kiki in oude stoel
 
Welkom op deze site, die is gewijd aan mijn dochter en de strijd die zowel zij zelf als wij, als haar  ouders,  voeren, opdat zij gezien wordt als de persoonlijkheid, die zij is. Mijn naam is Paul Kavelaars. Ik ben deze site ooit begonnen om andere ouders te helpen met informatie, die ik zelf nergens kon vinden. Deze site was uitgegroeid tot een zeer uitgebreide informatiebron over aangepast pc gebruik op vele gebieden, informatie die helaas heel snel achterhaald is geraakt. Nu Kiki intussen volwassen is heb ik besloten deze site terug te brengen tot informatie over Kiki's fysieke en waarnemingsbeperkingen en hoe die vaak verkeerd ingeschat werden. En leidden tot minder ontwikkelingskansen voor Kiki. Alleen doordat wij dat niet hebben laten gebeuren en Kiki bijvoorbeeld veel thuis onderwijs hebben gegeven, heeft ze zich zo kunnen ontwikkelen dat ze nu zelfs naar de universiteit is kunnen gaan om wiskunde te studeren.Overzicht.

Kiki is door problemen bij de geboorte (november1991) ernstig lichamelijk gehandicapt :

    * zij heeft maar een zeer beperkte controle over haar ledematen;als je handen niet willen
    * zij heeft een probleem bij het verwerken van visuele informatie, een zogenaamde corticale visus stoornis;
    * Kiki heeft last van plotselinge geluiden, het verwerken van verschillende geluidsbronnen tegelijkertijd of het wegfilteren van ongewenste geluidsprikkels : Corticale Gehoor Aandoening
    * zij kan niet praten maar heeft wel een grote behoefte haar verhaal te vertellen.  Stom is niet dom .
    * Kiki  werd door al haar handicaps alsmaar verstandelijk onderschat, en dat terwijl ze is dol op  leren .

:       
kiki met paul voor pc
                  

                                    

Ik zal hier verslag doen van onze aanpak, vondsten en ideeŽn over hoe je de beperkingen kan bevechten.

Wat foto's....

Een filmpje met Kiki op de Monnikskap 20 mei 2008 (opslaan)


2005-2007: Gedichten en  korte teksten geschreven door Kiki.
Voorjaar 2009 Een door Kiki geschreven sprookje over een sprekende ezel.
December 2010 Een slide show met vier recente foto's.

Twee onderwerpen in het spotlicht:
Rauw van het hart: toen Kiki bijna tien was, heb ik een open brief geschreven aan jonge ouders die net aan hun weg beginnen met hun gehandicapte baby.

"Het negeren van waarnemingshandicaps heeft desastreuze gevolgen voor de leerkansen van kinderen met een hersenbeschadiging" heet een artikel, dat het centrale thema van deze site samenvat; het werd ingekort gepubliceerd in het BOSK Nieuws van mei 2002 en volledig in Infantiele Encefalopathie, een Belgisch blad,bekijk en download het hier.


Dankbetuiging

Ik heb als maker van deze site veel te danken aan Pat de Laere, de drijvende kracht achter Leeslab. Naast haar zie je haar zoon Nico, die net als Kiki worstelt met een CVI.  Niet alleen reikt ze mij veel belangrijke goede software aan; ze stelt ook doorlopend de goede  vragen; welke software kan dit, maar ook dat, etc.  Ik en jullie als lezers hebben veel te danken aan haar kritische ondersteuning en stimulans..  Bedankt, Pat. 

nicopat


Search

Belangrijke Pagina's

“Kinderversie”


Kinderen kunnen hard zijn, maar zijn ook open en tot leren bereid. Deze pagina's probereren kinderen gevoelig te maken voor het lot van gehandicapte kinderen en aan te geven hoe ze die kunnen helpen en steunen

“Site overzicht”


Een snel overzicht over alle pagina's en thema's die je op deze site kunt vinden. Alle onderwerpen zijn zelf geschreven en origineel.

“English version”