Nieuws Foto's Informatie Wedstrijd
Uitslagen
Forum Zwemfan


Van de redactie

Waterpolo

Sprong in het diepe met...

Sander in Afrika

Trainingskamp

Wist ju dat:
Trainingskamp


Wist ju dat

Klassiekers!

Koninginnedag 2001

Ons avontuur begon al vroeg om 8:30 verzamelde de gang (KoRn, Stefanie, Bernie en Ik) zich bij het station in Wezep om vervolgens de grote reis naar Amsterdam te maken waar Sander (onze reislijder) op ons staat te wachten.

Na de hele reis te hebben gestaan in de trein moesten we Sander nog vinden op het Centraal Station A’dam, hij had gezegd dat hij bij het MEETINGPOINT op ons zou wachten, daar aangekomen blijkt dat het één grote zaal is waar ruim honderd mensen staan te wachten op hun reisleider. Dus wij dachten slim te zijn en bellen Sander op zijn GSM, maar hij had zijn telefoon op zijn studentenflat laten liggen omdat deze te zwaar zou zijn (koelkast). Uiteindelijk zag Stefanie, Sander staan op het bordes boven het MEETINGPOINT.

Buiten aangekomen bleek het inmiddels zo warm geworden te zijn dat we onze jassen maar bij Sander moesten dumpen, dus gingen we naar de metro natuurlijk zwart rijden zoals altijd (Hè Duinrell gangers!) Nadat we onze jassen bij Sander hadden achter gelaten zag Bernie een FEBO (eten), later bleek dat hij die erg goed vond want hij heeft de beste man maar liefst 3x gesponsord.

Eindelijk in het feestgedruis aangekomen laat Sander ons alle hotspots van A’dam zien, we begonnen bij het Leidseplein toen naar het Museumplein waar TMF en Radio538 een groot feest hadden georganiseerd we zagen daar de openingsact met niemand minder dan Alice Deejay. Toen kregen we trek en liepen we via het Vondelpark naar de Jordaan hier bleken de pintjes het goedkoopst van de hele stad, maar 4 piek per halve liter (dûh)en de cafetaria was ook uitstekend.

Na die gezonde maaltijd moesten we even uitbuiken langs de grachten. Na driekwartier boten gezien te hebben met feestende mensen op foute muziek kwam ook nog eens een dansende Erika Terpstra voorbij gehost op een veel te kleine boot. We maakte snel dat we weg kwamen en gingen terug naar het Museumplein waar Spooks hun nieuwe single ten gehore bracht, na Spooks kwam Cooldown Café met hun fantastisch meezinger ‘Hey baby uhh, ahh’ (deze werd later in het station nog vaak gezongen).

Toen kwam Sonja met de mededeling dat Krezip (de beste rock band van Nederland) over een half uur zou optreden, eerst werden er nog even een paar feestnummers gedraaid waaronder ‘Wie niet springt is een homo’ u kunt nagaan de hele grond dreunde van het gespring.

Eindelijk was het dan zover Krezip kwam het podium op ze speelden eerst hun nieuwe single, maar daarna mijn favoriet ‘Won’t cry ’. Na Krezip gingen we terug naar Sanders flat, want het begon koud te worden. (en we hadden niet alleen het kippenvel van de mooie nummers van Krezip!)

Onderweg naar Sander kwamen we weer langs de FEBO (lekker!)toen gingen we chillen bij Sander. We hadden later geen puf meer om nog een keer naar de stad te gaan dus besloten we naar huis te gaan wat later zou blijken een groot probleem te zijn.

Rellen

Bij het station aangekomen bleek dat deze was afgesloten van de buiten wereld door honderden ME’ers (politie), maar de zwemgang zou de zwemgang niet zijn als ze op de een of andere manier binnen zouden komen. En inderdaad Mirjam belde (ook in A’dam) en zei dat het hek achter het station nog open was, daar aangekomen bleek dit niet het geval te zijn. Maar als een wonder kwam er een boom van een kerel aan die in zijn eentje een spijl uit het ABC-hekwerk trok, zodat we toch het station konden betreden, bij ons perron aangekomen zagen we al dat we niet snel thuis zouden komen, want het station zag zwart van de mensen. Er hing een gemoedelijk sfeer iedere keer als er een trein aan kwam (alleen steeds de verkeerde) begon men te zingen ‘Hey baby uhh, ahh’. In het station kwamen we Mirjam tegen rustig aan het eten bij Burger King. Na ongeveer 4 uur te hebben gewacht besloten we maar bij Sander te gaan overnachten, maar dan moesten we wel eerst daar zien te komen. Gelukkig was het hek nog niet gebarricadeerd, buiten aangekomen waren de rellen op hun hoogtepunt de ME gooide traangas bommen op de rellende burgers waarop zij antwoorden met het gooien van straatklinkers op de ME. Verder werden er mensen in de grachten gegooid en werd al het straatmeubilair vernield.

Bij Sander aangekomen keken we op tv of wij nog in beeld kwamen, dit was niet het geval dus besloten we te gaan slapen. Iedereen sliep binnen een half uur behalve ik natuurlijk dus lag ik daar de hele nacht te loungen (terwijl de heren een compleet bos omzaagden). De volgende de dag waren ze gelukkig om zes uur al wakker!

We hebben toen lekker ontbeten bij Sander en zijn toen richting het station gegaan, daar aangekomen bleek dat de trein gelukkig op tijd was, maar de trein zat stampvol dus konden we ook de hele terug reis nog eens gaan staan.

 Dit was mijn verslag van deze GEWELDIG AVONTUURLIJKE koninginnedag,

  Groeten van de Freelancer van de Zwemfan:

Erwin