Curriculum

Vitae

naam
geboorte datum
e-mail


CV laatst geupdate op
Maxx Vernimmen
16 Januari 1979, Amsterdam
m.vernimmen@chello.nl

25 September 2003

werk

ervaring

2003 - 2003 Afstudeer stagiair bij Philips Lighting.
Als afronding van mijn elektronica studie heb ik 100 werkdagen bij Philips Lighting in Eindhoven doorgebracht. Deze tijd heb ik besteed aan het ontwerpen en implementeren van een digitaal besturings systeem. Hierbij heb ik mijzelf grondige kennis van VHDL aangeleerd en praktijk ervaring opgedaan met FPGA's en DSP's. Beide IC's zijn gebruikt om tot een embedded totaal oplossing te komen. Het project is met success afgerond en heeft zelfs geleid tot een mogelijk nieuw patent voor Philips. Fontys hoge scholen heeft mijn afstudeer werk met een 9 beloond en tevens mijn afstudeer verslag mee laten doen aan de jaarlijkse landelijke wedstrijd voor het beste afstudeer verslag.
2001 - 2003 Server Beheerder & programmeur voor UPC.
UPC/chello heeft mij vanuit mijn positie op de helpdesk opdracht gegeven tot het opzetten van een methode om klanten de mogelijkheid te geven hun verbinding te testen op snelheid. Het uiteindelijke project is veel omvangrijker dan dit, het behelst het kwalitatief monitoren van het gehele netwerk, inclusief servers, van UPC/chello.
De hierbij benodigde servers zijn door mij geconfigureerd, geplaatst en vallen onder mijn beheer. Ook de hiervoor benodigde software is door mij geschreven of door mij aangepast waar nodig. Hierbij wordt gebruik gemaakt van linux, apache, mysql, perl, mrtg, rrd en c. De machines zijn benaderbaar (alleen voor chello gebruikers) via test.net.upc.nl.
2001 - 2002 Stagiair bij The Industree, ondertussen bekend als BarcoNet
In het kader van mijn opleiding als Elektrotechnisch Ingenieur is het wettelijk vereist een stage periode van een half jaar te doorlopen.
Ik heb mij hier bezig gehouden met het onwerpen en implementeren van een performance test systeem voor de CableFleet producten, zowel voor product testing als voor performance testing in de productie omgeving.
De door mij geleverde oplossing stelt de modems in staat data te genereren en ontvangen, hier metingen op uit te kunnen voeren en deze metingen terug te kunnen sturen naar een server. Alles op basis van UDP/IP.
Het geheel is door mij gedesigned volgens de Top-Down aanpak, uiteraard is er een volledige documentatie betreffende Requirements en Design, en natuurlijk gestructureerde C code welke onder het embedded OS VxWorks draait, in de kabelmodems.
BarcoNet heeft na mij stage besloten haar broadband afdeling in eindhoven, waar ik stage liep, op te heffen.
1999 - 2001 Customer Care Vertegenwoordiger voor UPC.
Later gepromoveerd tot Technical Co÷rdinator, later hernoemd tot Senior Agent
Activiteiten omvatten klant ondersteuning voor het chello-broadband product, netwerk monitoring, structurering en verbetering van de interne communicatie, applicatie ontwikkeling, systeem en database management.
1999 - 1999 Systeem Beheerder bij TNO
Verantwoordelijk voor de vervanging van 30 desktop pc's, algemene IT support en ondersteuning.
1998 - 1998 Helpdesk Medewerker bij Capitol Online
Het helpen van gebruikers om het internet op te komen, uitval beheersen en verhelpen, het vervangen van de support manager wanneer nodig, bedrijfs contacten afhandelen.
1997 - 1997 Verkoper bij Vroom & Dreesman
Bij de afdeling elektronica was ik verantwoordelijk voor het verkopen van producten, de klanten in de gaten houden en soms het draaien van de fotografie afdeling. Soms was ik de enige aanwezig die de pc's mocht verkopen.

opleidingen

cursussen

vanaf 1999 Student aan de Fontys Hogeschool, Eindhoven
Het eerste jaar van de opleiding elektrotechniek heb ik binnen een half jaar afgerond. Hierbij het ik uiteraard mijn Propedeuse behaald.
Op dit moment ben ik nog bezig met de studie, er hoeven alleen nog een paar vakken gehaald te worden en een afstudeer stage verricht te worden voordat ik mezelf als ingenieur mag betitelen. Ik heb de afstudeer richting Technische Computer Kunde achter de rug, wat mij gedegen kennis heeft opgeleverd van UML (1.4) en C++, alsmede de beginselen van Java. Uiteraard heb ik mijzelf dus de basis van Object georienteerd Ontwerp toegeigend.
2000 Verdiepingstraining Communicatie gegeven door TeleTrain.
De cursus besprak enkele communcatie modellen om de interactie tussen de ander en mij duidelijk te krijgen en daarmee controle te krijgen over de richting en het gevoel van een gesprek (voornamelijk telefonisch).
Dit uiteraard in het kader van mijn functioneren als Customer Care Respresentative op dat moment.
1998 - 1999 Student aan de Technische Universiteit Eindhoven
De studie Informatie Techniek bleek een op dat moment niet meer bestaande studie te zijn die de TUe daarom maar gelijk had gesteld aan de opleiding Elektro Techniek. Daar ik die opleiding te droog vond ben ik na een half jaar gedesillusioneerd van de studie afgestapt.
1998 - 1998 Cursus in cryptografie bij de Vrije Universiteit, Amsterdam
De cursus behandelde de simpele vormen van encryptie, de wiskunde er achter en hun gebruik heden ten dage. De cursus sloot af met de werking van RSA.
1991 - 1998 Middelbare school het Herman Wesselink College, Amstelveen.
Examen vakken: Engelse, Nederlands, Wiskunde A, Wiskunde B, Natuurkunde, Economie 1, Economie 2
Opleidings niveau: Atheneum, VWO
1985 - 1991 Basis school OBS de Pioneer, Amstelveen.

kennis

interesses

  Mijn kennis komt samen met mijn interesses en de wil om meer te willen weten en kunnen. Op dit moment liggen mijn interesses (en daarbij ook mijn kennis van) op de volgende gebieden: PHP3 & 4, HTML, MySQL, oracle (basis), Clarify, windows (3.11, 95, 98, NT, ME, 2000, XP), linux (voornamelijk Redhat), netwerken (TCP/IP, routering, etc), Pascal, Assembler, Perl, C (ansi) en telecommunicatie.
Vroeger heb ik zeer veel interesse gehad in telecommunicatie en de beveiliging van computer en netwerk systemen. De hierbij opgedane kennis is niet geheel meer up to date vanwege tijd gebrek, de intresse is er echter nog steeds.
Daarnaast heb ik zeer gedegen kennis van de Engelse taal.
nu Naast mijn opleiding aan de hoge school houd ik mij op dit moment bezig met het onwikkelen van een MUD (multi user dungeon), een spel waarbij meerdere spelers tegelijkertijd zichzelf in een fantasie wereld begeven om te "role-playen" (rollen spel). Deze MUD wordt dmv OO-design in UML gemaakt samen met 2 mensen in australie.
1998 - 1998 Mijn interesses in informatie beveiliging hebben mij er toe gebracht een bijeenkomst te organiseren onder de naam NHM'98, de Nederlandse Hackers Meeting 1998.
Samen met drie anderen met wie ik deze bijeenkomst organiseerde trokken we 200 bezoekers waaronder de media (radio, bladen en kranten). Het vervolg van deze bijeenkomst kwam in 1999 met HIT2000, waar ik echter niet aan heb meeholpen om te organiseren.

cv

in English

  A recent English curriculum vitae is available on the world wide web at: http://members.brabant.chello.nl/~m.vernimmen/cv_eng.html