De kattenren

Wij wonen op een flat, en hebben een balkon van ca 10 mtr lang. We hadden altijd al de regel geen katten naar buiten zonder dat we er zelf bij zijn want je weet maar nooit, en we kunnen als we binnen zijn niet zien wat ze op het eind aan het doen zijn. We hadden de balustrade al wel afgezet met gaas, van 1 mtr hoog, maar toch….
Toen kwam de kleine Champ erbij en die dacht dat hij wel ff op de (ronde) railing kon springen. Ik dus snel naar hem toe en duidelijk gemaakt dat dat niet de bedoeling is. Dit dacht hij dus nog een keer een poos later en weer snel naar hem toe om hem te pakken voor hij sprong. Dit vonden we dus niet meer te doen en we besloten het balkon helemaal van boven tot onder af te zetten. Maar dan tot de slaapkamer want daar hangen de waslijnen, en die wil ik in de zomer nog wel buiten hebben. Maar dan hebben ze toch ongeveer 7 mtr balkon tot hun beschikking. En wij kunnen rustig de deur naar buiten open zetten als we dat willen. Dus Willem en mijn vader naar de doe het zelf zaak en 6 tuinpalen van 2,5 mtr gehaald, winkelhaken om ze aan het plafond vast te zetten, kabel klemmen om ze vast te maken aan de balustrade. En gaas natuurlijk, 2x 1 x 10 mtr en 1x 0,50 x 10 mtr. En aan de slag. Na ruim 1 dag "prutsen" was het klaar, ik heb vrolijk met het ijzerdraad dat om het gaas heen zat de verschillende hoogtes gaas aan elkaar gevlochten, en de heren hadden het al met nietjes aan de palen vast gemaakt.
En als ik wist dat het zo simpele en goedkope oplossing was had ik het veel eerder gedaan. We waren totaal ongeveer 80 euro kwijt (en dan nog een kleinigheidje voor mijn vader voor de hulp).
En we vinden het allemaal heerlijk. Als ik thuis kom van het werk loopt Blue al met de staart omhoog naar de deur en wil hij een frisse neus halen.

index