Koud buffet

 

Op deze pagina een overzicht van recepten voor een koud buffet

Huzarensalade                   Fruitsalade

  Zalmsalade                        Garnalensalade

Kipsalade                          Diverse garnituren

Haring                                Vleesschaal  


Huzarensalade  

IngrediŽnten: 

  1. 200gr Aardappels(gaar en koud)

  2. 100 gr appels

  3. 100 gr augurk

  4. 100 gr ui of zilverui

  5. 100 gr vlees

  6. Zout peper

  7. 2 eetlepels Mayonaise

  8. 1 theelepel Mosterd

  9. 1 theelepel Ketchup 

Bereidingswijze:

  1. Aardappels en vlees klein snijden eventueel met een keuken machine.

  2. Appel, ui en augurk even in de keuken machine fijn hakken en vermengen met de aardappels.

  3. Zout en peper toevoegen.

  4. Dan mayonaise toevoegen met mosterd en ketchup en vermengen als hij te dik blijft iets mayonaise toevoegen.

  5. Op smaak maken met peper en zout.

  6. 2 uur laten staan in de koelkast en klaar voor gebruik. 


  Zalmsalade  

IngrediŽnten: 

  1. 200gr Aardappels(gaar en koud)

  2. 100 gr appels

  3. 100 gr augurk

  4. 100 gr ui of zilverui

  5. 100 gr Zalm (uit blik)

  6. Zout peper

  7. 2 eetlepels Mayonaise

  8. 2 eetlepels Ketchup 

  9. Mag in plaats van mayonaise en ketchup kunt u ook cocktailsaus gebruiken dan 4 eetlepels.

Bereidingswijze:

  1. Aardappels en zalm klein snijden eventueel met een keuken machine.

  2. Appel, ui en augurk even in de keuken machine fijn hakken en vermengen met de aardappels.

  3. Zout en peper toevoegen.

  4. Dan mayonaise toevoegen en ketchup en vermengen als hij te dik blijft iets mayonaise of ketchup toevoegen.

  5. Op smaak maken met peper en zout.

  6. 2 uur laten staan in de koelkast en klaar voor gebruik.

  7. eventueel wat dille toevoegen. 


Kipsalade  

IngrediŽnten: 

  1. 200 gr kip gekookt

  2. 100 gr selderij (bleekselderij)

  3. 100 gr verse ananas

  4. 100 gr appel

  5. 2 eetlepels mayonaise 

  6. 10 cc room

  7. dille, bieslook 

  8. peper zout

  9. knoflook

Bereidingswijze:

  1. Gekookte kip fijn snijden, bleekselderij afblancheren en in gelijke delen snijden.

  2. Ananas en appel toevoegen.

  3. Saus maken met mayonaise room, dille bieslook peper en zout en wat knoflookpoeder.

  4. Alles luchtig onder elkaar door scheppen


Haring   

Voor haring is er wel een recept maar deze wordt het meest met uitjes gegeten.

Let wel op dat de haring vers is en mooi rood van binnen serveer de uitjes er apart bij voor de mensen die dit niet wensen.


Vleesschaal  

IngrediŽnten :

  1. Varkensrib (

  2. sla

  3. Het bod waar de rib aan vast heeft gezeten ( kroon)

  4. Rozemarijn

  5. en diverse garnituren naar keuze

Bereidingswijze:

  1. Bereid de varkens rib met lekkere pikante kruiden

  2. Het bod ontdoen van vlees resten en de boddelen inpakken in aluminium folie.

  3. Het geheel insmeren met wat ketjap en wat bruine suiker en in de oven mooi bruin en gaar maken.

  4. Sla op een mooie schaal dresseren en daar het bod opleggen aluminium folie verwijderen.

  5. Het vlees in mooie plakken snijden en mooi tegen de kroon leggen dakpansgewijs.

  6. Garneren met wat rozemarijn en wat garnituur naar keuze.

  7. Zie foto


Fruitsalade

IngrediŽnten :

  1. Meloen div. soorten mogelijk

  2. Aardbeien

  3. Ananas

  4. Druiven wit en blauw

  5. Kiwi

  6. Peer

  7. Appel

  8. Sinaasappel

  9. diverse andere soorten mogelijk.

Bereidingswijze:

  1. Fruit schoonmaken en in gelijke delen snijden.

  2. Witte wijn 1/2 liter met 200 gr suiker opzetten en daarin laurier blad en kaneelpijpje

  3. Dit geheel inlaten koken en laten afkoelen.

  4. Dit over de fruitsalade gieten en 30 min inlaten trekken.

  5. Dan serveren in een grote schaal of in een pompoen zonder vocht. afgarneren naar keuze.


Garnalensalade

IngrediŽnten :

  1. 500 gr garnalen klein

  2. Dille

  3. Pimentos

  4. Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Garnalen spoelen en droog deppen.

  2. Dille fijnsnijden en de pimentos ook dit vermengen met de garnalen, en op smaak brengen met peper en zout.

  3. Ook kunt u cocktail saus vermengen met de salade .

  4. Garneren met rivierkreeftjes of takje dille en of grote garnalen scampi's.

  5. Dit kan afzonderlijk worden geserveerd of bij een salade.


  Diverse garnituren

U kunt bij uw salade diverse garnituren serveren zoals.

Gevulde eitjes : boter eigeel mayonaise peper en zout.

Gevulde tomaten : met garnalensalade, krabsalade of rauwkost

Diverse rauwkosten : tomaten salade, komkommersalade enz

Augurk, zilveruitjes

Hamrolletjes met asperges

En garnituren naar keuze.