Diaconaction
Vrijdagavond 22 november zijn we aangeschoven in Zuidland, bij de vele vrijwilligers van Actie4kids, waarvan sommigen al 10jaar deel uitmaken van de groep, die schoenendozen in orde maakt voor verzending naar Afrika, Azi en Oost-Europa voor de stichting De Samaritaan.
Een goede concentratie was vereist, want de aangeleverde schoenendozen die uit het hele land naar dit centrale punt (n van de twee, worden er volgend jaar drie) worden gebracht, moesten n voor n worden gecontroleerd en waar nodig aangevuld met materiaal dat in dozen ter beschikking stond.
De basis van iedere doos met bestaan uit, 3 schriften,3 teken potloden, 3 pennen, 10 tot 12 kleurpotloden een gum en het liefst een puntenslijper (een vereiste voor veel kinderen om toe gelaten te worden op een school), een tas (plastic of genaaid door vrijwilligers), stuk zeep, tandpasta en tandenborstel en een knuffel volgden om de basis compleet te maken, daarna was er nog ruimte om aan te vullen met spullen die al in de doos zaten en ander klaarstaand materiaal zoals kleine speeltjes/spelletjes, t shirtjes, petjes etc. Shampoo en bellenblaas werden eerst door anderen afgeplakt, voordat ze in de doos mochten, om lekkage tijdens transport te voorkomen..
Er waren spullen die absoluut niet in de doos mochten zoals oorlogsspeeltjes, snoep en eten , kapotte en vuile dingen, kaarsen, boekjes met veel tekst en geld, dit werd apart gelegd.
Dit jaar hopen ze wr 2 containers vol te krijgen met ruim 15.000 dozen (vorig jaar 17.326).
Wij hebben er s avonds met andere vrijwilligers bijna 360 gedaan (lijkt niet veel, maar toch!) en weten dat die naar kinderen in *Sierra Leone gaan en er even blij mee zijn en geholpen zoals we in het filmpje hebben kunnen zien, wat in de pauze aan ons getoond is.
Het was een goede ervaring en een nuttige vrijdagavond.

* n container was al vol en vertrekt maandag a.s.naar India

 
Terug naar 10Age7 pagina