Mad Cows opgekomen.

Ik hoef niemand uit te leggen hoeveel verdriet dat mij gedaan heeft. Voor mij was het dan ook einde Mad Cows.
Ik kon niet geloven dat leden die meer dan 10 jaar samen met Martien in de bus hadden gezeten zomaar hun simpele afspraak niet nakwamen.

De  dame waarvan de man niet op het gesprek was zag dat hij er aan kapot ging en wilde met me praten. Wat een ballen… heel veel respect voor deze dame!
Dat hebben we gedaan. Samen met haar man vonden we een compromis....de pagina zou behouden blijven en zij en ik zouden de pagina samen weer repareren.
Mark zou de Mad Cows hyve voor zijn rekening nemen en ik zou op zoek gaan naar de inlognaam en het wachtwoord dat Martien daarvoor gebruikte.
Ik was natuurlijk heel blij met deze nieuwe afspraak.

Martien had een online agenda waarop de leden in konden vullen welke dagen ze niet konden. Daar was een wachtwoord voor nodig en iedereen die Martien kende weet dat het niet te moeilijk moest zijn. Dit wachtwoord gebruikte hij dan ook voor al zijn accounts, Martien vertrouwde zijn Mad Cows. Dit zou niet misbruikt zou worden.

Toch wel dus.

Groot was dan ook mijn verdriet toen ik er achter kwam dat Han en Dorenda Ernest Martien zijn persoonlijke Hyves pagina hadden gekraakt om zo aan de inlog gegevens van de Rockband Mad Cows Hyve te komen.
Zijn foto werdt verandert, zijn naam weggehaald en zijn geboortedatum veranderd. Dit alles zonder mijn medeweten, en tot grote verwarring bij leden van Martien zijn hyves. Toen ik Mark belde om opheldering werdt mij verzocht me rustig te houden.....hij zou uitzoeken wie dit gedaan had en het zou goed komen.
Han en Dorenda hadden het dus gedaan. Ik kreeg hierop de volgende email van Han en Dorenda.

Hallo Wil,
 
De madcow-hyve en het account van Martien hadden dezelfde naam en wachtwoord
Om de MC-hyve aan te passen heb ik eerst dat van Martien moeten aanpassen
(om geen reacties te krijgen van mensen die activiteiten zien onder de naam Martien, heb ik even een MC foto geplaatst)
Geen kwaadwillige veranderingen dus! postvak enz zijn niet eens ingekeken (want het gaat om de MC-hyve)
Alleen op deze manier mogelijk (met het wachtwoord dat Martien ons zelf ooit heeft gegeven)
Nu is de Hyve van de madcows aangepast en Martien zijn naam en wachtwoord zijn hetzelfde als voorheen.
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:     
Je kunt deze dus zelf weer aanpassen indien je dit wenst
 
Misschien is het gemakkelijker als je zelf een keer rechtstreeks contact opneemt met vragen
Dat maakt alles zo'n stuk simpeler!
 
 Groeten Han & Dorenda


Dus ik moet contact opnemen als er vragen zijn, maar hun niet??? Ik moest me koest houden en dat heb ik gedaan! Er is niet in zijn postvak gekeken maar in één keer werden wel mensen uitgenodigt om vrienden te worden of werden vriendenverzoeken aangenomen.
Ik was kapot van verdriet, dat Martien zijn vertrouwen in zijn Mad Cows zo werdt misbruikt. Dat de Hyves van Mad Cows aangepast zou worden door Mark was afgesproken. Maar Han en Dorenda dit koste wat kost ook zelf wilden doen en dus zijn persoonlijke Hyves.....zonder ook maar wat aan mij te vragen...of te wachten tot ik de inlognaam met bijbehorend wachtwoord had gevonden….kraakten en veranderden  kon en kan het nog steeds niet bevatten.
Han en Dorenda zijn zelfs zo respectloos naar Martien dat ze zijn geboortedatum niet eens terug hebben gezet!

En toen kwam Mark donderdag 17 maart met het bericht dat die nieuwe afspraak niet na zou worden gekomen. De nieuwe Mad Cows pagina zou toch online gaan. Het enige waar Martien om had gevraagd was blijkbaar teveel. De reden , zo werd mij door Mark verteld, was dat Dorenda niet meer naar de Mad Cows optredens kwam en Han daardoor niet kon drinken en dus de lol er voor hem afwas en zou stoppen als de pagina niet online kwam. Ook vonden Han en Dorenda dat er te weinig respect en waardering was voor het werk wat Dorenda aan de nieuwe pagina had besteed. Over respect naar Martien, zijn werk en zijn inzet wordt met geen woord gerept en dat doet me nog het meeste verdriet.
Het gaat nu om ego's en niet om wat belangrijk is.
Afspraak= afspraak, en respect en vertrouwen in elkaar.
Het zal misschien lijken of alleen Han en Dorenda een rol spelen in dit geheel, maar ook Maikel en Piérre komen hun afspraak met Martien niet na. Zij laten het toe dat dit gebeurt.
Mark is de enige die hier tegen is, maar als de meeste stemmen gelden dan kan hij in zijn ééntje niets tegen houden.

En daarom bestaan de echte Mad Cows niet meer. Ik heb lang mijn mond gehouden, maar juist uit respect voor Mijn Martien en "zijn" Mad Cows, en de makkelijk te houden belofte,  heb ik besloten om mijn mond open te doen.

Hoe moeilijk is het om een simpele, maar voor Martien zo'n belangrijke afspraak te houden, is wat ik me steeds maar weer afvraag.
Juist omdat deze pagina voor Martien zo belangrijk was snap ik niet dat hier zo makkelijk aan voorbij gegaan wordt.
Wat heeft Martien misdaan om zo respectloos aan de kant geschoven te worden?
Waaraan heeft Martien het verdiend om zo in zijn rug gestoken te worden… waarom???
Het gaat hier niet om Han en Dorenda, het gaat hier niet om mij….. het gaat hier niet om Mad Cows….. het gaat hier maar om één ding en dat is Martien!!! Martien en zijn simpele wens om de Mad Cows pagina was te houden zoals hij hem gemaakt had!

Ik zal mijn afspraak aan Martien houden al kost het me mijn laatste energie.

30 maart. Hoe  ver moet het gaan. Vandaag hebben Han en Dorenda persoonlijke foto's van Martien zijn uitvaart online gezet. Foto's die ikzelf, zijn vader en moeder nog niet eens gezien hebben omdat het te confronterend is.  Foto's van zijn kist in de huiskamer. Foto's die ik niet openbaar wil hebben. Wederom niets gevraagd….Gelukkig zijn er nog wel mensen met gevoel en respect. Mark heeft ze acuut van de pagina af laten halen. Ben ik nu tot in lengte van dagen verplicht om elke dag die pagina te bezoeken om te kijken wat voor kwetsende dingen er nu weer gebeuren…. Ik weet het niet meer.

Wil.


p.s. Helaas heb ik (hopelijk )tijdelijk het gastenboek van Mad Cows moeten sluiten omdat Han en Dorenda het nodig vonden om hier hun "strijd" voort te zetten. Reacties kunnen tot die tijd naar madcows@chello.nl. Niet in Martien zijn persoonlijke gastenboek alstublieft!
Ik zal de reacties niet publiceren mits je uitdrukkelijk aangeeft dat je dit wel wilt.