Bouillon van paddestoelen 

 

IngrediŽnten:10 personen

  1. 500 gr runderschenkel
  2. 4 liter water
  3. 250 gr ui, prei,wortel
  4. 5 peperkorrels
  5. 1 blad laurier
  6. 100 gr blanke champignons
  7. 100 gr champignons de Paris
  8. 100 gr shi take
  9. 100 gr pleurottes
  10. 10 gr zout
  11. 50 gr verse kervel

Bereidingswijze:

  1. De schenkel met koud water opzetten , aan de kook brengen en afschuimen.
  2. Ui, wortel,prei, klein snijden wassen en met de champignonstelen toevoegen aan de bouillon.
  3. De bouillon laten inkoken tot 2 liter dan passeren.
  4. Champignons voor gebruik schoonborstelen en in dunne plakjes snijden.
  5. De champignons 5 min mee laten garen.
  6. Op smaak brengen met peper en zout en voor het serveren de geplukte kervel toevoegen.