Home Samos Lesbos Kos Chios Links

Welkom in Rhodos

 

 

 meld je hier gratis aan, zo kan ik mijn site onderhouden. Alvast bedankt!

Bestel hier alvast je reisgids, ook in het Nederlands.


click here for English

  

haven van rhodos stad

Wat kunnen we zeggen van Rhodos; Rhodos-stad is een goede plaats om te beginnen, want niemand kan hier eigenlijk omheen, deze stad bruist van de vele terrassen, discotheken, winkeltjes in alle soorten en maten, eten van Chinees, Nederlands tot en met Grieks. Decadente hotels, een schitterende oude stad waar voor de toerist heel veel moois is te zien en aan de rand van de stad mooie stranden. Iedereen die wel een beetje tegen de drukte van deze stad kan, zal hier een hele leuke vakantie beleven. En wie niet zo van deze drukte houdt zoals wijzelf; het voorjaar en najaar zijn natuurlijk een stuk stiller en buiten Rhodos-stad komen we natuurlijk helemaal in de sfeer die zo bij Griekenland hoort. Dus als je een Griekofiel bent dan mag Rhodos zeker niet ontbreken in het rijtje van wat je van Griekenland wilt zien. Hieronder vind je weer een verzameling van onze vakantiefoto's en heb je aanvulling, stuur dan wat op en als ik het op deze site plaats dan laat ik dat natuurlijk weten.

Hieronder staan een aantal foto's van de oude stad van Rhodos; wijzelf hebben hier vele dagen rondgewandeld, je waant je hier dan ook niet in het hectische van de stad zelf. Het paleis van de grootmeesters (dat je hier onder op de foto's regelmatig tegenkomt) werd in de veertiende eeuw door de Johannieters gebouwd, daarna is het door diverse aardbevingen verwoest en na een explosie in 1856 is er weinig van over gebleven. Wat je tegenwoordig niet meer ziet is dat het paleis weer in de oude staat is opgebouwd en het resultaat mag er echt wel zijn.

dit is één van de toegangspoorten tot de oude stad van Rhodos één van de vele straatjes  binnenplein van het paleis van de grootmeesters binnenplein van het paleis van de grootmeesters dit is een parkachtig deel wat om het paleis heen loopt en hier moet je voor de laatste roddels zijn één van de vele straatjes
paleis van de grootmeesters één van de vele straatjes altijd en overal aanwezig Greece cats dit is de doorgang naar de oude stad vanuit het westen en hier kom je ook meteen in de drukte van Rhodos terecht dit is nog een rustig straatje in de oude stad met leuke terrasjes in de schaduw het paleis blijft van alle kanten boeien dit park in Rhodos is heel mooi om te zien, alleen toen wij hier waren en dat is al een paar jaar geleden werden de beesten in het park zo slecht verzorgt dat dit een schande voor Rhodos is. Ik hoop dat hieraan inmiddels iets is veranderd, laat dit eventueel even aan mij weten.

Hieronder zie je het dorp Lindos; dit is één van de grote trekpleisters van Rhodos. Lindos is vooral bekend om zijn Acropolis en het plaatsje zelf met zijn spierwitte huisjes met rode daken. Als je Lindos gaat bezoeken, doe dat vooral 's ochtends, aangezien het behoorlijk klimmen is naar o.a. de Acropolis en 's middags is het veel te heet voor deze klim naar boven. Voor diegene waarvoor de wandeling naar boven te zwaar is; je kunt ook gebruik maken van de ezels die beneden klaar staan, maar lopend door Lindos is veel mooier. Verder is Lindos toch wel een toeristisch bolwerk met de vele toeristen shops, barretjes en discotheken, maar dit maakt alles best wel tot een gezellige drukte en als je Lindos hebt gezien is er aan de voet van dit dorp nog een hele mooie baai waar je natuurlijk even lekker een duik neemt.

uitzicht over Lindos vanaf de Acropolis dit is de Acropolis van Lindos waarvandaan je een schitterend uitzicht hebt.

Wat ook zeker een bezoek waard is, is Kalithea. Het badencomplex waar de warme bronnen van Kalithea zich bevinden zijn door de Italianen in 1912 in oosterse stijl gebouwd. Maar de bronnen bestaan al van ver voor Chr. Hippocrates sprak al over de gunstige effecten van het water, vooral voor de lever en nieren en reumatische klachten. Helaas is het sinds de tweede wereldoorlog buiten gebruik, maar het complex ligt heel mooi in een park met veel palmen, goed onderhouden heggen en mooie zuilen en onderaan de bronnen is het heerlijk zwemmen in de kleine baai. Echt de moeite van een bezoek waard.

het badencomlex van Kalithea het badencomlex van Kalithea

Hier zijn we in Ialýssos, hier bevindt zich een klooster en een Acropolis( waar bijna niets meer van te zien is); dit ligt op een hoogte van 267 m. waardoor het uitzicht zeer zeker de moeite waard is. De route hierheen gaat via haarspeldbochten met aan weerzijden cipressen en pijnbomen zodat het hier ook heerlijk ruikt.

trap naar het klooster en Acropolis van Ialýssos hierboven zie je het klooster van Ialýssos uitzicht vanaf de Acropolis richting Rhodos-stad

Eén van de excursies die je vanuit Rhodos kan boeken gaat naar Symi; een boottocht van ongeveer twee uur brengt je eerst naar het Panormitis klooster. Dit is één van de mooiste kloosters van Griekenland, je kan hier eigenlijk alleen maar met de boot komen, want het ligt verder helemaal verlaten, maar ontzettend mooi in het landschap. Dit klooster daterend uit de twaalfde eeuw verkeerd nog steeds in uitstekende staat. Twee keer per jaar maken veel Grieken uit de Dodekanesos er een pelgrimstocht heen en hiervoor staan maar liefst 500 bedden klaar. Na dit klooster bezocht te hebben gaat de boot naar Symi-stad en als je hier komt binnenvaren dan zou je hier nog wel een paar dagen willen doorbrengen. Symi is vooral bekend om zijn sponsen, die je hier dan ook in alle maten kan kopen.

deze pastoor had voor de meeste mensen wel tijd voor een praatje. Panormitis klooster Panormitis klooster
welkomstcomité in Symi-stad aankomst in het haventje van Symi-stad Symi-stad doorkijkje in één van de straatjes in Symi-stad bakker in Symi; deze vriendelijke man moest ik gewoon even op de gevoelige plaat zetten.

Nieuw................ klik hier voor informatie uit de toeristiek

Home Samos Lesbos Kos Chios Links

e-mail de webmaster

een berichtje in mijn gastenboek

OF

Bekijk mijn gastenboek

deze site wordt ook aanbevolen op rhodos.pagina.nl