Algemeen

 

 

 

 

 

Wie is Skoltaro ?

Skoltaro is de Eibergse Scouting vereniging en onderdeel van Scouting Nederland.

Net als de verenigingen van ruim 32 miljoen andere Scouts verspreid over 160 landen staat bij Skoltaro sport, spel, nut, techniek en ontspanning centraal.

 

 

Onstaan Skoltaro ?

In 1945 werd de Eibergse groep 1 opgericht, voortgekomen uit de Eibergse Padvinders Club. In 1947 werd de groepsnaam gewijzigd in "Prinses Marijke Groep". In het midden van de jaren zeventig fuseerden de jongens- en de inmiddels opgerichte meisjesgroep en gingen samen verder onder de naam "Skoltaro". In het Esperanto betekent "Skoltaro" : een groep scouts.

 

 

Waar kan ik terecht binnen Skoltaro ?

Skoltaro bestaat op dit moment uit de volgende speltakken + leiding :

Speltak Leeftijd Geslacht
Bevers 5 t/m 7 gemengd
Welpen 7 t/m 10 gemengd
Scouts 10 t/m 14 gemengd
Explorers 15 t/m 20 gemengd
Stam 20 t/m 99 gemengd
Leiding 18 t/m 99 gemengd

 

Voor meer informatie over de speltakken of leiding; klik op de naam van de speltak.

 

 

Waar en wanneer ?

De opkomsten van deze speltakken worden voornamelijk gehouden op zaterdag- en zondagmiddag in de blokhutten in het Slingebos; klik hier voor foto's en een routebeschrijving.

 

 

Hoeveel kost Skoltaro ?

De contributie bedraagt sinds 1 september 2016 11,- per maand; de eerste 4 opkomsten kunnen geheel vrijblijvend en gratis bezocht worden. Van de contributie wordt een deel afgedragen aan Scouting Nederland op landelijk en regionaal niveau, de rest is bestemd voor de opkomsten. De kosten uit de verschillende weekend- en zomerkampen kunnen niet uit de contributie worden betaald. Hiervoor wordt een afzonderlijke bijdrage gevraagd.

 

 

Hoe word ik lid ?

Na 4 keer geheel vrijblijvend en gratis gekeken te hebben kun je dit inschrijfformulier invullen en opsturen naar de penningmeester en je eigen leiding.

Skoltaro houdt zich aan de Skoltaro Privacyverklaring.

 

 

Hoe meld ik me af als lid ?

Mocht je je af willen melden als lid; stuur dan een email naar de penningmeester en je eigen leiding; zij zorgen dan voor de verdere afhandeling.

 

 

Wat zijn de regels binnen Skoltaro ?

In de "Skoltaro Infomap" staat alles uitgelegd mbt organisatie, regels en structuur binnen Skoltaro.

Terug naar hoofdmenu