home

Psychodynamische Therapie

 

Wat is Psychodynamische therapie? 

Dit is een vorm van psychotherapie die gebruik maakt van verschillende technieken en mogelijkheden. Ze leert je met aandacht, op open wijze, naar jezelf kijken. Wanneer je dat doet krijg je inzicht in je eigen proces. Hierdoor ervaar je meer balans in je leven. 
Het doel van deze therapie is je zo volledig mogelijk ondersteunen in jouw proces zodat je weer de touwtjes van je leven in handen hebt en zelf kunt kiezen. Wanneer je zelf keuzes kunt maken, kan je je eigen verantwoordelijkheid nemen. Je krijgt de regie over jezelf en je leven, waardoor problemen kunnen worden opgelost en genezing kan plaatsvinden.

  

Voor wie? 

Psychodynamische therapie is voor iedereen die evenwicht in zijn of haar leven wil ervaren. Een dieper inzicht in jezelf, een vaag gevoel van ontevredenheid of het steeds terugkeren van (belemmerende) patronen kan een goede reden zijn om in therapie te gaan. 

Verder is deze therapie onder meer toepasbaar bij onzekerheid, burn-out klachten, relatieproblemen, seksuele problemen, rouwverwerking, fobieŰn en angsten, depressie, begrijpen en verwerken van dromen, blokkerende overtuigingen, verwerken van dingen uit het verleden, reduceren van pijn en ziekte, onaangepast gedrag, niet goed functioneren in werksituaties, innerlijke conflicten of gewoon niet lekker in je vel zitten. 

Een persoonlijke behandeling die wordt afgestemd op jouw individuele hulpvraag!  


Welke behandelvormen?  

Communicatieve therapie: bewust worden van jouw manier van communiceren. Je kan dan met inzicht van de rand naar de kern van jezelf.

Hypnotherapie: op basis van ontspanning wordt een reis naar je eigen, innerlijke wereld gemaakt. Je kunt op deze  wijze bijvoorbeeld contact maken met je innerlijke hulpbronnen, je ik-sterkte ontwikkelen of beperkende (familie)banden verbreken.

Regressie- en re´ncarnatie therapie: door herbeleving uitwerken en genezen van onverwerkte ervaringen en herinneringen uit je verleden. 
Naast het verwerken van vergeten en verdrongen ervaringen is het ook mogelijk om vergeten positieve herinneringen en vermogens te activeren. 
Latente vermogens en capaciteiten kunnen op die manier weer actief worden en gebruikt in het heden.
 

Neuro Lingu´stisch Programmeren (NLP): op effectieve wijze gedragspatronen en overtuigingen door-breken waardoor wezenlijke veranderingen tot stand komen. Je onderzoekt wat er zowel binnen als buiten jezelf gebeurt. Bijvoorbeeld: 'wat gaat er in mijn hoofd om?' - 'waarom ben ik zo gauw kwaad?'- wat wil ik nu eigenlijk echt?'  Je leert je gedrag begrijpen en je op een andere manier te uiten.

Energiewerk: bewustwording van je eigen levensenergie en leren hoe je hiermee om kunt gaan. Bijvoorbeeld: hoe je stevig in je schoenen kan staan, of hoe je af te sluiten van negativiteit en jezelf zijn. Op een speelse manier je creativiteit ontdekken. Leren luisteren naar je lichaam en contact maken met je gevoel zodat je kunt ontdekken wat je wel en wat je niet wilt.

Tarot: door middel van het stellen van vragen en het zien van symbolen krijg je inzicht in jezelf, je houding en gedrag en hoe zich dat verhoudt met de wereld om je heen.

 

 


Afspraak maken?

Je kunt met mij, Marjolijn Nijkamp, contact opnemen voor een intakegesprek. Zowel kinderen als volwassenen zijn van harte welkom. De duur van de behandeling is afhankelijk van de hulpvraag, gemiddeld tussen de vier tot tien sessies, waarbij er meestal twee weken tussen de sessies zit. Een sessie duurt ÚÚn tot anderhalf uur.  

 

 

                                       Je bent welkom!