Uw browser ondersteunt geen scripts! Deze web site kan niet goed werken als volgens de instellingen van uw browser scripts niet zijn toegestaan!
Logo Gemeente Den Haag  
Goudvink 2004

De drie vrijwilligers.De heer A.J. van Es is de Goudvink van het Jaar 2004, vanwege zijn jarenlange inzet als vrijwilliger voor voetbalvereniging HMSH. Hij nam de ereprijs voor vrijwilligers in de sportwereld in ontvangst in partycentrum Madestein aan de Madepolderweg 100. De heer van Es heeft ongeveer dertig jaar meegewerkt aan het organiseren van festiviteiten, maar ook als kantinemedewerker, bestuurslid, jeugdleider, scheidsrechter en medewerker van de Lottocommissie.

Andere genomineerden waren de heer R. Fruining en de heer H. Mijnsbergen. De eerste voor zijn activiteiten bij de Christelijke Jonge Mannen Vereniging (CMJV), waar hij onder meer penningmeester was en jeugdleider. De tweede voor zijn inzet bij de oudste korfbalvereniging van Den Haag en Nederland, ALO. Hij is onder meer coördinator van jeugdtrainers van ALO en voorzitter van het Olympisch Steunpunt Regio Den Haag.

Piet Vink
Wethouder Stolte reikte de onderscheiding uit en roemde het werk van vrijwilligers in de sport. "Ik kan mij geen samenleving voorstellen zonder sport en ik kan mij geen sportwereld voorstellen zonder vrijwilligers." De Goudvink is een Haagse onderscheiding die is vernoemd naar de voormalig en alom geprezen sportwethouder Piet Vink. "Het is mooi dat het werk wordt voortgezet na zijn betreurde heengaan, nu bijna twee jaar geleden. Het is een mooie, respectvolle wijze om hem te gedenken", aldus wethouder Stolte (Sport). Paginagegevens: 
 Pag.nr.= 33644;
 Red.nr.= 65;
 Email = nog in te vullen;
 Categorie = 73, Stadskrant, ;
 Stijl = 6; 
 Update= 17-05-2004 11:38