Route:

Harare - Bulawayo - Victoriafalls - Elephant Sants (Hwange national park) - Kariba - Zambezi river(mana pools) - Harare

 

Ik probeer met deze site informatie te geven over een voor vele onbekend land. De meeste zijn geneigd, net als wij, om in eerste instantie naar Zuid Africa te gaan om zo een indruk te krijgen van Africa. Achteraf zijn we blij dat we voor Zimbabwe hebben gekozen. Zelfs Zuid Africanen zeggen dat het verschil enorm is en dat Zimbabwe een betere keus is. (De onderstreepte woorden linken je verder door het reisverslag)

Doel van de reis: zoveel mogelijk indrukken op doen van Africa en proberen de reistijd zo beperkt mogelijk te houden.Ook hebben we rekening gehouden dat we zelf keuzes kunnen maken in de dagindeling op de plek van bestemming. Het is een reis geweest waar alleen de transfers qua tijd vast lagen, de inhoud op de plek van bestemming konden we helemaal zelf invullen.

 

Reisorganisties:

De reis hebben we volledig geboekt in Nederland bij de NBBS. Deze reis staat daar in de boeken als "Zimbabwe Individueel" met als bouwsteen de "Zambezi Island Trail".

In Zimbabwe krijg je te maken met verschillende organisties, die dagtrips, tranfers of andere dingen die je maar zou willen doen. Deze organisties vindt je in het adressen bestand.

Ook heb ik ook nog enkele tips, die je kunt vinden bij TIPS

 

Voor vragen, opmerkingen of tips mail .